Dzięki Twojej relacji - jedno już wiem !!!
A to...to ...gdzie nie mamy wchodzić.
Pozdrawiam
mariusz-w napisał(a):Dzięki Twojej relacji - jedno już wiem !!!
plavac napisał(a):Profesjonalnie zbudowane napięcie ...
plavac napisał(a):Trasę znam z opowiadania kolegi, był w lipcu, nie miał sopli, ale i tak po kilku miesiącach od przejścia miał nadal, gdy mówił o amfiteatrze - błysk w oku i emocję w głosie ...
Franz napisał(a):To mała obszarowo grupa, której rdzeń stanowią trzy potężne trzytysięczniki, od pólnocy idąc: Tofana di Dentro, najwyższa Tofana di Mezzo oraz oddzielona od nich głęboką przełęczą Tofana di Rozes.
Od grupy Fanis na zachodzie oddziela je wysokogórska dolina Travenanzes, a od Monte Cristallo na wschodzie - komunikacyjna Valle d'Ampezzo ze słynną Cortiną, leżącą u ich stóp.
Lidia K napisał(a):
Wyobraźnia to zbyt mało, żeby wiedzieć gdzie wędrujesz więc wspomagam się taką obrazkową mapą.
mariusz-w napisał(a):Dzięki Twojej relacji - jedno już wiem !!!
Lidia K napisał(a):Wyobraźnia to zbyt mało, żeby wiedzieć gdzie wędrujesz więc wspomagam się taką obrazkową mapą.
mariusz-w napisał(a):Lidio - nie jesteś w tym osamotniona... ja już od drugiego postu Wojtka...
.... czytając jego wędrówkę ...otwieram automatycznie "Google Earth"
Lidia K napisał(a):Amfiteatr będzie.
Czy szept zamieniał się dobrze słyszalny dźwięk. Spadały kamienie z ogromnym hukiem
Będą widoki przy takiej pogodzie.
Franz napisał(a):Na zakończenie wstępu teoretycznego, przed pierwszym wejściem w trasę, zamieściłem analogiczną mapkę poglądową, nieco lepiej obrazującą proporcje szerokości do długości geograficznej: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=450606#450606
Myślę, że zamieszczanie jej przy każdej nowej grupie byłoby przesadną redundancją, ale może będę w tej sytuacji podawał linka do tej mapki.
weldon napisał(a):O, właśnie to samo mi przychodzi do głowy, z tym, że ja jestem jak kot - wleźć, to może bym i wlazł, ale z powrotem to chyba po strażaka by trzeba było ...
weldon napisał(a):Są tam jacyś?
mariusz-w napisał(a):....lecz "Google Earth"pozwalają zejść bardzo nisko a właściwie wysoko ...
Lidia K napisał(a):Jak widzisz jednak nie tylko ja stale potrzebuję mapy (wiem, Ty masz ją w głowie - choćby z tego powodu, że tam byłeś kilka razy), bo po tych kilkunastu stronach i 3 miesiącach i wielu innych relacjach poczytanych w międzyczasie zapomniałam, że kiedyś była fajna czytelna mapa.
Franz napisał(a):A w dole - Cortina d'Ampezzo.