Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga Do Baska Voda!!!! Strtujemy Z Niemiec +noclg

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mieliste
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mieliste » 13.02.2012 12:28

PODRZUCIE jak NAJLEPIEJ JECHAC NA BASKA VODA Z NIEMIEC ORAZ JAKIES NOCLEGI PODCZAS PODROZY,NAJLEPiEJ ATOSTRADAMI I DROGAMI SZYBKIEGO RUCHU BEZ OBJAZDOWEK PO GORACH ODPADAJA :roll:
Ostatnio edytowano 17.02.2012 00:13 przez mieliste, łącznie edytowano 1 raz
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 13.02.2012 12:34

Niemcy,jaki region,miasto ?
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 13.02.2012 12:59

Jeżdżę zawsze tędy (Głogów- A4):
DE:
Drezno- Chemnitz- Hof- Weiden- Regensburg- Passau (na stacji zakup wszystkich winiet)
AU:
Wels- Graz- Liebnitz
SLO:
Maribor- Macelj
HR:
Zagrzeb- dalej A1 do, aż zjazdu Sestanovac- cel

Nigdy nie biorę noclegu ;) dwugodzinny komar na stacji paliw w Passau- prysznic i jazda. Zamiast redbull'a otwieram okno w Alpach ;)

Pozdrawiam.
mieliste
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mieliste » 13.02.2012 15:25

MY Z NOCLEGIEM MAMY DZIECI WIEC SPANIE W AUCIE ODPADA A JAKIE WRAZENIA Z DROGI??? BO JA MAM LEK WYSOKOSCI I TROCHE MNIE TE GORY PRZERAZAJA 8O, PRZEPASCIE WIEC NAPISZCIE JAK WYGLADA TA DROGA??? I DALEJ PROSZE O NAMNIARY NA NOCLEGI PODCZAS DROGI ,MOZE KTOS SIE WYBIERA W TEN REJON 23 CZERWCA :?:
Ostatnio edytowano 17.02.2012 00:14 przez mieliste, łącznie edytowano 1 raz
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 13.02.2012 17:15

Wyłącz CAPS LOCK, bo pisanie dużą czcionką w internecie przyjęło się jako krzyk. A krzykiem jeszcze nikt tu nic nie zdziałał. Pozdrawiam. :)
mieliste
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mieliste » 13.02.2012 17:48

ok!!! i tak nie rozumniem o co chodzi ,komu to szkodzi?jak nie zapomne to wylacze jak nie to bede tak pisac, bo juz tak mam,ze pisze na duzych literach sory jak kogos denerwuje :!:dla mnie wazna jest informacja niz jak kto napisal.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 13.02.2012 20:08

Obawiam się że w tym okresie to ciężko będziesz miała kogoś znależć do konwoju a szczególnie z Niemiec,rok szkolny się jeszcze nie skończy i urlopy jak ktoś bierze to od pierwszego,ja na przykład startuję 2.07.
Waldii77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldii77 » 13.02.2012 21:23

Nie jest tak zle z tymi górami; nie wiem jak jest na odcinku Linz-Graz bo poza tym droga z Niemiec nie powinna nastręczać problemów-wychodzi około 1700km. Znasz swoje dzieci najlepiej i musisz coś zdecydować jak to ugryżć. Osobiście martwił mnie tylko objazd w Słoweni ale dzięki forum i zabawie w Targeo mapa ustawiłem sobie AM. Ponadto atmosfera wyjazdu, widok spiących ludzi w samochodach i tuptających na parkingach z kawą podnosi adrenalinę; i o to chodzi. Nie myślałem za będzie tak prosto. Powodzenia
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 13.02.2012 22:52

Mimo nazwy "autostrady w chmurach", nie jest tak źle w austriackich Alpach- trochę uszy przytyka;)

Skoro lecisz od Hamburga, to najlepiej kierować się na Wurzburg, Norymbergę, Ratyzbonę i dalej tak jak wyżej pisałem. Jazda tą trasą to sama przyjemność.:)
mieliste
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mieliste » 13.02.2012 23:09

Z napisał(a):Obawiam się że w tym okresie to ciężko będziesz miała kogoś znależć do konwoju a szczególnie z Niemiec,rok szkolny się jeszcze nie skończy i urlopy jak ktoś bierze to od pierwszego,ja na przykład startuję 2.07.
nie chodzi mi o ludzi jadacych tylko z niemniec ,a w naszym rejonie wlasnie ferie w tym roku zaczynaja sie 21czerwiec wiec bardzo szybko jak na niemcy a wy skad strtujecie i do kat jak mozna wiedziec???szukam tez noclegu podrodze znasz moze jakies mniejsca?
mieliste
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mieliste » 13.02.2012 23:12

Waldii77 napisał(a):Nie jest tak zle z tymi górami; nie wiem jak jest na odcinku Linz-Graz bo poza tym droga z Niemiec nie powinna nastręczać problemów-wychodzi około 1700km. Znasz swoje dzieci najlepiej i musisz coś zdecydować jak to ugryżć. Osobiście martwił mnie tylko objazd w Słoweni ale dzięki forum i zabawie w Targeo mapa ustawiłem sobie AM. Ponadto atmosfera wyjazdu, widok spiących ludzi w samochodach i tuptających na parkingach z kawą podnosi adrenalinę; i o to chodzi. Nie myślałem za będzie tak prosto. Powodzenia
wlasnie drogi z niemiec sie nie boje znam juz bylam w puli 3razy ale niewiem jak to wyglada jak sie jedzie w dol chorwacji,oczywiscie objazdy nie wchodza w gre 8O strach ma wielkie oczy i ja tez :!:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 14.02.2012 07:29

Startujemy z Wa-wy lecz jeszcze nie wiemy dokąd(jeżdzimy w ciemno), być może będzie to Tucepi lub Podgora,choć jestem jedynym kierowcą to nigdy nie spałem po drodze, w zeszłym roku to sam się zdziwiłem że tak łatwo poszło,jechaliśmy Mitsubishi Outlanderem z przyczepką,wyjazd o trzeciej rano z Nowego Dworu Mazowieckiego a na wodospadach KRKA byliśmy o 18.30,po drodze jakieś śniadanie,obiad i papieroski.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 14.02.2012 07:44

Z napisał(a):Startujemy z Wa-wy lecz jeszcze nie wiemy dokąd(jeżdzimy w ciemno), być może będzie to Tucepi lub Podgora,choć jestem jedynym kierowcą to nigdy nie spałem po drodze, w zeszłym roku to sam się zdziwiłem że tak łatwo poszło,jechaliśmy Mitsubishi Outlanderem z przyczepką,wyjazd o trzeciej rano z Nowego Dworu Mazowieckiego a na wodospadach KRKA byliśmy o 18.30,po drodze jakieś śniadanie,obiad i papieroski.

Ale słyszałem że w tym roku przyczepka będzie cięższa trochę :D :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.02.2012 07:55

mieliste napisał(a):wlasnie drogi z niemiec sie nie boje znam juz bylam w puli 3razy ale niewiem jak to wyglada jak sie jedzie w dol chorwacji,oczywiscie objazdy nie wchodza w gre 8O strach ma wielkie oczy i ja tez :!:

W "dół" Chorwacji jedzie się autostradami aż za Split. Nie trzeba się bać .
Tylko do Baśki trzeba z górki zjechać.

PS Włączaj CAPS LOCK przy pisaniu nazw miast i państw.
Ostatnio edytowano 14.02.2012 08:25 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 14.02.2012 08:20

Obrazek

"w dół Chorwacji" (gdzieś za Gornja Brela, rzut mokrym beretem do Baśki) ;)

Obrazek

Odcinek Nebelbahn koło Grazu

My wyjeżdżamy 15.06 (za Baśkę), jak zawsze przez DE :)
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone