Wiem, że zaczynam pier... od rzeczy, ale może być to już objaw komputerowej choroby wysokościowej...
Ten kruk alpejski na tle Sassolungo wygląda jak nasz miejski kos - samiec

Chciałoby się tam trochę połazić...
Pozdrawiam.
Lidia K napisał(a):Franz napisał(a):Po drodzę zahaczę o widoczne na fotce schronisko, by się dowiedzieć, że o tej porze roku jest już zamknięte.
......
Oprócz tego stoi również niewielkie, drewniane schronisko - a bardziej bufet - o którym nie wspomniałem. Wtedy był już zamknięty.
Jednak wspominasz o nim wcześniej.
Lidia K napisał(a):Sokoli wzrok - powiadasz, ja nazwałabym to ciekawością i wścibstwem. No ale delikatna i uznaniowa forma ładniej brzmi![]()
![]()
slapol napisał(a):Tak to sobie wszystko oglądam ze zrozumieniem (mam nadzieję) i słów typu "gały wyłażą i szczena opada" nie sposób co chwilę powtarzać.
Co jest adekwatniejsze - podziwiam, zazdroszczę przeżyć wzrokowoprzestrzennych (w sensie pozytywnym oczywiście) i gratuluję takich wycieczek, jakie opisujesz
slapol napisał(a):Proszę o więcej i pozdrawiam
Interseal napisał(a):Mostek z odłamanej turni robi wrażenie... Czy nie ma tam alternatywnej trasy wzdłuż wypływającego z jeziorka strumienia? Wygląda to, że co mniejsi "ekstremiści" mogliby podejść tą dolinką do schroniska...
Interseal napisał(a):Ten kruk alpejski na tle Sassolungo wygląda jak nasz miejski kos - samiec
plavac napisał(a):Trochę będę upierdliwy
plavac napisał(a):kruk alpejski naprawdę nazywa się wrończyk alpejski (Pyrrhocorax pyrrhocorax ) , a należy w istocie do rodziny krukowatych.
plavac napisał(a):O - krakowskim targiem ze mną niczego nie załatwisz![]()
plavac napisał(a):O wrończyku uczył mnie mój przyjaciel - ornitolog. Zatem ( znasz mnie już z tej strony) udam się do źródła, czyli do niego własnie.
Trochę to potrwa, ale pewnie nas pogodzi![]()
Interseal napisał(a):Sam chętnie z pierwszej ręki dowiem się, czym oprócz koloru dzioba różni się Pyrrhocorax od Graculusa
plavac napisał(a):Piękne. Sella zapisana na ... kiedyś.
plavac napisał(a):Kolega ornitolog rozważa odpowiedź![]()
![]()