Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Domki (bez sanitariatów) w Omisiu - kemping Galeb

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rajmund90
Plażowicz
Domki (bez sanitariatów) w Omisiu - kemping Galeb

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rajmund90 » 13.06.2007 09:12

Czy miałby ktoś informacje na temat domków na kempingu Galem w miejscowości Omiś (dalmacja), ponieważ wybieram się tam na przełomie lipca i sierpnia na około 2 tyg.
Próbowałem załatwić coś przez biura podróży lecz bez skutecznie. 2 miesiące poszukiwań - straciłem tylko czas i pieniądze. Czy jest może inny sposób na wynajęcie tych domków ?
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 13.06.2007 10:39

Rajmund90 napisał(a):Czy miałby ktoś informacje na temat domków na kempingu Galem w miejscowości Omiś (dalmacja), ponieważ wybieram się tam na przełomie lipca i sierpnia na około 2 tyg.
Próbowałem załatwić coś przez biura podróży lecz bez skutecznie. 2 miesiące poszukiwań - straciłem tylko czas i pieniądze. Czy jest może inny sposób na wynajęcie tych domków ?

Witam, tylko dlaczego domki bez sanitariow i w Omisu ?, przecież jest tyle ładniejszych miejsc z domkami z całym wyposażeniem.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 13.06.2007 12:49

Rajmund90 napisał(a):Czy miałby ktoś informacje na temat domków na kempingu Galem w miejscowości Omiś (dalmacja), ponieważ wybieram się tam na przełomie lipca i sierpnia na około 2 tyg.

Bo Galema nie ma. :D
Tu możesz sobie rezerwować.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Rajmund90
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rajmund90 » 13.06.2007 16:05

no tak moj bład, chodzilo mi o Galeb.
Dzięki
woj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) woj » 16.06.2007 15:25

Witam
Brak rezerwacji przez recepcje kempingu, wynajmujesz domek na miejscu, w 2006 roku koszt 40 euro za domek. Na kempingu są też domki z agencji czeskich.
Pozdrawiam
Rajmund90
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rajmund90 » 20.06.2007 09:07

A w jaki sposób moża zasięgnąć informacji na temat wolnych miejsc ? Boje sie jeżeli okazało by się że nie ma wolnych miejsc albo jeżeli bym wzioł przyczepe campingową a jedna by były wolne miejśca w damkach. Zależy mi na wyjajęciu domków ponieważ jade razem z rodziną (w sume 4 osoby).[/url]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.06.2007 18:18

Jak masz własna przyczepę , to po co Wam domek. Jedź z przyczepą, wybierzecie miejsce, gdzie Wam sie spodoba, kamp Galeb omijaj z daleka.
W sezonie ciasno, prawie w centrum miasta, bliskość Jadranki, głośna muzyka na plaży, więc nie wiem dlaczego akurat zależy Wam tym kempingu.
Rajmund90
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rajmund90 » 20.06.2007 21:48

Już wielokrotnie byłem na kempingu Galeb z przyczepą, ale tym razem bardzo mi zależy na domku. Nie chce mi się ciągnąć przycepy i poźniej szukać miejsca, wole miec juz zarezerwowane i przyjechac samochodem na wytyczone miejsce.

Prosze o podanie jakis dodatkowych informajci na temat rezerwacji domków.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.06.2007 00:22

Na kempingu Galeb nie ma domków do wynajęcia,

tam stoją domki z czeskiego biura

:papa:
woj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) woj » 21.06.2007 17:02

Janusz Bajcer napisał(a):Na kempingu Galeb nie ma domków do wynajęcia,

tam stoją domki z czeskiego biura

:papa:

Witam
I tu Janusz mijasz się z prawdą, są domki do wynajęcia u chorwata który przez cały sezon mieszka w jednym z domków które stoją wzdłuż ogrodzenia za recepcją (dzierżawią teren od kempingu). Myślę że można również wynająć u czechów gdyż wiele stoi pustych.
Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.06.2007 17:58

W czeskim biurze zapewne można wynająć, natomiast bezpośrednio w recepcji kempingu nie, bo na stronie z cennikiem nie ma w ofercie domków, a o prywatnych domkach Chorwata poza kempingiem nie ma informacji. W pełni sezonu raczej nie stoją one puste, ja bym nie jechał w ciemno licząc, że na miejscu będzie na mnie taki domek czekał.
Po za tym kemping Galeb to nie moje "klimaty" :(
Natomiast mogę polecić i popróbować rezerwacji na pobyt w domku lub w przyczepie na kempingu Kozarica w Pakoštane

Rajmund90
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rajmund90 » 21.06.2007 21:41

Serdecznie dziękuje za wyczerpujace informacje. Pozdrawiam i życze udanych wakacji.
jaworka
Autostopowicz
Pytanie do Janusza Bajcera

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaworka » 22.06.2007 16:25

Po odwiedzeniu setek stron i przeczytaniu fantastycznych i entuzjastycznych relacji wyraźnie zapadł mi w pamięci link do strony Campingu Kozarica w Pakostane. Nie mam żadnego doświadczenia namiotowego , ale po tej lekturze nabrałam apetytu. Czy tam trzeba rezerwować miejsce? Czy można jechac w ciemno ( koniec lipca, I połowa sierpnia)
Pozdrawiam!!
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Pytanie do Janusza Bajcera

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.06.2007 17:14

jaworka napisał(a):Po odwiedzeniu setek stron i przeczytaniu fantastycznych i entuzjastycznych relacji wyraźnie zapadł mi w pamięci link do strony Campingu Kozarica w Pakostane. Nie mam żadnego doświadczenia namiotowego , ale po tej lekturze nabrałam apetytu. Czy tam trzeba rezerwować miejsce? Czy można jechac w ciemno ( koniec lipca, I połowa sierpnia)
Pozdrawiam!!

Witam. W Pakoštane byłem w 2005 r. ale patrząc dzisiaj na plan kempingu( i odwiedzając go na chwilę w zeszłym roku) stwierdzam, że zwiększono ilość miejsc rezerwowanych - pobyt na parceli A,B,C trzeba rezerwować ale to kosztuje 30 euro. Na parcelach A (czyli tych najbliżej morza) raczej miejsc już nie będzie, tam z reguły są starzy bywalcy lub osoby, które trzymają tam przyczepy przez cały rok. Pozostałe parcele B, C - te numerowane (patrz plan) są trochą dalej od morza, ale nie jest to duża odległość. Od recepcji do morza jest jakieś 500 m. Bez rezerwacji można rozbijać się na miejscach oznaczonych na planie Zona V, tj. koło recepcji lub przy ogrodzeniu kempingu wzdłuż alejki prowadzącej do morza. Kemping szczególnie w sezonie jest dość drogi, ale watr tej ceny, sanitariaty czyste, mydełka w płynie, ręczniki i papier toaletowy w 2005 r. były dostępne non stop, podobnie ciepła woda 24/na dobę. Myślę, że podobnie jest teraz i standard kempingu się nie obniżył.
Jeśli jedziesz rodzinnie z jednym namiotem, nie powinno być problemu ze znalezieniem miejsca na jego rozbicie, jeśli więcej rodzin, w końcu lipca może być problem ze znalezieniem miejsca na rozbicie kilku namiotów obok siebie.
Moją relację z Pakoštane pewnie czytałaś, a jeśli nie to jest tu:

forum/viewtopic.php?t=8824
jaworka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaworka » 22.06.2007 18:06

Jej!.... Dziękuję bardzo za tak szybką odpowiedź. Nie dość , że planuję debiutancką podróz pod namiot to jeszcze odważyłam się zalogować na pierwszym Forum w życiu. Kłaniam się Wszyskim Chorwackim Podróżnikom - wygląda na to, że i My opuścimy duszne apartamentowce i przeniesiemy się na biwak.
Dziękuję za rady. Relację z Pakostanu przeczytałam jako jedną z pierwszych. Myślę że powalczę o jakąś dobrą lokalizację i rezerwację w tym miejscu.
Będzie nas dużo, 2 liczne rodziny. Oni zaprawieni w campowych bojach a my zupiełnie zioloni. Ale to do nas nalezy wybranie miejsca. Chciałabym czymś zaimponować ( raczej nastrojem, klimatem , urokiem miejsca niż ilością gwiazdek kategorii :))
Może mógłbyś coś jeszcze zasugerować.
Pozdrawiam.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje