to bardzo dobre rozwiązanie ,na dzień dzisiejszy na tej trasie remonty są tylko w katowicach.katowice-skoczów trasa super tylko żory w koleinach(pare km)
skoczów-cieszyn nówka autostrada
polecam.pozdr.
pijak napisał(a):Witam. Będziemy jechali z Warszaway, katowicką w sobotę wieczorem - ok. 23-24 w okolicach Katowic. Zastanawiam się: przez Bielsko czy Mikołów lepiej?
pijak napisał(a): Czy o tej porze warto jeszcze objeżdżać Bielsko (może jest mały ruch i nie warto) a jeśli przez Mikołów - którędey tam jechać z katowickiej - czy są dobre oznaczenia, czy wjeżdżam w miasto (światła). Poradźcie proszę.
Potter napisał(a):A tak przy okazji to na czym polega wyższość trasy przez Wiedeń niz przez Bratysławę lub odwrotnie. Czy różnica polega tylko na tym, że jadąc przez Czechy trzeba zapłacić winietkę i potem jechać przez miasto Wiedeń a przez Bratysławę nie płacimy za czeską winietkę za to nadkladamy iles tam km ? Michelin podpowiada trasę przez Bratysławę i mimo, że jest dłuższa pisze, że krócej się tędy jedzie. Jakie jest Wasze zdanie ?
Potter napisał(a):Aha i czy jadąc przez Bratysławę jedziecie w stronę Wiednia tylko tak dołem czy jakąś boczną drogą do Graz ?
jdubowski napisał(a):pijak napisał(a): W Siewierzu pozostajesz na drodze nr 1 (nie skręcasz na drogę 86 do Katowic). Dalej na węźle Brzęczkowice zjeżdżasz z drogi nr 1 na autostradę A4 w kieruku Wrocławia.
Potter napisał(a):jdubowski napisał(a):pijak napisał(a): W Siewierzu pozostajesz na drodze nr 1 (nie skręcasz na drogę 86 do Katowic). Dalej na węźle Brzęczkowice zjeżdżasz z drogi nr 1 na autostradę A4 w kieruku Wrocławia.
Widzę ciemność. Zawsze jak jedziemy do Krakowa z Warszawy to oczywiście przez Katowice i droga sama prowadzi. Nie wiem czy wjeżdżamy na tę 86 czy nie. To mam teraz normalnie wjechać do Katowic czy jak ? Patrzenie na mapkę okolic Katowic przyprawia mnie o zawrót głowy. Mógłbyś może jakoś jaśniej dla blondynki ? Jak wjadę do Katowic od Warszawy to gdzie te Brzęczkowice bo nic nie widzę ?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi