Witaj na forum!
Może tutaj:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć linkA teraz na serio: gdzie chcesz jechać? Jakie masz wymagania? Czy to mogą być apartamenty sześcioosobowe obok siebie? Pytań mogę zadać mnóstwo, ale
żal mi mojego czasu. Forum odwiedzają też osoby, które zarabiają na osobach wypisujących takie posty. Ja Ci chętnie pomogę, a jeśli będę miał jakiś ciekawy namiar - to podam, ale musisz się
trochę bardziej postarać.
ps.
Mikromir napisał(a):Poczytaj forum, relacje z podróży, zastanów się, czego oczekujesz bardziej konkretnie, a potem zadaj szczegółowe pytanie. Inaczej jakiś pośrednik podsunie Ci apartament w przypadkowym rejonie przy wysypisku śmieci kilometr od morza.
Chyba, że sama jesteś pośrednikiem i za chwilę sprzedasz namiary po 50PLN innym naiwniakom, co już też było.
Już ćwiczyliśmy odpowiadanie na takie posty - większość forumowych odpowiedzi jest wysyłana na daremno, bo delikwent po kolei je odrzuca: bo za daleko od morza, bo nie chce na wyspie, bo tam nie ma gór / są góry, bo nie ma klimy / zmywarki, bo sobie wybrał szczyt sezonu a jest marzec i się dziwi, że już zajęte wszystko, bo chciał po 5E za osobę a mu przysłali po 15E.......
KONKRETY!
1. Wybierz miejscówkę. (na podstawie relacji, zdjęć, czegokolwiek, najpierw poczytaj posty, znajdź swoje ukochane, oczekiwane miejsce w Chorwacji - nie zdawaj się na osądy innych, to co podoba się Tobie niekoniecznie musi podobać się pośredniowi który zaraz będzie ci wciskał apartamenty: patrz wyżej)
2. Podaj termin przyjazdu/odjazdu +/2 dwa dni (napisz czy termin jest sztywny czy nie)
3. Podaj swoje wymagania - klimatyzacja/balkon/prysznic/parking przed domem/widok na morze/widok na góry i tak dalej (my, jeśli już mamy pomagać z
własnej nieprzymuszonej woli to nie będziemy myśleć za Was, żeby potem nie było płaczu że niby sprawdzona miejscówka ale klimy nie było, albo parking daleko od domu)
4. Podaj konfigurację łóżek, wiek dzieci - czy dziecko może spać z rodzicami, albo czy np. dwoje dzieci może spać w jednym łóżku (czym innym jest apartament 2+2 a czym innym 2+1+1), czy dzieci mogą spać w jednym pokoju z rodzicami, czy np. dziecko mógłoby spać na materacu do spania (często ciekawa opcja - przywieźć materac i nocować w apartamencie 2+1 na przykład)
5. Podaj inne ważne informacje na przykład: mamy chore dziecko i w związku z tym..., będziemy mieli wózek/łódkę....., nie chcemy chodzić po schodach bo....., potrzebujemy kuchnię bo, w kuchni potrzebujemy...., i tak dalej.
6. CO TO ZNACZY BLISKO DO MORZA? (możesz mieć miejscówkę 10 metrów do morza i 100 metrów w dół schodami - czy to też się liczy?)
7. Podaj zakres cenowy apartamentów, budżet.