Witajcie,
12 czerwca ruszamy do Breli, czy ktoś mógłby mi podać namiar, kierunek... cokolwiek na sprawdzone miejsca gdzie można kupić dobra oliwę i wino?
z góry dziękuję za pomoc!
Ann
raffaell2 napisał(a):W BV starszy Chorwat sprzedaje rakiję i pochodne. Zlokalizowany jest na przeciwko sklepu rybnego (jedynego w BV). Powinien stać na zewnątrz i na stoliku mieć małe buteleczki (takie 50'tki chyba). Za drzwiami ma "arsenał"
Ma też chyba oliwę i wino, ale w tym roku są kiepskiej jakości, to potwierdza wielu Chorwatów. Poprzednie lato było zbyt mało słoneczne.
kazow napisał(a):hey,
szczerze powiem, ze jak jechalem pierwszy raz to nastawialem sie, ze na miesjcu bedzie pelno osob sprzedajacych, okazal sie troche inaczej
nie wiem jak jest w Breli, ale w Tucepi nie dalo sie tak kupic prosto, czasem na malym warzywniaku wieczorem sprzedawali, czasem tez przyjezdal gosc ze stoliczkiem ale sprzedawal bardziej ozdobne butwlki w ozdobnych cenach
w BV wino kupowalismy od wlascicieli apartmani, wiec tez nie pomoge
ale mam sprawdzona miejscowke, tylko wymaga troche wysilku, napisz na priv to wyjasnie gdzie i jak
cenowo crne vino - 20/25 za l, prosek 80, oliva nie wiem ale tania nie byla
jedna uwaga, moja zona zazwyczaj wychodzila z takich zakupow z dobrym nastrojem, bo ktos musial probowac a ja prowadzilem:)
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne