jotusia napisał(a):Dziękuję Wam za cenne uwagi. Jeśli będzie czas, skuszę się na Mostar, Medżugorie sobie odpuszczę. Poszukam też stateczku na Hvar, z Drasnic, to była by najlepsza opcja.
jotusia napisał(a):Dziękuję Wam za cenne uwagi. Jeśli będzie czas, skuszę się na Mostar, Medżugorie sobie odpuszczę. Poszukam też stateczku na Hvar, z Drasnic, to była by najlepsza opcja.
grypserek napisał(a):jotusia napisał(a):Dziękuję Wam za cenne uwagi. Jeśli będzie czas, skuszę się na Mostar, Medżugorie sobie odpuszczę. Poszukam też stateczku na Hvar, z Drasnic, to była by najlepsza opcja.
Dla mnie Mostar też przereklamowany Warto pojechać, zobaczyć ale żeby mnie zachwycił... wolę chorwackie miasteczka.
Statek też bym radził rozpoznać temat. Z tegorocznych, a właściwie zeszłotygodniowych opowieści - rejs z Igrane półgodzinny na plaże na Hvarze, potem jeszcze przy okazji powrotu odwiedziny Podgory. Żadna rewelacja, wolałbym zrobić sobie autem całodzienną wycieczkę na Hvar.
grypserek napisał(a):jotusia napisał(a):Też wolałabym autem, ale rejs statkiem jest dla dzieci atrakcyjniejszy
W czym jest atrakcyjniejszy? Że dostaną rybę? Posłuchają muzyki? Prom też płynie
Garo&Justa napisał(a):Jak ktoś nigdy nie był np na Hvarze - w takim razie rejs polecam. Taki kuterek to co innego niż prom, za pierwszym razem frajda jakaś jednak jest
jotusia napisał(a):.
Z resztą trzeba będzie i tak przeliczyć koszty i zobaczyć ile wyjdzie za prom, a ile za fish picnic.
tranquilo napisał(a):jotusia napisał(a):.
Z resztą trzeba będzie i tak przeliczyć koszty i zobaczyć ile wyjdzie za prom, a ile za fish picnic.
Prom z Drvenika do Sucuraju to 108kn za samochód i 16 kn osoba dorosła + 8kn dziecko do 12lat. W jedną stronę.
Fish picnik z Makarskiej to około 220 kn za osobe, nie wiem jak dziecko.
jotusia napisał(a):Właśnie wróciłam z Drasnic, więc mogę nieco zaktualizować post.
Na miejscu 3 restauracje i pizzeria, dwa bary, jedliśmy w Puntinie (jedzenie ok) i pizzerii, która nam nie smakowała (lepsza pizza w Puntinie). Z fish picnicu i promu na Hvar nie skorzystaliśmy, za to odwiedziliśmy Mostar.
Na miejscu jeden mały Konzum, ale w Makarskiej już sklepów do wyboru.
Miejsce bardzo fajne, polecam rodzinom z dziećmi, my tam na pewno wrócimy. Jeśli ktoś ma jakieś szczegółowe pytania, proszę pisać.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne