Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

droga do cro z malym dzieckiem....

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kisiel
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kisiel » 10.07.2005 10:30

czesc.
wlasnie wybieramy sie w okolice Splitu z 3-letnim dzieckiem.
moze ktos poda mi orientacyjny czas przejazdu i jakies dobre rady nt.organizacji podrozy.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.07.2005 10:41

kisiel napisał(a):czesc.
moze ktos poda mi orientacyjny czas przejazdu i jakies dobre rady nt.organizacji podrozy.

Zależy, czy masz ciężką noge. Musisz liczyć w granicach 18-20h. Proponuję nocleg w Grazu, a na marginesie miasto też warto zwiedzić. Jak wyjedziesz rano około 6ej, to na 19ą powinieneś być w hotelu (68euro za cztery osoby ze śniadaniem).
Pozdr FUX :lol:
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 10.07.2005 14:09

daj se luz wypijemy po piwku i dojedziemy raz dwa......najważniejsze sklep wolnocłowy i mikulovie
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 10.07.2005 14:12

a i nie w tym forum dajesz pytanie>>>
Zraja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zraja » 11.07.2005 10:59

My właśnie wróciliśmy z Ciovo, (okolice Trogiru, 32 km przed Splitem) i córeczką rok i 9 miesięcy. Mała zniosła podróż rewelacyjnie. Miałam parę książeczek, zabawek, musiałam jej śpiewać piosenki, ale była bardzo dzielna. Robiliśmy przystanki nie na parkingach, ale w miejscach gdzie mogła swobodnie pobiegać, nad jakimś strumykiem, przy boisku, na łące. Sporo spała w trakcie jazdy. W tamtą stronę zrobiliśmy nocleg nad Balatonem(nie jechaliśmy autostradami, a trasę mieliśmy przez Słowację, Węgry,Bośnię i Hercegowinę). Wracaliśmy inną trasą (w Chorwacji autostradą) i już bez noclegu i z małą ilością postojów, bo okropnie lało (Słowacja). Bardzo się obawiałam tej podróży, ale jak się okazało moja córka to urodzona podróżniczka.

Pozdrawiam i życzę szerokiejdrogi
Aśka
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 11.07.2005 14:38

hello!
ja niedawno wpadłem (tak mi się wydaje) na dosć fajny pomysl i jak pojdę do CRO to podróż zrekompesuję dzieciakom pobytem w jednym z parków rozrywki w Bawarii (koszt: nocleg, wstęp do parku, śniadanko ok. 100 Euro 2+2- przysłali mi foldery z ofertami) wiem że nie jest to moze tanio, ale jestem przekonany że jak powiem dziciakom - no a teraz jedziemy z wakacji na karuzelę i dam im foldery które mi przesłai to nie będę marudzić, a podroż do domu rozłożę sobie na dodatkowe 2 dni odpoczynku, czyli sofcik - lighcik 8) no i nadzieja że jeszcze się gdzieś po drodze jedzie bez shizy pourlopowej
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 11.07.2005 15:16

FUX napisał(a):

Zależy, czy masz ciężką noge. Musisz liczyć w granicach 18-20h. Proponuję nocleg w Grazu, a na marginesie miasto też warto zwiedzić. Jak wyjedziesz rano około 6ej, to na 19ą powinieneś być w hotelu (68euro za cztery osoby ze śniadaniem).
Pozdr FUX :lol:

Ja też jadę przez Graz i mogę (z polecenia innych) doradzić Oekotel Kalsdorf Graz. 42 euro z dzieckiem + wyżerka rano.
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 29.08.2005 23:38

Dopisane po powrocie z CRO. Mój 6-letni syn doskonale zniósł podróż. Bajki z margaryny na CD i krajobrazy za oknem. Kilka postojów na siku, i około 2 h więcej w czasie całej wycieczki na parkingowe przebieżki, kupowanie słodyczy na każdym CPN-ie.

Marcin
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 13.07.2006 23:48

Moje córy też bez problemów niosły podróży - jechaliśmy nocą, wiec spały, a później trafiły nam sie niestety niezłe korki - wtedy przydało się kilka zabawek i oczywiście ulubiona prytulanka - nasza to żyrafka Helenka.Nie martw się na zapas - sama najlepiej znasz swoje dziecko, wiesz co lubi i taki ekwipunek dla niej przygotuj. Udanej podróży

Powrót do Pogoda i klimat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone