Re: Pytanie do Janusza Bajcera
napisał(a) Janusz Bajcer » 22.06.2007 17:14
jaworka napisał(a):Po odwiedzeniu setek stron i przeczytaniu fantastycznych i entuzjastycznych relacji wyraźnie zapadł mi w pamięci link do strony Campingu Kozarica w Pakostane. Nie mam żadnego doświadczenia namiotowego , ale po tej lekturze nabrałam apetytu. Czy tam trzeba rezerwować miejsce? Czy można jechac w ciemno ( koniec lipca, I połowa sierpnia)
Pozdrawiam!!
Witam. W Pakoštane byłem w 2005 r. ale patrząc dzisiaj na plan kempingu( i odwiedzając go na chwilę w zeszłym roku) stwierdzam, że zwiększono ilość miejsc rezerwowanych - pobyt na parceli A,B,C trzeba rezerwować ale to kosztuje 30 euro. Na parcelach A (czyli tych najbliżej morza) raczej miejsc już nie będzie, tam z reguły są starzy bywalcy lub osoby, które trzymają tam przyczepy przez cały rok. Pozostałe parcele B, C - te numerowane (patrz plan) są trochą dalej od morza, ale nie jest to duża odległość. Od recepcji do morza jest jakieś 500 m. Bez rezerwacji można rozbijać się na miejscach oznaczonych na planie Zona V, tj. koło recepcji lub przy ogrodzeniu kempingu wzdłuż alejki prowadzącej do morza. Kemping szczególnie w sezonie jest dość drogi, ale watr tej ceny, sanitariaty czyste, mydełka w płynie, ręczniki i papier toaletowy w 2005 r. były dostępne non stop, podobnie ciepła woda 24/na dobę. Myślę, że podobnie jest teraz i standard kempingu się nie obniżył.
Jeśli jedziesz rodzinnie z jednym namiotem, nie powinno być problemu ze znalezieniem miejsca na jego rozbicie, jeśli więcej rodzin, w końcu lipca może być problem ze znalezieniem miejsca na rozbicie kilku namiotów obok siebie.
Moją relację z Pakoštane pewnie czytałaś, a jeśli nie to jest tu:
forum/viewtopic.php?t=8824