Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga na HVAR przez slowacje, węgry czy jest dobra ? LPG

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
guzer
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guzer » 28.07.2010 21:17

Idzik napisał(a):
guzer napisał(a):
mjr napisał(a):
jdubowski napisał(a):

Teraz może być.

Też tak chciał napisać.

Z tym, że ja polecam jechać Ci na Cieszyn, a stamtąd do Żylina.

dlaczego tak?

i czy sa stacje LPG na tej 86 na węgrzech

Generalnie ze stacjami na węgrze jest krucho ...w tych rejonach mogą sie pojawiać stacje z LPG w firmach AVII, Autogas (tak mi się wyswietlało na nawigacji) ... więc tutaj POLECAM SIĘ PRZYGOTOWAĆ Z DOKŁADNYMI DANYMI ADRESOWYMI - namiarami itp np GPS.

Bo sama odpowiedź że LPG jest ...to mało :lol: 8) ale dzie to jest. Tutaj trza się dobrze przygotowac.

chyba nie avii tylko avia ?:) tak ?
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 28.07.2010 21:24

DENIS4 napisał(a):witam kolege na Hvar.Kojarze ze startujesz ze Slaska a wiec nie wiem jak sobie poradzisz po Slowacji wineta na miesiac 9.90EUR dalej wbijaj sie na Wegry 86( wczoraj przelecialem) oczywiscie rob to noca.Proponuje zalapac sie na jkis ANTYRADAR z przodu najlepiej ciezarowke i tak nie pojedziesz szybciej jak 9 dych bo mysle ze realnie podchodzisz do tematu i nie masz zamiaru wyklepywc blach po spotkaniu z wegierska zwierzyna łowna TO tak od serca.Uprzedzam z gory bo za moment sie tu rozkrzycza ze sa zwiezki itp. zazwyczaj krzycza Ci co najwiecej czasu spedzaja w korkach na codzien ale to ich sprawa.Reasumujac stracisz na tych zwezkazh jakies 13,5 min.A watek gazu zatankuj gdzies tam sobie na poczatku Wegier i na koncu drogi 86 w Redics tez masz stacyjke z LPG.ja wjechalem do Słowenii i przez Lendave bez oplat do chorwackiej autostrady.Od wjazdu w Cakovec do Zgrzebia zaplacisz (i tu wazna sprawa moje auto powyzej 190cm oplata wyzsza niz za osoboweczke ) 25zl.Dalej do Splitu 89zl.Prom na Stari Grad 47kuna od osoby i ja za VW T4 588kuna(zwykla osobowka kosztowala jakos 320kuna) a wiec kupa kasy!Zatem jesli masz gaz i czas to grzej do Drvenika i tam komponuj sie naprom polowe albo i nawet lepiej tanszy prom no i WIECEJ ZOBACZYSZ PO TRASIE.sluze pomoca GG 6754097

Święte słowa :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 28.07.2010 21:30

CinnamonGirl napisał(a):Ale wg mnie pchanie się bocznymi drogami na trasę 1300km to z 14-15 godzin jazdy prostymi szerokimi autostadami zrobi ci się 20 h bocznymi drogami za tirami (bez przerwy) za kółkim. Sporo jest zwoleników 86tki czyli Węgier bez winetki. Ale chyba niewielu znajdziesz takich co przez Chorwacje chcą jechać bocznymi drogami. Swego czasu jechalam tak odcinek jadąc do Plitvickich jezior i oprócz ładnych widoków, jechalismy 60/h czasami 80 wyprzedzająć co rusz tiry - 4 godzinki a dosc męczące.

Tym bardziej pchanie sie przez momentami górzystą Chorwację poza autostadami aby zaoszczedzic 50zł po kilkunastu godzinach za kierownicą tez wg mnie nie jest dobrym pomysłem.

Są i tacy, co jadą bocznymi drogami i to przez BiH :) W końcu jazda na wczasy to nie żaden wyścig , tylko takie spokojne tralala :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Droga na HVAR przez slowacje, węgry czy jest dobra ? LPG - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone