Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga do Tucepi - przejście przez Lubawkę czeska 33 i 37

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
transporter0
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) transporter0 » 22.08.2011 13:34

Witam,
W piątek wyjeżdżam do Tucepi. Trasę miałem zaplanowaną Poznań-Wrocław-przejście w Boboszowie i dalej standardowo Czechy, Austria, Słowenia... Niestety muszę przed wyjazdem załatwić coś w Kamiennej Górze. Miałem tam pojechać w czwartek ale spojrzałem w navi i okazuje się że jeżeli w piątek po drodze do Cro zahaczę o Kamienną i przekroczę granicę w Lubawce to łącznie nadrobię tylko 20km w porównaniu do trasy przez Boboszów.
Mam tylko pytanko czy ktoś jechał czeską drogą 33 i 37 przez Hradec Kralove do Brna. Od Brna kontynuowałbym drogę według wersji pierwszej. Jak jedzie się tą drogą? Wiadomo nie jest to autostrada ani ekspresówka ale czy nie wydłużę sobie znacznie czasu przejazdu do Tucepi. Bo jeżeli tak to zawitam tam w czwartek a w piątek wyjadę normalnie do Cro.
Z góry dzięki za odpowiedź
wolandero
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolandero » 22.08.2011 15:33

Jechałem tamtędy w zeszłym roku, od Kamiennej Góry droga kręta i nieciekawa,jedzie się nie za szybko, w Czechach były objazdy i zanim dotarłem do Brna trochę błądziłem, przed Brnem paskudna droga z płyt. :D
Archangel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Archangel » 22.08.2011 18:11

mogę tylko podpowiedzieć że jeżeli już masz jechać przez Lubawkę to rozważyłbym na twoim miejscu jazdę przez Hradec Kralove , Pardubice . Jihlava Znojmo zaoszczędzisz na winiecie wiadomo z czasem to nie nadgonisz w Czechach wiadomo radary a żeby dojechać do pseudo autostrady na Brno to i tak musisz pokonać wiele kilometrów lokalnymi drogami ja zawsze tak jeżdżę i nie płacę za Czeskie Autostrady
wolandero
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolandero » 22.08.2011 18:14

Archangel napisał(a):mogę tylko podpowiedzieć że jeżeli już masz jechać przez Lubawkę to rozważyłbym na twoim miejscu jazdę przez Hradec Kralove , Pardubice . Jihlava Znojmo zaoszczędzisz na winiecie wiadomo z czasem to nie nadgonisz w Czechach wiadomo radary a żeby dojechać do pseudo autostrady na Brno to i tak musisz pokonać wiele kilometrów lokalnymi drogami ja zawsze tak jeżdżę i nie płacę za Czeskie Autostrady
Jechałem tamtędy dwa razy i zdecydowanie odradzam,trasa wolna,kręta, co się zaoszczędzi na winiecie to straci na czasie i paliwie. :D
Archangel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Archangel » 22.08.2011 19:39

to tak np przykład ile czasu zaoszczędzisz 0,5h bo myślę że nie więcej jechałem obiema trasami i myślę że nie więcej . Trasa Wrocław- Boboszów może jest prosta jak strzała? a jak piszą wyżej to zapytali się o Lubawkę i drogę stamtąd bo ni jak nie wiem po co się pchać na Brno
wolandero
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolandero » 22.08.2011 20:32

Archangel napisał(a):to tak np przykład ile czasu zaoszczędzisz 0,5h bo myślę że nie więcej jechałem obiema trasami i myślę że nie więcej . Trasa Wrocław- Boboszów może jest prosta jak strzała? a jak piszą wyżej to zapytali się o Lubawkę i drogę stamtąd bo ni jak nie wiem po co się pchać na Brno
Sto razy lepiej jedzie się Brno Breclav Wiedeń niż Jihlava Znojmo Wiedeń, ta druga droga to dziadostwo.
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 22.08.2011 20:47

wolandero napisał(a):
Archangel napisał(a):to tak np przykład ile czasu zaoszczędzisz 0,5h bo myślę że nie więcej jechałem obiema trasami i myślę że nie więcej . Trasa Wrocław- Boboszów może jest prosta jak strzała? a jak piszą wyżej to zapytali się o Lubawkę i drogę stamtąd bo ni jak nie wiem po co się pchać na Brno
Sto razy lepiej jedzie się Brno Breclav Wiedeń niż Jihlava Znojmo Wiedeń, ta druga droga to dziadostwo.
Zgadza się na Znojmo bym nie jechał ale na Mikolov
transporter0
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) transporter0 » 23.08.2011 05:42

Dzięki Koledzy.
Widzę że ta trasa to żadna rewelacja więc w czwartek śmignę pozałatwiać wszystko do Kamiennej a w piątek wyjazd zaplanowaną drogą przez Boboszów.
Jeszcze raz dzięki.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone