Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dora 2009

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 04.03.2009 15:06

Przed chwilą nadrobiłam zaległości i przesłuchałam tegoroczną piosenkę BiH :D - jak dla mnie bomba ! Zresztą ... piosenki Reginy w ogóle bardzo lubię :mrgreen:
Bistra voda :D
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 04.03.2009 15:30

drusilla napisał(a):Przed chwilą nadrobiłam zaległości i przesłuchałam tegoroczną piosenkę BiH :D - jak dla mnie bomba ! Zresztą ... piosenki Reginy w ogóle bardzo lubię :mrgreen:
Bistra voda :D

Rewelacja :))) , pamiętasz Drusillko może :) czy kiedyś Bih reprezentował Halid beslic :) , BO Lejle pamiętam jedynie :)) Har mata hari :) <3

a czy ja naprawdę jestem taki złośliwy :( Nives bo to mnie troszkę męczy :( od wczoraj ;) hehe :)
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 04.03.2009 15:30

dla przypomnienia Bih w 06 :)
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 04.03.2009 16:40

Prawie :lol: dam sobie głowę uciąć że Halida na Eurowizji nie było :idea: Przynajmniej ja nie kojarzę :) Na 100 % jednak pewności nie mam bo mogłam np nie zwrócić uwagi :idea:
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 04.03.2009 19:27

Na szczescie Halid Beslic nie reprezentowal ani Bosni ani Jugoslawii na Ewrowizji, o ile mi wiadomo. :!:

Raczej nie mielismy 'szczescie' wysylac piosenek ludowych lub turbo folk (tylko etno elementy czasami!). Chociaz za czasow komunizmu byl pomysl (na szczescie niezrealizowany), aby wyslac Lepa Brene :roll: i zaskoczyc Europe.

adam11, wszystko jest ok - dostaniesz ode mnie na prezent pierwszy CD Igora, jak za kilka miesiecy zostanie wydany i jestem pewna ze go pokochasz bo jest slicznym, wyjatkowo utalentowanym, madrym i bardzo pozytywnym mlodym czlowiekiem, ktorego usmiech i glos urzeka i ktorego nie mozna nie polubic :P

Co do Reginy, mnie sie, niestety ta piosenka cos zabardzo nie podoba. Brakuje mi orygynalnosci i bardzo mi sie kojarzy z Bijelo Dugme. Spokojna piosenka i raczej przecietny zespol - no zyczmy im szczescia, jak i pozostalym.

Na Beoviziji (ktora bedzie w ten weekend) jest juz prawie pewne ze zwyciezy OT Bend (Blagoslov za kraj, jest na youtube). Igor i Andrea beda tam specjalnymi goscmi :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.03.2009 19:49

Szukając OT Bend znalazłem Cukrova

Piękny teledysk :lol:
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 04.03.2009 19:57

Janusz Bajcer napisał(a):Szukając OT Bend znalazłem Cukrova

Piękny teledysk :lol:

Janusz super :P

Jesli nie znalazles, oto calej piosenki OT Bendu, ktora na 75% zwyciezy na Beoviziji:

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.03.2009 20:04

Nives napisał(a):Jesli nie znalazles, oto calej piosenki OT Bendu, ktora na 75% zwyciezy na Beoviziji:

Znalazłem, znalazłem :lol: ale jakoś po pierwszym przesłuchaniu nie wpadła mi ta piosenka w ucho :?

Pozdrav.
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 04.03.2009 20:44

Mi po pierwszym też nie wpadła :lol: a drugi raz nie mam zamiaru słuchać - no chyba że na Eurowizji :twisted:
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 04.03.2009 23:56

Mnie sie tez cos zabardzo nie podoba, ale zostawilam link, aby zobaczyc jakie wrazenie na was zostawia...dobre glosy, ale piosenka niezbyt ciekawa...
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 11.03.2009 21:50

A jednak na Beoviziji ne zwyciezyl OT Bend (pomimo tego ze mial 10 razy wiecej glosow publicznosci od zwyciezkiej piosenki), ale Marko Kon z piosenka Cipela (But):

Janusz, czy Ci sie podoba?

:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.03.2009 22:09

Z tych dwóch piosenek Cipela ładniejsza :lol:

Ale nie znam innych - tylko krótkie urywki
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 12.03.2009 07:29

No to polecam wycieczkę na yucafe :mrgreen: Jest cała płytka z Beoviziji :mrgreen: Przesłuchałam wczoraj i ... lipa :roll: Żadna piosenka mnie nie powaliła a zwycięska w ogóle mi się nie podoba :( Podobnie macedońska i czarnogórska :?
Wniosek z tego taki że kibicujemy z mężem <tylko on jeszcze o tym nie wie :devil: > BiH i Chorwacji :hearts: Nie będę go zmuszała do słuchania Igora więc robię terapię "Bistrą vodą" :lool:
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 12.03.2009 14:06

11.03.2009. | 17:37

POČASTI POBJEDNIKU DORE

Vodice: prijam za Cukrova

Igor Cukrov i Branka Juricev Martincev Marija Mihić / CROPIX
Za pobjednika Dore Igora Cukrova svečani prijam upriličila je gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev.

Naime, premda je od rođenja Splićanin, manje je poznato da je svestrani glazbenik i tenor klape Cambi po ocu Vodičanin.

Uz prigodno darivanje, vodička gradonačelnica poželjela je Igoru Cukrovu i njegovoj skladbi &#8220;Lijepa Tena&#8221; sreću i uspješno predstavljanje naše države na natjecanju za Pjesmu Eurovizije u Moskvi.

- Oduvijek su Vodice u mom srcu, tu je moja djedovina. One su mjesto mojih početaka i tinejdžerskih glazbenih koraka. Često sam nastupao u vodičkom kafiću &#8220;Dalmatino&#8221;, a neraskidivo prijateljstvo veže me i s članovima klape Bunari &#8211; istaknuo je Igor Cukrov.
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 17.03.2009 11:06

Janusz Bajcer napisał(a):Z tych dwóch piosenek Cipela ładniejsza :lol:

Ale nie znam innych - tylko krótkie urywki

W sumie, moze sie nawet i zgodze, chociaz mi trudno mowic o pieknie - bo te piosenki sa troche niedokonczone i niepowazne :roll:

Piosenke OT Bendu skomponowal ten sam autor co chorwacka piosenke ktora wykonuje Igor - "Lijepa Tena" - wiec bylo by b. dziwnie, gdyby ta sama osoba byla autorem dwoch piosenek - dla Chorwacji i Serbii, w tym samym roku 8O

8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Dora 2009 - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone