Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dom dla 7-8 osób - Dalmacja - może ktoś coś polecić?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
blajar
Podróżnik
Dom dla 7-8 osób - Dalmacja - może ktoś coś polecić?

Nieprzeczytany postnapisał(a) blajar » 30.03.2012 13:56

Witajcie,

2 lata temu byłem w mieście Pag. Mam możliwość pojechać tam znów (decyzja o urlopie w Chorwacji już zapadła) ale nie zaszkodzi popytać o inne miejsca.
Jeśli ktoś z Was ma namiar na dom do wynajęcia to będę bardzo wdzięczny za informację.

Miejscowość: zależy nam na tym, żeby można było wieczorem wyjść do jakiejś dyskoteki, do restauracji, pochodzić po mieście. Najchętniej w Dalmacji. Oczywiście miasto nadmorskie.

Dom: będzie nas 7 lub 8 osób (na pewno 3 pary) więc najlepiej gdyby był z 4ma sypialniami, jakimś salonem, aneksem kuchennym, jak najbliżej morza.

edit: termin 12.08-21.08

Z góry bardzo Wam dziękuję za każdą propozycję i pozdrawiam :-)
blajar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) blajar » 30.03.2012 14:23

dzięki ale Sevid zdecydowanie za spokojny :-) Zivogosce też spokojnie wyglądają a mnie zależy żeby wieczorem miejsce było czymś na kształt Pagu (miasta) :-)
4ty link niestety mi nie działa ;-(
jesica33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jesica33 » 30.03.2012 15:14

podaj maila....coś podeślę...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.03.2012 15:23

blajar napisał(a):4ty link niestety mi nie działa ;-(

Linków całe mnóstwo: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
blajar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) blajar » 30.03.2012 15:49

jesica33 napisał(a):podaj maila....coś podeślę...

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

dzięki! :)
blajar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) blajar » 30.03.2012 15:55

Janusz Bajcer napisał(a):
blajar napisał(a):4ty link niestety mi nie działa ;-(

Linków całe mnóstwo: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Przeglądałem te linki. Problem w tym, że z miast, które powinny mi odpowiadać doczytałem dotąd, że Baska-Voda byłaby w porządku a z dwóch linków, które tam są żaden apartament nie pasuje dla 8 osób, tzn. wolałbym wynająć cały dom lub piętro w domu tak, żeby cała ekipa mogła być razem, a nie porozrzucana po oddzielnych apartamentach.
Poza tym nie bardzo wiem w jakim mieście przeglądać oferty. Szukam jakiegoś pomiędzy spokojnym, a Novalja, pokroju Pag :-)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.03.2012 17:17

blajar napisał(a): wolałbym wynająć cały dom lub piętro w domu tak, żeby cała ekipa mogła być razem, a nie porozrzucana po oddzielnych apartamentach.)

Może już być za późno na znalezienie chaty,która spełniałaby Twoje oczekiwania.
Takich rzeczy trzeba szukac zdecydowanie wcześniej..
Pewnie w jakiejś dziurze byś coś znazazł,ale Baśka Voda czy Brela.....nie wiem... :?
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 30.03.2012 17:45

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Patrz apartament w Tucepi , tam wlezie całe wojsko....... 8O :wink:
blajar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) blajar » 30.03.2012 18:21

anakin napisał(a):
Może już być za późno na znalezienie chaty,która spełniałaby Twoje oczekiwania.
Takich rzeczy trzeba szukac zdecydowanie wcześniej..
Pewnie w jakiejś dziurze byś coś znazazł,ale Baśka Voda czy Brela.....nie wiem... :?

Mam alternatywę w postaci domu w Pagu, w którym termin jest wolny i mogę go wziąć, a że u tych Państwa już byłem to nie ma problemu z dogadaniem się bo żadnego chlewu po sobie nie zostawiliśmy, wręcz przeciwnie :-) Jak się nie uda w innym mieście to z przyjemnością tam jeszcze raz pojadę :-)
blajar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) blajar » 30.03.2012 18:32

maniust napisał(a):https://www.cro.pl./forum/viewtopic.php?t=33513

Patrz apartament w Tucepi , tam wlezie całe wojsko....... 8O :wink:

Dzięki :-) Faktycznie dom świetny ale boję się, że miejscowość nieco za spokojna :-) W wątkach wyczytałem o jakiejś jednej zabawie na powietrzu przez cały pobyt :-) Ja już z "grubą" trójką z przodu ale chcę poplażować, pozwiedzać i wybawić się :-)
blajar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) blajar » 30.03.2012 19:01

Ja może napiszę o co mi chodzi a'propos zabawy bo to pewnie nie do końca zrozumiałe :-)

W mieście, na rynku 3-4 razy w tygodniu ustawiała się kapela z muzyką live i grali do 24, max 1 w nocy. Jako, że jak człowiek wyjedzie daleko od domu to trochę mu puszczają hamulce więc po wypiciu kilku Pan'ów w pobliskim i zaprzyjaźnionym już barze kręciliśmy boso imprezę pląsając całą szóstką z miejscową starszą Panią o imieniu Loda (przesympatyczna kobieta, która nie pozwalała prowadzić w tańcu, a że ważyła co najmniej 2 razy tyle co ja to nie miałem atutów żeby się "postawić") ku uciesze zebranych wokół Włochów (miesiąc ze strachem youtube przeglądałem). Często udawało się wkręcić kilka osób i tym sposobem na rynku robiła się nieduża potańcówka. Nie muszę wspominać, że kapela w takim przypadku miała takie uśmiechy, że gdyby nie uszy to usta dookoła głowy :-)

Po zakończeniu imprezy live można się było udać do oddalonego o kilkaset metrów baru na powietrzu (niby dyskoteka bo muzyka głośna ale bez tańców) i odpocząć uzupełniając płyny.

Około 2 zaczynała się dyskoteka dosłownie 50 metrów od baru. W dyskotece 4 "orle gniazda" więc ekipa ośmielona dobrą zabawą na rynku zaczynała od rozkręcania dyskoteki z orlich gniazd i tak mniej więcej do 4 nad ranem. Pobudka około 10, śniadanko i malutka prawie prywatna plaża położona przy samym domu (dosłownie 15 metrów). Jak była siła to szło się na większą publiczną.

Mniej więcej takich atrakcji na wieczory potrzebuję, z zagospodarowaniem dni sobie spokojnie poradzimy :-) Nie chcę jednak jechać w pobliże Zrce żeby mi w nocy i przez pół dnia głowa nie puchła od "umc umc umc" :-)
MartaW
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MartaW » 07.04.2012 20:11

Hej blajar, a ja polecam przepiękny, ale i rozrywkowy Omis i tak np:

:lol: :lol:
Cromaniak66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cromaniak66 » 14.04.2012 08:57

Witam
Jeśli ktos z Państwa poszukuje spokojnego miejsca ,bez tłoku ludzi , blisko morza i bez przechodzenia przez ruchliwą ulicę w drodze na plażę , to polecam apartament, do którego wybieram sie w tym roku po raz 3 z rzędu.
Miejscowość ta to Zecevo k. Rogoźnicy.
Mamy sprawdzone miejsce - piękny domek blisko morza(5 min. spokojną asfaltową drogą , nie trzeba przechodzić przez ruchliwą drogę- ważne dla rodzin z wózkami i nie tylko) , z dużym tarasem z wodokiem na otwarte morze i latarnię morską .Duże podwórko. przy tarasie mały ogródek z rozmarynem i lawendą.Bajkowe wieczory biesiadne na tarasie przy dźwięku cykad, chorwackiej muzyce i lampce domowego chorwackiego wina lub rakiji .
Przy okazji jeśli ktoś chce odpoczywać w pięknych warunkach , a nie tylko żeby jako tako przenocować to ten apartament jest godny polecenia.
Piszę o tym , bo wbrew pozorom dużo czasu spędzaliśmy w domu i wokół domu -upał nie pozwalał na przebywanie całymi dniami na plaży.
Ta miejscowośc to doskonała baza wypadowa na wycieczki( wodospady Krka, Trogir , Split, Primosten itp )
Zecevo to spokojne miejsce , odpowiednie dla szukających odpoczynku , bez tego miejskiego zgiełku.Idealne też dla rodzin z dziećmi ( łagodne zejscie do morza ).
Apartament ,w którym byłem jest na 6-8 osób , 3 sypialnie , 2 łazienki , salon.
Jest pięknie wyposażony - piękne meble, zmywarka , pralka .Nie ma klimy ,ale wewnątrz jest chłodno (dobra termoizolacja).Miejsce do grilla tez jest.
W tym roku ma być też dostępny drugi apartament w tym domu , na 4-6 osób.I tu rewelacja - z dwoma tarasami !!!( widok na morze i marine Frappa w Rogoźnicy).
Tak więc w domku może być ca.12 osób
Wolne terminy :
Duży apartament (6+2) 120 euro/6 osób +10 euro każda następna
15.06-11.07
22.07-27.07
16.08-30.09
Mały apartament (4+2) - 100 euro/4osoby +10 euro każda następna
15.06-11.07
22.07-30.09
Na tym samym podwórku inny waściciel ma 2 mniejsze apartamenty , na 4 osoby ( najlepiej jesli jest to rodzina 2+2). Apartamenty nowe ,również pięknie urządzone . Cena 60euro/aptm. Dostępnośc - do sprawdzenia
A gospodarze - przemili ludzie , dlatego wracamy tam ponownie .
Poważnie zainteresowanych proszę o podanie maila z podaniem , który apartament jest w kręgu zainteresowania, prześlę fotki i namiary
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 19.04.2012 00:10 przez Cromaniak66, łącznie edytowano 1 raz
blajar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) blajar » 16.04.2012 14:32

MartaW napisał(a):Hej blajar, a ja polecam przepiękny, ale i rozrywkowy Omis i tak np:

:lol: :lol:

Dzięki Marta! :) Opcja warta przemyslenia :)
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje