plavac napisał(a):Wojtku - gdy wrócisz, wtedy ja będę w drodze
Pozdrawiam
... widzę ,że czas wyjazdów się rozpoczął ... będą nowe relacje ... przyjemnej podróży życzę.
pozdrawiam
Interseal napisał(a):Kiedy dotrzesz w rejon stacji narciarskich "Sun Valley" lub "Olimpos" - wspomnij sobie o koledze
Fatamorgana napisał(a):Za to jak zajeb...e go widać z dołu z doliny!
Najbardziej zapamiętałem właśnie ten mostek z całego podjazdu na Gardenę Pass
Crayfish napisał(a):Mam do Ciebie prośbę - pewnie byłeś w górach Austrii.
Czy parkingi w Austrii na początku szlaków są płatne ?
Czy można parkować samochód przed tymi ich Huttami na wysokości ?
Crayfish napisał(a):zazdroszczę Ci tych chwil tam wysoko, tym bardziej,
że ja odważyłbym się tylko gdzieniegdzie spróbować.
Pozdrawiam, i dziel się chłopie tymi górami
bo pasję masz to widać, słychać i czuć.
plavac napisał(a):Wojtku - gdy wrócisz, wtedy ja będę w drodze
Dlatego chcę Cię poinformować, że ptasi spór rozstrzygnięty po Twojej stronie. W Dolomitach czają się i jedzą z ręki - wieszczki alpejskie.
mariusz-w napisał(a):Witaj Wojtku !
Afrodyty to pewnie nie przywiozłeś, ale może "ciut tej piany" !
mariusz-w napisał(a):Będzie nowy wątek !!!
Franz napisał(a):Miło znaleźć się z powrotem w kraju, który tym razem nie jest już zaprany śniegiem.
Franz napisał(a):...Prawdopodobnie byś się odważył, gdyby taki rodzaj wędrówek stanowił odpowiednio dużą pokusę. ...
weldon napisał(a):Po exifach patrząc to się w 2016 doczekamy relacji z wyspy
Gdzieś tu ktoś powiedział , że napisać relacje sprzed czterech lat to już jest wyczyn,
a ty sięgasz głębiej.
Franz napisał(a):Crayfish, zastanowię się chwilę, zanim Ci odpowiem, OK? Mam tu mnóstwo zaległych spraw do załatwienia, a nie chcę rzucić czymś bez przemyślenia.
Crayfish napisał(a):Powinieneś się zastanowić nad jakąś formą przewodnika po "Górskim świecie wg Franza" okraszonym swoimi zdjęciami, wydanym w formie książkowej. Pierwszego klienta na książkę już masz. Chętnie bym ją kupił.
Taki zasób doświadczenia, szkoda, żeby się zmarnował.
Crayfish napisał(a):Mam jeszcze dwa pytanka - wiem że wątek nie ten, ale nie mam gdzie Cię o to spytać:
Crayfish napisał(a):1. Jaką trasę byś polecił w okolicach jeziora Zell am See (Wysokie Taury/Hochkonig) - dość wysoką ale łatwą (bez wielkich ekspozycji pod nogami) i z ładnym widoczkiem, zdobywaną bez oprzyrządowania - tylko buty i plecak - i do przejścia w jeden dzień.
Crayfish napisał(a):2. Widziałem na Twoich zdjęciach kijki - jakie byś polecił, żeby dały radę ?
Franz napisał(a):Musiałbyś mi jednak pomóc i podpowiedzieć co nieco.
Czy to ma być pętla z dotarciem do punktu startu, czy też masz możliwość, że ktoś Cię odbierze w innym miejscu?
Jakie wysokości jesteś skłonny pokonać podczas takiej wycieczki i ile godzin marszu by Ci odpowiadalo?
Nie wiem też, jak szybko chodzisz. Czy możemy założyć średnie tempo turysty czy może większe?