Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga Makarska - Dubrovnik - Split

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 31.05.2009 11:21

Plumek napisał(a):
mutiaq napisał(a):Plumkiem nie jestem, ale napisać mogę ;) :
Šestanovac

:) Dokładnie :) Myk w prawo na jadrankę i pierwsza miejscowość to PISAK własnie :)

Jest jeszcze jeden myk :D jadąc Jadranką w stronę Omisza nie skręcisz w lewo do Pisaka bo jest ciągła linia, a i oznaczenie zjazdu nie widoczne najlepiej. Trzeba przejechać kawałek w stronę Omisza i zawrócić. Po prawej stronie będzie taka fajna zatoczka przeznaczona do tego celu. I wtedy już faktycznie tylko myk i jesteś w Pisaku :D :D :D
gumisiek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gumisiek » 01.06.2009 10:53

A może ktoś mi podpowie gdzie zjechać najlepiej z autostrady jadąc do Zivogosce ? Palcem na mapie to ravca jest bliziuutko ale czy jest stamtąd jakaś sensowna droga ?
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 01.06.2009 12:05

gumisiek napisał(a):A może ktoś mi podpowie gdzie zjechać najlepiej z autostrady jadąc do Zivogosce ? Palcem na mapie to ravca jest bliziuutko ale czy jest stamtąd jakaś sensowna droga ?

Nie ma - z Ravcy musisz zjechać na drogę Vrgorac-Makarska. I wcale sobie skrótu nie robiosz, bo się musisz nieco cofnąć do Podgory, a najlepiej Makarskiej i znów masz stamtąd 20 kilometrów do Zivogosce. Zjeżdżasz więc na węźle w Sestanovac i mkniesz jadranką :)
gumisiek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gumisiek » 01.06.2009 16:06

Plumek napisał(a):Nie ma - z Ravcy musisz zjechać na drogę Vrgorac-Makarska. I wcale sobie skrótu nie robiosz, bo się musisz nieco cofnąć do Podgory, a najlepiej Makarskiej i znów masz stamtąd 20 kilometrów do Zivogosce. Zjeżdżasz więc na węźle w Sestanovac i mkniesz jadranką :)

No trudno, pojedziemy w koreczku jadranka :) Dziekuję za informacje.
Kasi@
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasi@ » 10.06.2009 10:51

Możecie na mnie nakrzyczeć, że nie czytam, ale jest tyle informacji, a konkretnej odpowiedzi nie znalazłam... Chodzi mi o to, że jadę za 1,5 tygodnia do Podgory i nie wiem czy z autostrady zjechać w Sestanowac, czy jednak pchać się do Ravca. Gdzie tak naprawdę są te remonty i co mi się bardziej opłaci w sensie czasu i wygody przede wszystkim ;-)
Będę wdzięczna za wyjaśnienia
Kasi@
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.06.2009 11:08

pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 10.06.2009 20:52

A jak by wyglądał dojazd do Bristu, bo ja tak wstępnie wymyśliłem, że chyba najlepiej byłoby pojechać aż do ploce i się wrócić. Jeżeli się mylę, to może ktoś zaproponuje coś sensowniejszego?
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Droga Makarska - Dubrovnik - Split - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone