Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga Do Baska Voda!!!! Strtujemy Z Niemiec +noclg

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 14.02.2012 09:27

Torac napisał(a):
Z napisał(a):Startujemy z Wa-wy lecz jeszcze nie wiemy dokąd(jeżdzimy w ciemno), być może będzie to Tucepi lub Podgora,choć jestem jedynym kierowcą to nigdy nie spałem po drodze, w zeszłym roku to sam się zdziwiłem że tak łatwo poszło,jechaliśmy Mitsubishi Outlanderem z przyczepką,wyjazd o trzeciej rano z Nowego Dworu Mazowieckiego a na wodospadach KRKA byliśmy o 18.30,po drodze jakieś śniadanie,obiad i papieroski.

Ale słyszałem że w tym roku przyczepka będzie cięższa trochę :D :wink:

:D ,Quada biorę lecz w tym roku już nie biję rekordu wjazdu na jurka, mam pomysł zakupu skutera podwodnego takiego jak Bladefish 5000,nogami się machać nie chce(zresztą z pikawą cienko), a tak to samo ciągnie pod wodą ,z tym ciężarem to obawiam się że jak z Tomkiem dosiądziemy się do browarów to przyczepę trzeba będzie po burty załadować kiedy jedziecie i gdzie?,pozdrawiam.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 14.02.2012 09:32

mieliste
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mieliste » 14.02.2012 14:47

to wlasnie tak wyglada ten zjazd jak do BASKA VODA jak pokazane jest na tym zdjeciu :?: ile ma ten odcinek drogi?mozesz mi napisac twoja trase jak ty jedziesz i w jakiej mniejscowosci zjerzdzasz na ta Baska Voda?jestes weteranem jezeli juz 11 x w cro.byles
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 14.02.2012 23:53

Skąd Ty masz takie dane, że ja byłem tam 11 raz? :D Chyba patrzysz na ilość postów, a te nie mają nic wspólnego z ilością wyjazdów do HR...

Pisałem wyżej jak ja jadę- zjeżdżasz z autostrady A1 na zjeździe Sestanovac i po kolei mijasz Zadvarje, Gornja Brela, Carevici, Brela i jesteś w Baśce...

Bez złośliwości- jazda autostradami chorwackimi jest o niebo lepsza niż niemieckimi :P Te kilka zakrętów to nie jest rajd Paryż-Dakar, a Chorwacja to nie Albania...

Zapewne na tych "strasznych" zakrętach będziesz się zatrzymywać na poboczu i robić zdjęcia ;)

Tu masz link, który prawdę Ci powie...

http://www1.adac.de/ReiseService/routen ... Baska+Voda

trasa, winiety (razem ze słoweńską-jedziesz na urlop, nie na wojnę- 30 euro przebolejesz,prawda? ;)), tunele, opłaty, etc. Wszystko co Ci potrzeba- Gute Reise mit Glaube Engel ;)

Pozdrawiam.

Namiar na nocleg:

OEKOTEL Graz http://www.oekotel.com/en/locations/graz
iwa67200
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwa67200 » 28.04.2012 08:08

brzo1985 napisał(a):Jeżdżę zawsze tędy (Głogów- A4):
DE:
Drezno- Chemnitz- Hof- Weiden- Regensburg- Passau (na stacji zakup wszystkich winiet)
AU:
Wels- Graz- Liebnitz
SLO:
Maribor- Macelj
HR:
Zagrzeb- dalej A1 do, aż zjazdu Sestanovac- cel

Nigdy nie biorę noclegu ;) dwugodzinny komar na stacji paliw w Passau- prysznic i jazda. Zamiast redbull'a otwieram okno w Alpach ;)

Pozdrawiam.

Ile czasu zajmuje Ci ta trasa ?
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 30.04.2012 22:32

najmniej 14 h, najwięcej 16 (z dwugodzinnym komarem/posiłkiem)

http://maps.adac.de/default.aspx?preset ... mber=false

1. kliknij Länder von Route ausschließen
zaznacz Tschechien i OK
2. kliknij następnie route berechnen

Masz całą trasę, o której pisałem- nie sugeruj się podanym czasem przejazdu.

Poniżej podaję Ci przydatny link informujący o utrudnieniach ruchu na trasie w DE, jest on na bieżąco aktualizowany:

http://www.verkehrsinfo.de/

Pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Droga Do Baska Voda!!!! Strtujemy Z Niemiec +noclg - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone