Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dora 2009

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
drusilla
Cromaniak
Dora 2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 19.01.2009 18:03

No to zaczynamy :mrgreen:

Tegoroczne preselekcje zapowiadają się baaardzo ciekawie 8O
Nawet za ciekawie bo bardzo chętnie widziałabym na konkursie Eurowizji trzech panów a to niestety niemożliwe :cry:
Jestem szalenie ciekawa kogo wybierze Chorwacja :mrgreen: Już mnie bierze konkursowa nerwówka :lool:

Spis konkursowych piosenek :D
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 19.01.2009 18:18

Pewnie zaśpiewa Giuliano z Vesną ja osobiście jestem za

# Tomislav Bralić & Intrade Ne damo te pisma nasa
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 19.01.2009 18:29

adam11 napisał(a):Pewnie zaśpiewa Giuliano z Vesną ...

Chyba jednak nie - podobno piosenka została wycofana z konkursu - nie ma jej na liście tych 14-tu .

Tomislav Bralić z Klapą to też jeden z moich trzech typów :wink:
Tu można posłuchać kilku kawałków 8)
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 28.02.2009 22:35

Chorwację na Eurowizji 2009 będzie reprezentować Igor Cukrov z piosenką "Lijepa Tena".
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 28.02.2009 23:10

Iwona Baśka napisał(a):Chorwację na Eurowizji 2009 będzie reprezentować Igor Cukrov z piosenką "Lijepa Tena".

oglądałem :) , tak bardzo trzymałem :) kciuki za Tomislava Bralica & Klapa Intrade wreszcie coś nowego byłoby na Eurowziji ))
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 01.03.2009 08:38

Ja co prawda mocno trzymałam kciuki za Ivo Gamulina/Gorana/Klapę Intrade :lool: ale piosenkę Igora usłyszałam niedawno i też mi się bardzo spodobała :mrgreen: Obrażona więc bardzo :wink: nie jestem :mrgreen: Zresztą jak czytałam różne forumki to wiele osób typowało właśnie Igora.
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 02.03.2009 20:25

witam....niestety chorwacka piosenka na Euro song jest beeeee...
powiem tile. Ze mna stanowczo nie zgadza 25 % ludzi ktori glosowali na wibur jednej z piosenek. Ogulnie pozom bil zenujanci.
Pozdrawiam
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 02.03.2009 20:33

Leon - beeeee to jest nasza :mrgreen: :lool: Nawet nie ma co porównywać :lol: Ciekawa jestem jak to wyjdzie w Moskwie bo z tego co obejrzałam na Yutubie to na Dorze było nieszczególnie :twisted:
Dopiero dzisiaj się zorientowałam że mi gdzieś Gorana wcięło w międzyczasie i wycofał swoją piosenkę :(
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 03.03.2009 22:04

Piosenka jest super, a wykonawca znakomity!

Igor ma niesamowita haryzme i piekny glos!

Oto na youtube jego piosenka zwycieska (final):

:D
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 03.03.2009 22:08

A oto Igor wykonuje Angie (!!! lepiej od oryginalu):

Con te partiro (Andrea Bocelli)

Yesterday

Jest niesamowity !!!
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 03.03.2009 22:23

Nives napisał(a):A oto Igor wykonuje Angie (!!! lepiej od oryginalu):

Con te partiro (Andrea Bocelli)

Yesterday

Jest niesamowity !!!

zdecydowanie Hr na Eurowizji powinni reprezentować t.bralic i Klapa Intrade ludzie byli by zachwyceni ;| , nie wróże hr wysokiego miejsca.. ;] w tym przypadku .. Porażka.. ;)
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 03.03.2009 22:24

a już o T.Cetinskim nie wspomnę..:| który z piosenką Umirem sto puta dnevno podbił by nie jedno Europejskie serce Pozdrav Adaś
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 03.03.2009 22:28

Adas, klapy na Eurosongu, to nietrafiony pomysl :wink:

Moze tylko dla starszej publicznosci...dla pozostalej czesci Europy - to nuuuda...

Igor jest super i jego mlodosc i energia jest niesamowita! O jego glosie nie bede mowic, bo nie mozna go porownywac z glosem T. Cetinskiego. Jest znacznie lepszy...

Jesli przesluchales te linki na youtube, ktore podalam, to sie napewno przekonales!
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 03.03.2009 22:45

Leon napisał(a):witam....niestety chorwacka piosenka na Euro song jest beeeee...
powiem tile. Ze mna stanowczo nie zgadza 25 % ludzi ktori glosowali na wibur jednej z piosenek. Ogulnie pozom bil zenujanci.
Pozdrawiam

Popieram... żenua.. podobnie zresztą w PL.. ale żadna nowość, niestety...Szkoda.
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 03.03.2009 22:50

Nives napisał(a):Adas, klapy na Eurosongu, to nietrafiony pomysl :wink:

Moze tylko dla starszej publicznosci...dla pozostalej czesci Europy - to nuuuda...

Igor jest super i jego mlodosc i energia jest niesamowita! O jego glosie nie bede mowic, bo nie mozna go porownywac z glosem T. Cetinskiego. Jest znacznie lepszy...

Jesli przesluchales te linki na youtube, ktore podalam, to sie napewno przekonales!

dlaczego uważasz że nuda? ;| , przecież nigdy nie było :O żadnej klapy i nie wiesz jakby zareagowała publiczność , pozdrawiam gorąco .. a co do głosu Cetinskiego a Cukrova.. nie powinniśmy dyskutować bo każdy ma inne upodobania:)) , natomiast jeśli chodzi o sławę w hr to niestety cukrov mu do piet nie dorasta:) :lol: :lol:
Następna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone