I podali mi taki link http://mapy.cdb.sk/spoplatnenie/, gdzie faktycznie widać, co, jak i dla kogo jest płatne [/quote]
Mam nadzieję że ten kolor zielony na drodze 59 to myto dla samochodów powyżej 3.5 tony
Iggy napisał(a):Jak sobie rozwiniesz "Spoplatnené úseky", to tam jest wyjaśnione, co oznaczają kolorki
"Mýto" w Słowacji obowiązuje pojazdy >3,5t, a "úhrada a mýto" to po prostu winietka.
justaczek84 napisał(a):Jest drobny remont przy wjeździe do miasta od strony Balatonu w porannych godz. szczytu - droga zakorkowana
tak jak piszą na forum cromaniacy, najlepiej zwiedzać Budapeszt wieczorem lub nocą
vsonik napisał(a):Nie polecam jazdy E77 przez Słowację. Właśnie wróciłem z CRO ta drogą: wolno, co chwila policja, jak się pojawi TIR to już totalna kaplica. Kolega polecił mi tą drogę, mówiąc, że jest zdecydowanie bliżej. Jak się okazało jest też zdecydowanie dłużej ( chyba, że ktoś jedzie na trasie 80-90 to jest to mu obojętne).
Do Cro jechałem przez Zwardoń, autostradą przez Słowację i Węgry i polecam tą drogę. Szybko i bez problemów.
greg088 napisał(a):Witam!
Trochę odgrzebuje ten temat. Może ktoś mi nakreślić jak ta trasa wygląda obecnie? Wybieram się do Czarnogóry, więc e77 jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem. Zastanawiam się tylko jak ta trasa wygląda i czy nie jechać autostradą przez bratysławę i do budapesztu? Pomożecie?
demi-duox napisał(a):Dużo zależy od tego skąd startujesz, tzn czy daleko masz do Zyliny gdzie rozpoczniesz jazdę słowacką autostradą. Jeżeli jedziesz gdzieś tam od Katowic to autostrada p. Bratysławę jak najbardziej się "opłaca".
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi