Franz napisał(a):Nie ma czasu do stracenia...
Wierzę! Już tyle godzin w ścianie! Ja wymiękam... Zakładam biwak i do jutra. Buona notte!
P.
Franz napisał(a):tercja napisał(a):plavac napisał(a):Powietrzna grań! Z tych, na których drżą łydki. I głos...
Ależ to musi być adrenalina ! Ale czemu powietrzna?
Zapewne Piotrek przeoczył Twoje pytanie, więc pozwolę sobie odpowiedzieć.
Powietrzna oznacza, że bardzo eksponowana. W języku niemieckim określa się to: "Luft unter den Sohlen", czyli dosłownie: powietrze pod podeszwami.
Pozdrawiam,
Wojtek
plavac napisał(a):Jak tam cudownie...Franz napisał(a):Tu się kończy przecinająca zachodnią ścianę, wspaniała półka.
Jakaś nostalgia mnie ogarnęła... Coś się kończy.Franz napisał(a):plavac napisał(a):... nie wracałem do Ordesy - nie było czasu.
A ja może sobie wrócę...
W pełni rozumiem. Może i mnie to będzie dane. Nie tylko wirtualnie...
Pozdrawiam.
Piotrek
Franz napisał(a):Wkrótce docieram do biwaku i rzucam okiem do środka - standardowe wyposażenie, utrzymane w dobrym stanie. Sprawdzam czas - jest druga po południu. Ależ ten czas pędzi! - po ośmiu godzinach osiągnąłem właśnie najbardziej od samochodu oddalony punkt trasy.
tercja napisał(a):To już o 6 ruszyłeś na szlak. Trudno jest wstać tej porze, a pewnie też trudno zasnąć z myślą o tym, co nas czeka nazajutrz
Franz napisał(a):plavac napisał(a):Nie powiem, żebym się smucił z tego powodu.
Na koniec będzie kilka - moim zdaniem - ładnych fotek. Nawet Agnieszce mogłyby się spodobać.plavac napisał(a):Sporo się dzieje w mojej branży
Fakt, Ty siedzisz wewnątrz tego, co ja sobie tylko obserwuję i nie mam wyrobionego zdania.
Pozdrawiam,
Wojtek
plavac napisał(a):Franz napisał(a):Cała pierwsza strona wyników tylko o tej ferracie mówi. Dałeś: "luft unter den sohlen" ?
Tu jest opis ze strony, z której zwykle korzystam: http://www.bergsteigen.com/klettersteig ... ettersteig
Vielen Dank! Wrzucałem hasło " ferrata bon mot" Wychodziło ferrata boney m.
Zu viele aroniovka...
Gute nacht, mein Kamerad!
Peter
tercja napisał(a):plavac napisał(a):... nie wracałem do Ordesy
I za to trzymam kciuki Bo umiejętności to pewnie też Ci nie brakuje
Franz napisał(a):tercja napisał(a):Ot! Poligloty
Odpowiedziałem Piotrkowi po francusku, bo włoskiego nie znam.
Franz napisał(a):tercja napisał(a):Hehe i ja wrzuciłam to samo hasło
Musiało widocznie sugestywnie zabrzmieć.
Piotrek się ucieszy, że to nie aronia...
tercja napisał(a):I w tym momencie moja ciekawość osiągnęła punkt najwyższy i za chwilę mnie zeżre
Cóż to za branża Piotrze???