Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

dramalj - nowe odkrycie

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marco62
Plażowicz
dramalj - nowe odkrycie

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco62 » 16.08.2008 18:08

Właśnie wróciliśmy z Dramalj niedaleko crkvenicy koło Krk. Znajoimi znależli miejsca przez naszą rodaczkę mającą w ww. miejscowości Panią Małgosię Begović. Mieszkaliśmy w innej części tej uroczej miejscowośći. Piękny dom super warunki za apartament 2 pokoje, kuchnia łazienka dla 4 osób z pięknym tarasem i widokiem na morze płaciliśmy po 52 euro. Może trochę daleko od plaży ale cisza spokój i cudne widoki. Część grupy mieszkała bliżej za te same pieniądze ale ogród fatalny, ruch hałas. Polecamy kto ma wolny wrzesień to gospodarz jest w stanie wynająć apartament za 30 euro. Polecamy.
Niestety w trakcie 3 pierwszych dni miałem 3 pechowe sytuacje:
1. oszust chorwat na bramce pierwszego odcinka autostrady zainkasował 100 kuna ( wypłacając zamisat 171 kun tylko 71, po wyjeździe spod szlabanu nic nie zrobisz)
2. Podpaliłem sprzęgło ale niegrożnie
3. spadłem z plastikowego fotela ale i unas one pękają.
Miejscowość Dramalj polecam wszystkim szukającym dobrego wypoczynku. W odróżnieniu do Makarskiej jest bliżej z Polski o ok. 300 km.
marek
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 16.08.2008 18:11

Marku wklej jakieś fotki :papa: :hut: :papa:
marco62
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco62 » 16.08.2008 18:13

Za chwilę właśnie je zgrywam na kompa. Tylko gdzie i w jakiej wielkość można je na forum wkleić??
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.08.2008 19:01

marco62 napisał(a):... gdzie i w jakiej wielkość można je na forum wkleić??

Wklejasz za pomocą np. www.fotosik.pl
Instrukcje wklejania masz na stronie www.fotosik.pl/txt/movies/lekcja1.htm
Pamiętaj, żeby zdjęcie nie było wieksze niż 800 pix.
Żeby na forum było widać Twoje zdjęcie to po załadowaniu zdjęć na fotosika kopiujesz link "pełny rozmiar na forum" i wklejasz go na cro.pl
Teoretycznie nie musisz się rejestrować na fotosiku, żeby wklejać zdjęcia ale ja Ci to polecam bo:
- nie trwa to więcej jak 5 minut,
- mając hasło i login masz cały czas dostęp do swoich zdjęć na serwerze fotosik.pl
- nie masz loginu - nie masz dostępu do zdjęć - one sobie gdzieś tam "wiszą" w wirtualnej przestrzeni.
Pozdrav
marco62
Plażowicz
fotki dramalj 2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco62 » 16.08.2008 21:07

Dzięki właśnie wkleiłem fotki na www.marco62.fotosik.pl
Pozdrawiam
marek
natkan.no1
Podróżnik
namiary

Nieprzeczytany postnapisał(a) natkan.no1 » 18.08.2008 20:01

a podaj proszę namiary na apartamencik :)
pozdrawiam
zibi116
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibi116 » 03.04.2009 15:35

Czy można prosić o namiar na kwaterę,może ktoś był?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.04.2009 15:57

zibi116 napisał(a):Czy można prosić o namiar na kwaterę,może ktoś był?

Ktos tam był jest nawet krótkie info na forum o tym.
A jak chcesz szybko namiar to polecam wpisać w google "Begović dramalj" i gotowe :wink:

Widzę, że w kolejnym poście zadajesz pytanie "może ktoś by?" - moja rada jest taka nie sugeruj sie zbytnio takimi informacjami i nie zaczynaj poszukiwań od tzw. "sprawdzonych" lokali bo sezon tuż, tuż a Ty dalej będziesz w "krzakach" zanim ktoś Ci odpowie :wink:
Poza tym czy wg Ciebie odpowiedź udzielono Ci przez usera np. XVYRD356 w stylu: "było spoko jedź" będzie dla Ciebie wiarygodna i spowoduje, że to co sam w sieci znalazłeś i wpadło Ci w oko pójdzie w kąt bo ktoś tam powiedział, że inny lokal jest "spoko" a o tym "Twoim" nikt nic nie napisał ?
Szukaj - jak Ci wpadnie w oko to rezerwuj i........jedź i nie trać czasu na oczekiwanie na opinie, których nie jesteś w stanie zweryfikować :wink:
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 03.04.2009 16:04

marco62
Poproszę o namiary na apartament w Dramalj Crikvenica
mój adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam
zibi116
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibi116 » 03.04.2009 16:05

Chodzi o to że chciałem się tam udać na początku czerwca,nie jestem obyty z takimi wyjazdami.Zależy mi na dobrym jedzeniu(spróbowaniu kuchni) oraz aby mój kajtek(dziecko) miało gdzie pobuszować w wodzie.Ja wiele nie potrzebuję (dobre wino,muzyka,śpiew)-żart.Pozdrawiam
marco62
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco62 » 03.04.2009 18:21

Polecam Dramalj ul. Dramalskie selce 12a
kontakt: www. apartmani.farino.hr
Marek
Państwo Kurtovic
zibi116
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibi116 » 03.04.2009 19:25

marco62 czy to jest napewno Polska rodzina?,nie ma tłumaczenia strony na język Polski.
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 03.04.2009 19:55

Piotrek_B napisał(a):A jak chcesz szybko namiar to polecam wpisać w google "Begović dramalj" i gotowe :wink:

Przecież Piotrek dał Ci namiar :wink: prawie gotowy...i na pewno chodzi o tą rodzinę :lol:

http://jakob-apartments.info/pl/index.html

Link ten znajduje się również w FAQ :!: z dopiskiem obok rodzina polsko-chorwacka ale pewnie nie zauważyłeś :wink: :?
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 03.04.2009 20:25

marco62 napisał(a):Polecam Dramalj ul. Dramalskie selce 12a
kontakt: www. apartmani.farino.hr
Marek
Państwo Kurtovic

Dzięki za adres.
Pozdrav
marco62
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco62 » 03.04.2009 22:57

Pod adresem Dramalj ul. Dramalskie selce mieszkają chorwaci.
Natomiast rodzina Begovic to Gosia Begovic która mieszka w innym miejscu Dramalj blizej drogi
ich www.jakob-apartamenta.info
tel. +385(99)5045053.
Pozdrawiam
marek
Następna strona

Powrót do Chorwackie ABC