Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dostęp do wyposażonej kuchni na kempingach

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pamiel
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pamiel » 05.05.2018 09:28

Dzień dobry
Wybieramy się w lipcu do Chorwacji z namiotem. Planujemy od okolic wodospadów Krka przemieszczać się ku północy i spędzać dwie lub trzy noce na coraz to innych kempingach. Ze względu na ograniczone miejsce w samochodzie wolelibyśmy nie zabierać już sprzętu kuchennego tj. kuchenki, czajnika, talerzy, kubków, miski do zmywania, płynu itp. Stąd moje pytanie: Jak to jest z dostępem do kuchni, lub choćby mini aneksu kuchennego na kempingach w Chorwacji ? Czy lepiej spakować podstawowe akcesoria kuchenne ? Nie planujemy jakiegoś dużego gotowania, chodzi raczej o zagrzanie parówek dzieciom na śniadanie czy jajka na miękko.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.05.2018 11:22

Zaliczyłam trzy różne kempingi w Chorwacji i osobiście nie spotkałam się nigdy z wyposażoną kuchnią czy aneksem kuchennym.
Więc nie ryzykowałabym jechanie "na pusto".
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 05.05.2018 16:00

Bea.ta ma rację - tak nie ma na żadnych kempingach, nie tylko w Chorwacji, ale i we Włoszech czy Francji. Wyposażenie można znaleźć jedynie w domkach kempingowych czy namiotach stojących cały rok, a oferowanych przez Vacansolei czy jakieś inne Eurocampy.
Więc jak jedziecie z własnym namiotem, to musicie zabrać wszystko, czego potrzebujecie.
zielak3
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zielak3 » 05.05.2018 18:33

Jeszcze w zeszłym roku w omiś lisicina była dostępna kuchnia z garami... Ale to już było czas przeszły. Chyba to był jedyny taki camp.
Co do talerzy itp to nie na szans
pamiel
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pamiel » 05.05.2018 22:33

Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Trochę mnie zasmuciły, wygląda na to, że w bagażniku musi zmieścić się pełna"skrzyneczka kuchenna".
W zeszłe wakacje podróżowaliśmy do Rumunii przez Węgry, również z namiotem i również byliśmy na wielu kempingach. Mieliśmy ze sobą mnóstwo rzeczy kuchennych: kuchenkę gazową, czajnik elektryczny, różne talerze, deskę do krojenia, sztućce itp.
Zajmowały dużo miejsca w bagażniku a przez całe trzy tygodnie nie użyliśmy z tego nic !
Szczęśliwie trafialiśmy na kempingi, w których były aneksy kuchenne z mnóstwem wyposażenia.
Mniej na dużych kempingach, lepiej i z wieloma drobiazgami na prywatnych, mniejszych kempingach.
Super patent na jednym z kempingów na oznakowanie własnej torby z żywnością, wkładaną do wspólnej lodówki ( były trzy wielkie lodówy ): obok lodówki leżała rolka z naklejkami samoprzylepnymi i długopis. Należało wkładając swoje jedzenie napisać na naklejce swoje nazwisko i datę. To ułatwiało życie i gościom i obsłudze, która wiedziała, że należy usunąć z lodówki, jedzenie, które zalega już podejrzanie długo :D
Jedziemy pierwszy raz do Chorwacji tylko na kempingi i spodziewałam się, że tu aneksy z chociażby elektrycznymi czajnikami i kuchenkami do dyspozycji będą standardem :(
malinero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinero » 05.05.2018 22:52

Dziwne, pamiętam sprzed lat campingi w Grecji, Włoszech, Francji. Super infrastruktura - baseny, knajpy, sklepy, kuchnie, toalety, ale wyposażenia kuchennego nie było. Może jakieś gary czy patelnie, ale kubki czy sztućce to raczej dziś dziwnego w takich miejscach.

Kieliszki do wina też były na tych waszych campingach? ;)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.05.2018 23:04

pamiel napisał(a):Jedziemy pierwszy raz do Chorwacji tylko na kempingi i spodziewałam się, że tu aneksy z chociażby elektrycznymi czajnikami i kuchenkami do dyspozycji będą standardem :(

No to uwierz w końcu, że na normalnych kempingach (a nie małych przydomowych) nie ma takiego wyposażenia o jakim marzysz.
I wcale nie trzeba brać całej kuchni, żeby zrobić coś do jedzenia, zwłaszcza, że sama napisałaś:

pamiel napisał(a):Nie planujemy jakiegoś dużego gotowania, chodzi raczej o zagrzanie parówek dzieciom na śniadanie czy jajka na miękko.
malinero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinero » 05.05.2018 23:09

To musi być baaaaardzo małe auto, skoro są problemy z zapakowaniem kochera ;)
pamiel
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pamiel » 05.05.2018 23:35

malinero napisał(a):Dziwne, pamiętam sprzed lat campingi w Grecji, Włoszech, Francji. Super infrastruktura - baseny, knajpy, sklepy, kuchnie, toalety, ale wyposażenia kuchennego nie było. Może jakieś gary czy patelnie, ale kubki czy sztućce to raczej dziś dziwnego w takich miejscach.

Kieliszki do wina też były na tych waszych campingach? ;)

a były, były
też byliśmy przyjemnie zaskoczeni
nawet filiżanki :)
Np. tu:
Hacienda-camping Adres: DN39, 2 Mai 907161, Rumunia
pamiel
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pamiel » 05.05.2018 23:42

malinero napisał(a):To musi być baaaaardzo małe auto, skoro są problemy z zapakowaniem kochera ;)

no przecież nie o to chodzi, zmieści się
tylko pytam Was jako ekspertów, ponieważ byłam w Chorwacji już wiele lat temu i tylko w apartamentach:
czy brać kuchenne rzeczy czy nie
skoro nie przydały się w zeszłym roku, to miałam nadzieję, ze w Chorwacji też będzie zbędna chociażby kuchenka czy czajnik...
Auto może nie najmniejsze ale przy trójce podrośniętych nieco dzieci to każdy centymetr na wagę złota :wink:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 08.05.2018 16:05

Jedyny kemping, na którym spotkałam aneks kuchenny był w Supetar na Brac (Waterman Beach Village)
Kuchenka elektryczna (2 fajerki), czajnik elektryczny, grill gazowy. Na pewno nie było sztućców, talerzy, kubków. Zdaje się, że była patelnia i jakieś garnki choć nie mam pewności czy nie należały do przewijających się w tym czasie obozów wędrownych bo głównie oni tam gotowali wieczorem.
Był płyn do zmywania, jakieś przyprawy pozostawiane przez poprzedników, olej, ocet itp ...

Nigdzie indziej nie spotkałam takiego czegoś a kilka kemp. mam oblecianych w Cro.

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies