Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga przez Bośnię

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser
Re: Droga Przez Bośnię

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 23.06.2014 20:49

jaceek1 napisał(a):
Człowieku nie irytuj się te posty to masło maślane ile ludzi tyle opini, tak samo dodatkowe wyposażenie samochodu . Co z tego że będę miał żarówki jak żeby je wymienić to muszę rozebrać połowę auta albo tylko w serwisie wymienić żarówki. Poza tym jadąc przez kilka państw musiałbym cuda wozić w samochodzie. :papa:

Jak się nie irytować, skoro temat był wałkowany i wyjaśniany tu na forum kilkanaście razy?

I co mają do tego opinie ludzi? Liczy się przepis, nakazujący posiadanie ZK na terenie BiH.

A jak ja będę miał opinię, że 50km/h w zabudowanym to bzdura i że powinno być 120, to mogę sobie tak jeździć? Bo mam taką opinię?

W Polsce gaśnicę też bardzo rzadko sprawdzają, a większośc kierowców uważa, że i tak nie jest ona do niczego przydatna. Ale przepis jest - i jak cię skontrolują, to przybulisz. Nieważne, jaką masz opinię na ten temat.
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 23.06.2014 20:53

Bocian napisał(a):
cronaturki napisał(a):
Bocian napisał(a):Namawiasz do popełnienia przestępstwa korupcji? W Polsce wiekszość policjantów takżę nie zarabia dobrze, też do tego u nas namawiasz?

.. czego ty chłopie nie wymyślisz by tylko wcisnąć swoje trzy grosze ehhh :mrgreen: :lol: :mrgreen:

Na razie chłopie to ty walisz żenadę na publicznym forum.

cóż że ja poradzę ze gdzie nie spojrzysz żenadę widzisz :) pewnie białe myszki i inne tego typu obiekty też nie uchodzą twojej uwadze :)

:oczko_usmiech: :mrgreen: :oczko_usmiech:

PS odpowiedzi na twoje niezwykłe pytania: nie, nie.
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 23.06.2014 20:55

No super :roll: Wy tu se gadu gadu i jak tak dalej pójdzie to się za żywego nie dowiem ile zajęło Dario85 przejechanie z Samac i jaką trasą jechał :twisted:
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 23.06.2014 20:57

cronaturki... macie ubaw... co nie??? idź już spavat... laku noć...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.06.2014 20:58

cronaturki napisał(a):
Bocian napisał(a):
cronaturki napisał(a):
Bocian napisał(a):Namawiasz do popełnienia przestępstwa korupcji? W Polsce wiekszość policjantów takżę nie zarabia dobrze, też do tego u nas namawiasz?

.. czego ty chłopie nie wymyślisz by tylko wcisnąć swoje trzy grosze ehhh :mrgreen: :lol: :mrgreen:

Na razie chłopie to ty walisz żenadę na publicznym forum.

cóż że ja poradzę ze gdzie nie spojrzysz żenadę widzisz :) pewnie białe myszki i inne tego typu obiekty też nie uchodzą twojej uwadze :)

:oczko_usmiech: :mrgreen: :oczko_usmiech:

PS odpowiedzi na twoje niezwykłe pytania: nie, nie.

Walisz OT ale żenadę widzę tam gdzie według mnie ona jest. A namawianie do korumpowanie bośniackich policjantów jest właśnie żenadą. Co do myszek to uważaj żeby cię z wiaduktu w Mszanie nie ściągnęły.
Niepotrzebne odpowiedzi bo nie mam zamiaru zadawać akurat tobie żadnych pytań. Nara chłopaku. EOT.
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 23.06.2014 21:04

Bocian napisał(a):Niepotrzebne odpowiedzi bo nie mam zamiaru zadawać akurat tobie żadnych pytań. Nara chłopaku. EOT.

przynajmniej w tym jednym masz racje - niepotrzebne.

nara klekot :)
:papa:
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 23.06.2014 21:19

Był ciekawy i potrzebny wątek a w ciągu 3 godzin zrobił się niezły bajzel o głupią ZK którą każde normalne towarzystwo ubezpieczeniowe wystawia za darmo. :twisted:
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 23.06.2014 21:44

ŻAŁUJĘ, ŻE odwołałem rezerwację w Bilje... bo sytuacja w Bośni opanowana, drogi przejezdne... choć pewnie naprawa wszystkich szkód trochę potrwa... w wielu miejscach miały miejsca straszne osunięcia ziemi... KLINISTE... oglądałem na YOU TOUBE
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 23.06.2014 21:58

lotnikwsk napisał(a):Był ciekawy i potrzebny wątek a w ciągu 3 godzin zrobił się niezły bajzel o głupią ZK którą każde normalne towarzystwo ubezpieczeniowe wystawia za darmo. :twisted:

Następny :twisted: :twisted:

To też było dziesiątki razy wyjaśniane: Zielona Karta jest za darmo tylko w nielicznych TU. W większości trzeba za nią płacić - z reguły tanio (20-30 zł), ale jednak.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 23.06.2014 22:11

temat ZK, został już wyczerpany... zapraszamy na mecz... TVP 1 Vatreni napred!
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 24.06.2014 08:49

Jak to na wakacjach :) malo czasu ...

Jechałem najprościej jak sie da w Budapeszcie na Mohacs potem do cro przez beli manastir dakovo i w doł autostrada potem do Samac ani jednej osoby w kolejce, granice okolo pólnocy przekraczalem. Potem zgodnie z przepisam a jak sie sponsor miejscowy trafil to szpula za nim :) Cieżko mi cos czasowo na goraco okreslac bo sporo przerw dla maluszka robiliśmy ale jedzcie smialo zadnych utrudnien nie ma, czasem jakieś krotkie wahadełko. Uwazac jedynie przed i za scepan polje bo to prakwdziwie niebezpieczny trakt a miejscowi jezdza jak potluczeni :)
W Petrovacu upal niemiłosierny ludzi na plaży od cholery, ceny deczko nizsze niz w Cro ale widac ze Czarnogorcy juz sie wycwanili poczuli grosz i nie chcą być gorsi od sąsiadów z Cro. Ale cieżko im się dziwic bo widokowo jest przeslicznie :) pelno Rosjan mało Polaków i niedobre pivo :( :( tęsknie za karlovacko i ozujsko ... moze gdzies sie trafi. Sorki za bledy interpunkcyjne itp ale pisze nie na swoim lapku i na kolanie :) pozdro
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 24.06.2014 12:42

Dario85 napisał(a):Jak to na wakacjach :) malo czasu ...
pozdro

Dzięki za info :D

Powiem szczerze, że najbardziej interesował mnie czasowo odcinek trasy już w Bośni :oops: ale luzik do tego co pokazuje navi dodam z 1,5 -2 godzinki. Nie mamy zamiaru śmigać do celu na raz, więc zapas czasowy będziemy mieli :mrgreen:

Spokojnego wypoczynku :papa:
jogi125
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jogi125 » 24.06.2014 13:41

Dario85 napisał(a):Jak to na wakacjach :) malo czasu ...

w doł autostrada potem do Samac

dlaczego autostradą A5 a nie normalna 7...
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 25.06.2014 07:34

A po co szukac jakiejs 7 jak zaplacilem 28kN za calosc to juz bez sensu po nocy kombinowac.
jogi125
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jogi125 » 25.06.2014 08:20

od Samca jechałeś na Dobaj drogą 17
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Droga przez Bośnię - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone