Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga nr 11 w Czechach (E 75) płatna dla aut > 3,5 tony

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Butterfly92
Autostopowicz
Re: Uwaga droga nr 11 (E75) w Czechach już płatna?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Butterfly92 » 19.04.2022 09:50

Hej, a czy droga na Słowacji E75, która przejeżdża przez Czechy również jest bezpłatna?
Planujemy z mężem wybrać się do Żyliny i nie wiemy czy musimy zakupić winietę
Będę wdzięczna za odpowiedź :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 19.04.2022 10:36

Butterfly92 napisał(a):Hej, a czy droga na Słowacji E75, która przejeżdża przez Czechy również jest bezpłatna?
Planujemy z mężem wybrać się do Żyliny i nie wiemy czy musimy zakupić winietę
Będę wdzięczna za odpowiedź :)

I Tak i nie :wink: Musisz się trzymać cały czas starej drogi 11 i nie wjeżdżać na D3.
Tu masz mapę płatnych dróg na Słowacji https://www.ndsas.sk/spoplatnenie/elekt ... cna-znamka
lookaszpl
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lookaszpl » 26.06.2022 22:18

Chciałem potwierdzić czy przejazd E75 (11) jest dalej bezpłatny. Pytam, ponieważ z tej mapy wynika, że nie:

mytocz.eu/pl/specified-road-sections/map
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 26.06.2022 22:22

lookaszpl napisał(a):Chciałem potwierdzić czy przejazd E75 (11) jest dalej bezpłatny. Pytam, ponieważ z tej mapy wynika, że nie:

mytocz.eu/pl/specified-road-sections/map

Błagam - ile razy można pytać o to samo?

Co ci mówi ten obrazek?

Zrzut ekranu 2022-06-26 222055.jpg
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 26.06.2022 22:34

Może by moderacja zamknęła ten temat, bo te pytania nigdy się nie skończą....
DominikI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DominikI » 26.06.2022 22:43

Nie wszyscy ogarniają forum należycie. Jeśli ktos ma tyle czasu by odpisać, może to zrobić. E75 jest płatna tylko i wyłącznie dla pojazdów powyżej 3,5T. Obwodnica Cieszyna dla.osobowek bezpłatna. Dopiero E462 jest płatna dla osobówek, tj. odcinek poza obwodnica Cieszyna.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 26.06.2022 23:21

marekkowalak napisał(a):Może by moderacja zamknęła ten temat, bo te pytania nigdy się nie skończą....

To założą nowy temat albo zapytają w innym ;)
lookaszpl
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lookaszpl » 27.06.2022 04:42

Dziękuję za odpowiedzi zarówno te rzeczowe, jak i te uszczypliwe. Wszedłem na tamtą stronę bezpośrednio z google, nie wiedziałem, że to portal dla samochodów powyżej 3,5 tony.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 27.06.2022 14:59

lookaszpl napisał(a):Dziękuję za odpowiedzi zarówno te rzeczowe, jak i te uszczypliwe. Wszedłem na tamtą stronę bezpośrednio z google, nie wiedziałem, że to portal dla samochodów powyżej 3,5 tony.

A wystarczyło jedną stronę wątku się cofnąć i przeczytać.
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 23.08.2022 11:07

wielbiciel napisał(a):
lookaszpl napisał(a):Dziękuję za odpowiedzi zarówno te rzeczowe, jak i te uszczypliwe. Wszedłem na tamtą stronę bezpośrednio z google, nie wiedziałem, że to portal dla samochodów powyżej 3,5 tony.

A wystarczyło jedną stronę wątku się cofnąć i przeczytać.

Proponuję temat wątku "Uwaga droga nr 11 (E75) w Czechach już płatna" (adres strony nie wyświetla znaku zapytania!) zamienić na
"Czy droga nr 11 (E75) w Czechach jest płatna?".
Wtedy wyszukiwarki od razu skierują pytającego na właściwy trop.
Stanislav1988
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stanislav1988 » 12.03.2023 08:56

Ja także dołączam się do pytania bo co innego pokazują e dalnice a google maps pokazywał 11 i 48 bez opłat. Także tą trasą pojechałem ( z powrotem wracałem przez Trzyniec). Wjechałem na drogę oznaczoną tak jak nasze ekspresówki i litera M. Niby jest to bezpłatna droga, ale jak jest naprawdę nie wiem? Winiety już z dniem wczorajszym nie kupię niestety
mspalony
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mspalony » 12.03.2023 09:23

Na jakich mapach jest platna? Rzuć screena. Bo na edalenice.cz jest bezpłatna dla pojazdów<3,5 t. Oznaczenie M dotyczy ciężarowych. Jechałeś ciężarówką?
Załączniki:
Screenshot_20230312-081841.png
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 12.03.2023 10:24

Stanislav1988 napisał(a):Ja także dołączam się do pytania bo co innego pokazują e dalnice a google maps pokazywał 11 i 48 bez opłat. Także tą trasą pojechałem ( z powrotem wracałem przez Trzyniec). Wjechałem na drogę oznaczoną tak jak nasze ekspresówki i litera M. Niby jest to bezpłatna droga, ale jak jest naprawdę nie wiem? Winiety już z dniem wczorajszym nie kupię niestety

Nie, pokazują to samo.

https://edalnice.cz/pl/gdzie-obowiazuje ... #/road_map

:papa:
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 12.03.2023 10:49

Stanislav1988 napisał(a):Ja także dołączam się do pytania bo co innego pokazują e dalnice a google maps pokazywał 11 i 48 bez opłat. Także tą trasą pojechałem ( z powrotem wracałem przez Trzyniec). Wjechałem na drogę oznaczoną tak jak nasze ekspresówki i litera M. Niby jest to bezpłatna droga, ale jak jest naprawdę nie wiem? Winiety już z dniem wczorajszym nie kupię niestety

Następny....

A wystarczyło przeczytać ze 2 strony wątku.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 12.03.2023 12:57

JPD. Bo litera M to oznaczenie "MYTA" czyli droga płatna dla ciężarówek. Oznaczenie drogi płatnej dla osobówek w Czechach wygląda tak https://goo.gl/maps/Vk1JcwERAEas1Lmi7
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Droga nr 11 w Czechach (E 75) płatna dla aut > 3,5 tony - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies