Mikromir napisał(a):Pomijając Bałtyk, glony i zimną wodę (...)
Cudowne są Twoje zdjęcia, aż się chce tam pojechać!
Z tym i z resztą się całkowicie zgadzam
Dziękuję Tak, Na Rugię trzeba koniecznie jechać !
pozdrawiam, Michał
majkik75 napisał(a):ciołNefer napisał(a):Przyjemne miasteczko, jak widać też z wielowiekową historią, jeśli początki kościoła to koniec XII wieku. Kawał dobrego gotyku, ale jak mi się zdaje, kościół był pewnie lekko przebudowywany/modernizowany.
Tak, pamiętam na ścianie kośbyła tablica z opisem i jest oczywiście po wielu "przejściach" ale początki sięgają naprawdę dawnych czasów ... Niestety nie można było wejść do środka a podobnież wnętrze jest też bardzo ładne.
pozdrawiam, Michał
Nefer napisał(a):majkik75 napisał(a):ciołNefer napisał(a):Przyjemne miasteczko, jak widać też z wielowiekową historią, jeśli początki kościoła to koniec XII wieku. Kawał dobrego gotyku, ale jak mi się zdaje, kościół był pewnie lekko przebudowywany/modernizowany.
Tak, pamiętam na ścianie kośbyła tablica z opisem i jest oczywiście po wielu "przejściach" ale początki sięgają naprawdę dawnych czasów ... Niestety nie można było wejść do środka a podobnież wnętrze jest też bardzo ładne.
pozdrawiam, Michał
Gdzieś znalazłem, że to najstarszy kościół w Meklemburgii-Pomorzu Przednim.
Mikromir napisał(a):Kajzerka pewnie smaczna, ale te pohitlerowskie budynki zrobiły na mnie wrażenie... W pierwszej chwili nieco przygnębiające, jak zwykle takie molochy, ale kiedy przyjrzałam się im bliżej - rozmach renowacji też jest imponujący. Baseny, spa, ładne apartamenty - jeszcze tylko uporządkują nieco otoczenie i może to być fajne miejsce.
Szkoda, że spacer przy klifach się nie udał.
Powrót do Niemcy - Deutschland