napisał(a) AniaJ. » 16.03.2009 13:58
Pozwolę sobie odświeżyć wątek, żeby nie zakładać kolejnego... Dawno mnie na forum nie było, teraz planujemy chorwackie wakacje, więc będę często zaglądać.
Planuję pobyt na Pagu jako pierwszą część wakacjii szukam odpowiedniego miejsca.
Cisza, spokój, odludzie
Miejsca jak Jagodna na Hvarze, czy Duba Peljesca.
I tak trafiłam okolice Lun na Pagu. Samo Lun to wioseczka, dobrze to rozumiem? Czy ktoś może opisać bliżej i pokazać jakieś zdjęcia?
Odnośnie Drazicy - mam pytania do tych co byli.
1. Camp położony jest bezpośrednio nad morzem - jak z dojściem do plaży? Łagodnie czy stromo? Mamy dwoje maluchów (3 latek i roczna panna), więc to dla mnie istotna kwestia.
2. Okolice campu - czy drogą z campingu można pospacerować z wózkiem? Czy jest bardzo pod górę i raczej się nie da? Bo czytałam, źe do campu zjeżdża się w dół - długi to odcinek, stromo?
3. Ciepła woda - jest cały czas? Bo czytałam, źe ogólnie sanitariaty bardzo w porządku.
4. Lodówki - czy są dotępne?
5. Plaża - czy zejście do wody jest łagodne? I czy jedna z plaż jest klasyczna "chorwacka" ? Chodzi mi o klasyczną kamienistą plażę - nie "piach", ani nie skalne półki. Czy plaża jest długa, czy to raczej małe zatoczki?
6. A może jakieś zdjęcia z campingu oraz z plaży?
Oj, sporo tych pytań mi się uzbierało. Mam nadziję, że ktoś się podzieli swoimi opiniami, bo powiem szczerze, po lekturze tego co na forum już było ten właśnie camping wydaje mi się najciekawszy