Szanowni Państwo,
Przygotowując się do wyjazdu do Czarnogóry czytałem wiele informacji, a w tym na niniejszym portalu. Najwięcej trudności sprawiały mi noclegi po drodze. Dziwię się, że niektóre wpisy na ten temat są piętnowane (przez osoby, które jak gdyby miały coś więcej do powiedzenia), a niektóre nie. Nie wiem, o co chodzi?
Poniżej podam kilka miejsc noclegowych – bez przedpłat. Może ktoś skorzysta.
Polska:
Będę nocował w Ustroniu. Tu skorzystałem maps.google.pl – po zbliżeniu pojawiają się noclegi. Ja zarezerwowałem nocleg z 10/11.06 za 4 dorosłe osoby na 1 noc zapłacę 120 zł.
Budapeszt:
1.Jest dobra strona:
http://forum.wegierskie.com/Noclegi-Tan ... udapeszcie. Ja zarezerwowałem nocleg w Kocsis Szálló z 30.06/1.07 i za 4 dorosłe osoby na 1 noc zapłacę 8800 Ft.
2. Podawany jest w różnych miejscach - Dom Polski Ohegy utca. 11, H-1103 Budapest tel. +36 1 262 6908 mail:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl – Monika Molnar (Polka) – 11 €/ od osoby na 1 noc bez jedzenia – w moim czasie brak miejsc.
Sarajevo – tu miałem duży problem ze znalezieniem:
1. Ja zarezerwowałem nocleg z 11/12.06 za 4 dorosłe osoby na 1 noc zapłacę 40 euro. Jest to Old Town Accommodation 9 Džinina, Novo Sarajevo +387 62 139 019 –10 euro
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
2. Stowarzyszenie Obywateli Polskiego Pochodzenia "POLSA" SARAJEWO E-mail:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl, tel.: +387 33 200 531 (od godz 9-17), Tel.: +387 33 440 107 (po godz. 17 tej), Tel. kom. +38 761 251 479. - Irmina Cengic
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. To Polka, która może pomóc w znalezieniu noclegu czy udzielić pomocy. To ze strony MSZ, ale z Panią Irminą korespondowałem.
Serbia:
Wstępnie zarezerwowałem. VILA VERONA PALIĆ ul.: Begejska 28
http://www.vilaverona.com/ +381 64 189 52 66.
Muszę stwierdzić, że do wyjazdu do Czarnogóry zdecydowały opisy podawane na tej stronie, a szczególnie Pana Krzysztofa
gorace-wrazenia-z-czarnogory-t20985-30.html za co tym Państwu dziękuję. Namówili mnie przez swój opis do zwiedzenia Durmitoru. Zobaczyłem też wiele filmów na youtube, szczególne o kanionie pliva. Szukając znalazłem we wsi Trsa agroturystykę MILOGORA, gdzie spędzimy 2 noce. Skorzystamy tam z „JEEP SAFARI” żeby przejechać się „Durmitorskim prstenom”. Warunki spartańskie. 10 € od 1 osoby za nocleg ze śniadaniem. Adres: Pan Dragan
www.milogora.me E-mail:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Tel: +382 (0) 68 522 410.
O drodze z Foća do HUM (M18), tzn.: o tym trudnym odcinku wielokrotnie opisywanym mogą udzielić informacji na stronie
http://tara-rafting.com/kontakt np.
ejan Ćalasan: +381 64 1421 255, +381 65 533 11 34
O pociągu BAR – SUBOTICA informacji może udzielić Pani Rajka Marinovic
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl – ta Pani pracuje w informacji kolejowej, ale uczynna.
Podsumowując jedziemy przez Bośnię. Nie przejmuję się minami, bo po polach nie będę biegał. Dróg dojazdowych jest kilka, którąś będzie czynna. Do zobaczenia w Petrowacu od 14 czerwca.
Jestem przekonany, że drogi w Bośni od 11 czerwca będą przejezdne.