Hej morela, jestem właśnie w Drenje - ludzika jak najbardziej postawisz, ale tylko na głównej drodze tutaj przed konobą Postarić.
Co do jedzenia - w Ravni przy plaży masz "Beach Bar Ravni" - smacznie i dość tanio jak na Chorwację. Nie ma wielkiego wyboru, ale talerz grillowanych mięs, kalmary, rybkę i čevapi zjesz bez wielkiej szkody w porfelu.
Dalej - konoba Ulika w drodze na plaże w Ravni - nie byłem, nie jest polecana, nie ma tam nigdy ludzi...
Konoba Postarić w Drenje - ta przy głównej ulicy - patrz link. Jest czasem otwarta (weekendy), czasem nie, ma różne opinie, ostatnio raczej nieprzychylne, nie byłem. Jej "klonem" jest konoba "Mali Postarić" w jednej z bocznych uliczek - też nie byłem. Wydaje się, że obie knajpki mają jakiś kłopot i działają nieregularnie, a ja omijam takie przybytki. Wygooglaj, spójrz na tripadvisor i będziesz miał jasność.
Najbardziej polecam pizzerię Napoli już w Labinie - tak, trzeba podjechać te paręnaście km. ale warto. Tanio. pysznie i nie tylko pizza ale tez świetne pasty, mięsa itp.
Wracamy w środę, na pewno popełnię relację.