Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Domek z wyjsciem na plażę

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 21.11.2010 21:03

Miru napisał(a):
simonka napisał(a):Dzięki MKM :)
Cały rok czekam to mam wymagania :)
W tym domu jest jeszcze wolny apartament na sierpień (8-22). Jeżli jest ktoś zainteresowany to dam namiar. Nie ukrywam, ze chętnie zobaczę tam rodaków :)

simonka jesli mozesz to przeslij mi namiar :lol:

Nim Simonka prześle namiar ... Podobuće to stara, rybacka i winiarska wioseczka z ponad 500-letnią historią. Malownicze, urokliwe miejsce, gdzie czas się zatrzymał, i gdzie nikt się nigdzie nie spieszy. Czerwone dachy kamiennych domków, zatopionych w winnicach i wybujałych ogrodach a do tego kryształowo czyste turkusowe morze oraz plaża wysypana otoczakami, z łachami ziarnistego piasku przy brzegu... Na miejscu działa jedna sezonowa restauracja z ocienionym tarasem, tuż nad brzegiem morza. Zakupy można robić w najbliższym Orebiczu (ok. 10 km po asfaltowej drodze). Do samej plaży nie można dojechać autem. Zazwyczaj parkuje się na wspólnym parkingu (na końcu dojazdowej drogi), z którego kamienną uliczką, po ok. 100-u metrach, dochodzi się do domów przy plaży. Miejscowi często pomagają przetransportować bagaże... No i wreszcie tam na miejscu, nauczysz się czeskiego i to za darmo :)
Miru
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miru » 21.11.2010 21:17

mkm dzieki za opis.Teraz poczekam na simonke :wink:

mkm napisał(a):No i wreszcie tam na miejscu, nauczysz się czeskiego i to za darmo

Wiec niema niemiaszkow... :lool:
simonka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) simonka » 21.11.2010 21:34

Miru,
ten apartament 2+1 już jest zarezerwowany, ale okazuje się,ze jest tam też wolny apartament z dwoma sypialniami ("Apartament Nr 2 w II. piętro, 2 pokoje - 4-5 osób, cena 61 EUR ") zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link.
Jeżeli zależy ci na 2+1 to napisz do tej agencji (zazwyczaj odpisują wieczorami , w weekendy także) pewnie znajdzie coś ciekawego.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 21.11.2010 21:38

Miru napisał(a):
Wiec niema niemiaszkow... :lool:

Nie ma ... ale w zastepstwie mogą pojawić się '' Polacy '' z Oberschleisen :lool:
simonka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) simonka » 21.11.2010 21:43

MKM,
chcemy tam chyba dojechać lądem. Jak myślisz czy musimy jechać na około czy możemy pojechać droga przez tunel? Samochód Kombi z trumną
simonka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) simonka » 21.11.2010 21:47

MKM takich spotkałam także w Marusici, Stanici i na Hvarze :-D. Ale spokojnie- złego słowa o nich nie powiem :-D
Za to Czeszki często opalają się toples :-D Co podoba się naszym panom :)
Ostatnio edytowano 21.11.2010 21:55 przez simonka, łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 21.11.2010 21:54

Simonko .
Jechać tylko lądem ... promem z Ploce do Trpanja nie opłaca się .
Tunelem , czy na około ? Trudno powiedzieć , bo obie trasy są super :D
A oto jedna z nich ( ta na około ) ...
Pozdrav.
Miru
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miru » 21.11.2010 21:57

Musze sie z tym wszystkim przespac,bo zaczyna mi sie w glowie metlik robic.... :wink:
simonka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) simonka » 21.11.2010 22:00

tak, widziałam ten filmik szukając czegoś inspirującego :) Uśmiałam się do rozpuku! Nie boimy się górzystych tras- to adrenalina w czystej formie :) Bardzo zdrowa .... Zastanawiałam się czy można tamtędy przejechać bo czytałam coś o wąskim przejeździe miedzy domami... czy coś takiego
simonka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) simonka » 21.11.2010 22:04

Miru,jeżeli ci to pomoże to w tym czasie ( na pewno) będą tam dwie rodziny polskie z dziećmi 11-12 lat (chłopiec i dziewczynka)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 22.11.2010 20:44

simonka napisał(a):MKM takich spotkałam także w Marusici, Stanici i na Hvarze :-D. Ale spokojnie- złego słowa o nich nie powiem :-D

To zaroz widać , że gryfno frelka z Ciebie :D
Ostatnio edytowano 22.11.2010 20:48 przez mkm, łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 22.11.2010 20:46

simonka napisał(a):tak, widziałam ten filmik szukając czegoś inspirującego :) Uśmiałam się do rozpuku! Nie boimy się górzystych tras- to adrenalina w czystej formie :) Bardzo zdrowa .... Zastanawiałam się czy można tamtędy przejechać bo czytałam coś o wąskim przejeździe miedzy domami... czy coś takiego

Z tamtej strony , znaczy się od tunelu, dotarłem tylko do Potocine ... bez żadnych problemów :D
simonka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) simonka » 22.11.2010 21:07

MKM ,
nie znam śląskiego- musiałam "zapytać"google :-D
Pewnie spróbujemy przez tunel, może to będzie przygoda godna opisania na forum :-D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 22.11.2010 21:31

Simonka w stolicy Śląska mieszka ... i po śląsku nicht ferstein :?: :wink:
Miru
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miru » 22.11.2010 21:50

Witajcie.
Napisalem do nich i zobaczymy co z tego wyjdzie.W kazdym razie szukam dalej. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje