LRobert napisał(a):Taa baardzo ciekawe. Tylko dlaczego wczoraj korek w Tychach miał jakieś 8 km?
czyli omijać Tychy szerokim łukiem
kaltam napisał(a):Po 22-ej jest na pewno szybciej ale w ciągu dnia też przejedziesz tyle że wolniej. Strata czasowa na odcinku w Tychach to wg mnie ok. 15 min. Nie ma tragedii - jeżdżę tym odcinkiem co najmniej 1 w tygodniu.
tomasz m napisał(a):Witam,wracając do pytania Dr.Watsona dotycząca drogi do Czeskiej granicy,proszę o info na której granicy łatwiej zakupić Czeską winietkę(planowany wjazd na granicę ok.godz.23).Pytam odnośnie paru wpisów na forum,które informowały że zakup winiety od strony Bohumina wiąże się z wjazdem na już płatną autostradę.
Amikol napisał(a):korki w Tychach są ,większe lub mniejsze w zależności od dnia ,pory dnia ,,sytuacji na drodze-pogoda, kolizje itp" najgorzej jest w godz. popołudniowych w dni "robocze" ci co stale tędy jeżdżą najczęściej starają się wybrać inną drogę ale nie zawsze jest to możliwe , jadąc przez Katowice lepiej wybrać "wiślankę" przez Żory a potem Cieszyn albo autostradą przez Świerklany ,Chałupki i Czechy
Raul73 napisał(a):Amikol - widzę, że ty jesteś dobrze zorientowany w sytuacji na tej trasie. Ja to w Tychach wygląda wieczorami? Ok. 22-ej chyba nie ma tragedii?
Sick napisał(a):...Pytam odnośnie paru wpisów na forum,które informowały że zakup winiety od strony Bohumina wiąże się z wjazdem na już płatną autostradę.
tomasz m napisał(a):Od Bohumina, aż do zjazdu Ostrava Rudna autostrada jest bezpłatna...
Raul73 napisał(a):... A na powrocie przejadę się nową A1 - z ciekawości...
Tomek napisał(a):Raul73 napisał(a):... A na powrocie przejadę się nową A1 - z ciekawości...
Nie wiem kiedy jedziesz, ale myślę, że w najbliższych dniach warto śledzić wieści z ostatniego odcinka A1 w Polsce i fragmentu D1 od granicy. Pierwotnie otwarcie miało nastąpić 26 lipca 2012. Ze względu na problem z jedym z mostów po polskiej stronie nastąpi spore opóźnienie. Z drugiej strony cała autostrada jest już gotowa i nie wykluczone że zostanie zorganizowany objazd a Czesi nie oglądając się na Polaków otworzą swój odcinek jeszcze w czerwcu...
Pzdr
Tomek
dids76 napisał(a):Autostrada pomiędzy Ostravą a Ołomuńcem jest już od jakiś 2 lat otwarta. Czyli polecam: Częstochowa, za Siewierzem na S1 kier. Pyrzowice, tam na A1 którą jedziesz do Świerklan, tam na Wodzisław i DK78 do Chałupek i tam już Czeska autostrada do Brna.
dids76 napisał(a):Ostatni Orlen jest przed granicą w Chałupkach, na światłach musisz zjechać w prawo.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi