Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga przez Bośnię

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sylwetka...
Koneser
Re: Droga Przez Bośnię

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 03.06.2014 13:38

alalat napisał(a):Witam ,
napiszcie mi proszę czy taka trasa jest tańsza : Słowacja, Węgry Bośnia i
Hercegowina do Zadaru- jedziemy 1 raz w 2 połowie Lipca
czy wybrac Czechy, Austria, Słowenia?
jedziemy z dzieckiem wiec chcemy szybko ale i taniej, a nie
mamy pojęcia jak jechac- brac map gpsa jak sie kierowac i jakie przejścia wybrac...pomocy

Najważniejsze to pytanie skąd jedziecie ? I jeśli nie macie zamiaru zwiedzić miasteczek Bośni to po co "nadkładać" drogi przez ten kraj, skoro jedziecie w okolice Zadaru. Bośnia jest piękna ale drogi kręte i trzeba być czasowo przygotowanym na taką podróż. Oczywiście trasa Słowacja- Węgry - Chorwacja będzie najtańsza (jeśli w Cro nie będziecie jechać autostradami )

hryc20824 napisał(a): ,ale po powodzi możesz nie zatankować do Sarajeva i lepiej kupować na stacji INA LUK Omv a nie byle gdzie .

Ale oni jadą w okolice Zadaru i jazda przez Sarajevo 8O jest bez sensu
jogi125
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jogi125 » 03.06.2014 17:07

Kibic - życzymy szerokości.... trzymamy kciuki i czekamy na wiadomości...
annawy72
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) annawy72 » 03.06.2014 20:18

W tym roku wakacje zaplanowane w Czarnogórze. Dojazd w planach przez Bośnie koniec lipca więc czekamy na inf. tych którzy przetrą szlaki po powodziach.
jaceek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaceek1 » 03.06.2014 21:50

alalat napisał(a):no tak to z dzieckiem zupełnie odpada, wole zapłacic te winety niż jechac w strachu:/
a napisz mi prosze ile tak mnie wiecej w 2 strony na paliwo jedziemy benzyna 1,6 silnik
1,200zł na paliwo i winety wystarczy?

Właśnie podstawowe pytanie to skąd jedziecie :?: Na forum już są podane sprawdzone trasy w zależności od miejsca zamieszkania.
Po drugie na tanie paliwo to nie ma co liczyć wszędzie poza BIH jest drożej niż u nas.
Po trzecie bez paniki większość dróg prowadzi do CRO i nie Wy pierwsi i ostatni będziecie jechać po raz pierwszy :lol:
hryc20824
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) hryc20824 » 06.06.2014 13:28

Ciekawe czy Kibic dotarł do Sarajewa . Znalazłem na YT coś takiego : KQGc0khykzc ( skopiuj i wklej) no jeśli to trasa M17 to senk ju i dużo much . Może na połowę wakacji .
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 06.06.2014 21:56

również jestem ciekawy informacji;
a na filmiku nieciekawie to wygląda, aczkolwiek nie ma wskazówki gdzie to na M17
hryc20824
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) hryc20824 » 07.06.2014 10:41

Z opisu wnioskuje że miejsc.Kosova pomiędzy Maglajem a Dobojem tak jak na stronce bihamk . Autor wczoraj dodał że przejazd m17 jest z jednej strony chyba od Sarajewa , tak więc zostaje ten objazd starą drogą równoległą przez Sevarlije . Mógłby ktoś sie odezwać , bo to tylko 1 odcinek a co z resztą , co z korkami na jedynym przejściu z Slavonskim Brodzie ??
hryc20824
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) hryc20824 » 09.06.2014 13:09

Jeszcze raz ponawiam prosbe,moze ktoś przjechał Bośnię i opisze co z trasą m17 i przejscie w Bosanskim Brodzie
kk_1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kk_1 » 09.06.2014 13:13

hryc20824 napisał(a):Jeszcze raz ponawiam prosbe,moze ktoś przjechał Bośnię i opisze co z trasą m17 i przejscie w Bosanskim Brodzie

Przyłączam się, startuje 26.06 i nie wiem czy nie jechać przez HR.
misiaczek-bartek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiaczek-bartek » 09.06.2014 14:23

ja odwołałem wyjazd do bośńi, z małym dzieckiem nie się co tam pchać.
stan drogi znalazłem ty http://bihamk.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=111
hryc20824
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) hryc20824 » 09.06.2014 16:58

Kto jedzie po Bożym Ciele niech zerknie na forum , jak dojadę napiszę co i jak .O ile oczywiście przekonam wspołtowarzystwo do jazdy przez Sarajevo a nie dookoła przez cro.
ryszard22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryszard22 » 09.06.2014 17:27

hryc20824 napisał(a):Kto jedzie po Bożym Ciele niech zerknie na forum , jak dojadę napiszę co i jak .O ile oczywiście przekonam wspołtowarzystwo do jazdy przez Sarajevo a nie dookoła przez cro.

Ja jadę 21 czerwca przez Slavonski Brod , Bugojno lub Sarajevo.
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 10.06.2014 22:05

Na razie to kto pojechał to nie wrócił :) miejmy nadzieję że trafi sie ktoś kto poda rzetelne info ..

My wyjezdzamy rano 21ego czerwca. Miało by na 2 auta ale znajomi doszli do wniosku póltorej tyg przed wyjazdem ze nie jadą i zostalismy z prawie żonką sami ;) auto stare bez klimy, ale nie poddajemy się. Gdybyśmy wcześniej wiedzieli to byśmy szukali wśród znajomych aby jechać grupką przynajmniej dwóch samochodów.
Może ktoś planuje z okolic Krakowa wyjazd do południa bo w dwa auta raźniej.
Jak się nie da przez Bośnie to trudno ... uderzymy standardowo przez Cro ze spaniem gdzies po drodze.
Ostatnio edytowano 11.06.2014 21:58 przez Dario85, łącznie edytowano 1 raz
hryc20824
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) hryc20824 » 11.06.2014 07:12

Dario85 napisał(a):Na razie to kto pojechał to nie wrócił :) miejmy nadzieję że trafi sie ktoś kto poda rzetelne info ..

My wyjezdzamy rano 21ego czerwca. Miało by na 2 auta ale znajomi ktorzy od poczatku coś kręcili doszli do wniosku póltorej tyg przed wyjazdem ze nie jadą ( i milion durnych powodów) i zostalismy z prawie żonką sami ;) auto stare bez klimy, ale nie poddajemy się. Gdybyśmy wcześniej wiedzieli to byśmy szukali wśród znajomych aby jechać grupką przynajmniej dwóch samochodów.
Może ktoś planuje z okolic Krakowa wyjazd do południa bo w dwa auta raźniej.
Jak się nie da przez Bośnie to trudno ... uderzymy standardowo przez Cro ze spaniem gdzies po drodze.

Fakt jak trójkąt bermudzki . Pewnie nie mają wifi w apatmanach :D . W ub.roku pokusiłem sie o łączenie przez telefon .Pakiet mi się skończył po kilku min. ... zdziwienie , jeszcze większe gdy dostałem rachunek .350 zet 5-6 minut , aż mi gul skoczył .
Droga M17 coraz lepsza w Kosovej ruch wahadłowy w obie strony można znakeżć świeżutki film na YT z 8.06.Gospodarz pisze że jest ok i nawet korków na granicach nie ma .Ze znajomymi to tak jest , ja nie raz nie dwa oszukałem sie kwater , zaliczkę wysłałem a za 5 12 zrezygnowali .Z Krakowa i Śłąska dużo luda jedzie to poszukajcie w dziale wyjazdy czy terminy??Brak klimy ??? e tam my z małym dzieckiem byliśmy 3 razy starym autem bez klimy a i teraz wolę z otwartym oknem .Trzymcie się.
mariunio1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariunio1 » 11.06.2014 18:51

Wyjeżdżamy do Budvy 21.06 skoro świt z okolic Krakowa. Proszę o kontakt telefoniczny : 502 201 357. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl w kwesti konwoju.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Droga przez Bośnię - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone