Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga przez Bośnię

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sylwetka...
Koneser
Re: Droga Przez Bośnię

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 16.06.2014 10:59

jogi125 napisał(a):.....

Info poszło na "emilka" :papa:

MarekBogdanski napisał(a):Proszę Państwa - proszę się NIE BAĆ i jechać.

Innej opcji nawet nie braliśmy pod uwagę :)

Dzięki za info :papa:
andy_n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy_n » 16.06.2014 13:13

Sylwetka&Gienuś napisał(a):
jogi125 napisał(a):.....

Info poszło na "emilka" :papa:

Strasznie tajemniczy jesteście ;-)
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 16.06.2014 16:56

andy_n napisał(a):[
Strasznie tajemniczy jesteście ;-)

Aj tam aj tam od razu tajemniczy :lol:

... było zapytanie na "emilka" i PW , wiec info daję, że odpowiedź poszła pocztą :lol: bo nie mam odzewu czy dotarł :roll: Ufffff :wink:
jogi125
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jogi125 » 18.06.2014 11:01

kibic - którą trasą wracałeś ...
kibic
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic » 18.06.2014 18:01

jogi125 napisał(a):kibic - którą trasą wracałeś ...

Wracałem starą jedynką przez Chorwację i 86 przez Węgry. A 16 lipca jadę jeszcze raz, z przyjaciółmi. 3 dni Macedonia - Ohrid, 3 dni Czarnogóra - Kotor, 10 dni Korcula, Crnija Luka. Będę wracał przez Sarajewo (1 nocleg). Mam nadzieję, że przejście graniczne w Samac będzie czynne.
Pozdrawiam, kibic
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 18.06.2014 18:08

kibic napisał(a): Mam nadzieję, że przejście graniczne w Samac będzie czynne.
Pozdrawiam, kibic

Z info na tej stronce: http://bihamk.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=111 wynika, że już jest czynne dla osobówek i autobusów.
kibic
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic » 18.06.2014 18:24

Sylwetka&Gienuś napisał(a):
kibic napisał(a): Mam nadzieję, że przejście graniczne w Samac będzie czynne.
Pozdrawiam, kibic

Z info na tej stronce: http://bihamk.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=111 wynika, że już jest czynne dla osobówek i autobusów.

hvala :D
jogi125
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jogi125 » 18.06.2014 18:59

czyli uważasz że jadąc z kierunku Mohacs- Osijek to droga do Sarajewa przez przejście Smac jest najlepsza ...
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 19.06.2014 05:37

Z info na tej stronce: http://bihamk.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=111 wynika, że już jest czynne dla osobówek i autobusów.[/quote]

Pytanie tylko czy droga Samac - Kotorsko jest czynna ..
Ponoc Slavonski Brod - Kotorsko jest ok ...
Pytanie czy opłaca sie jednak jechac przez samac ?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 19.06.2014 08:18

nie wiem o co kaman, ale za Chiny - ludowe - mapy google'a nie chcą skierować mnie trasą przez Samac, Modricę, tylko albo przez Slavonski Brod lub Zupaniję, nigdy tak nie było, czyżby uwzględniały problemy po powodziowe?
tak na logikę, proszę sprawdzić...
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 19.06.2014 11:32

MarekBogdanski napisał(a):W dniu 11.06.2014 bez żadnego problemu i bez żadnej pomocy policji na drodze czy kontroli przejechałem trasę: Osijek, Slawonski Brod, Bosanski Brod, Derventa do Kotorsko i dalej drogą E73 do Sarajeva. Jest prawdą, że powódź była olbrzymia. Była ta droga w kilku miejscach poprzerywana, ale już została naprawiona. W 3-4 miejscach ruch jest wahadłowy, ale problemu nie było. Praktycznie do Zenicy widać olbrzymie zniszczenia.
Proszę Państwa - proszę się NIE BAĆ i jechać. Innych proszę niech nie straszą.
W dniu 12.06.2014 również bez żadnego problemu przejechałem drogą M18 do HUM. Kanion bistrica - taki sobie. Od Sczepan Polje - droga super. Wjechałem tymi niby-to trudnymi serpentynami w kierunku Żabljaka (Durmitor) do wioski TRSA. I tu znów wielu kierowców napisało wcześniej, że jest niebezpieczna trasa. TO SĄ BZDURY. Należy nauczyć się jeździć. Niepotrzebnie czytałem wpisy o tej trasie. Jedyną osoba opisującą Durmitor był Pan Krzysztof z Białegostoku. Dziękuję Panu za konstruktywne opisy.
Dzisiaj tj. 16.06 w Sutomore - leje

nie czytaliście tego postu?
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 20.06.2014 00:22

Czytalismy i co z tego .. nic tam nie pisze o Samacu a google faktycznie omija go szerokim łukiem!!!
hryc20824
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) hryc20824 » 20.06.2014 08:45

Witam wczoraj przejechalem droge m17.byla ok. Ko
kk_1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kk_1 » 20.06.2014 12:33

hryc20824 napisał(a):Witam wczoraj przejechalem droge m17.byla ok. Ko

Czy jechałeś przez przejście graniczne w Samac? Napisz proszę coś więcej. 26.06 wyjeżdżam z Lublina i najlepiej pasowałoby mi jechać przez Samac, Doboj ... aż do Sarajeva. Interesuje mnie nie tyle czy da się przejechać (bo to już wiadomo) ale jak to jest w rzeczywistości, czy jest dużo mijanek, w jakim stanie jest nawierzchnia itd. Będę jechał w nocy i z małym dzieckiem więc chciałbym uniknąć niespodzianek.
I jeszcze jedno - czy na opisanej przeze mnie trasie są otwarte w nocy jakieś stacje benzynowe? Tankując w Barwinku do Sarajeva może się dotoczę a może i nie.
hryc20824
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) hryc20824 » 20.06.2014 13:45

jechałem via brod ,było ok slad powodzi tYlko w magłaju

a korek tylko na gran,w metkovic 1Chorwat odpraewiał ropa najtansza w Bos,Brod,wiecej z tego smarkfona mnie napisze bo kak go zaraz wYp,,, z bałkpnu rrrrrrr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Droga przez Bośnię - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone