Franz napisał(a):W planie trzy ferraty z zakusami na czwartą.
Stachanowiec
piotrf napisał(a):Nie no , przecież Wojtek wyraźnie napisał " z zakusami "
plavac napisał(a):Ale, ale - byłbym zapomniał o najważniejszym dolomitowym wydarzeniu dzisiejszego dnia !
Zakupiłem najnowszą książkę o Skalnych Twierdzach , świeże bułeczki - 2013 .
plavac napisał(a):Ale, ale - byłbym zapomniał o najważniejszym dolomitowym wydarzeniu dzisiejszego dnia !
Zakupiłem najnowszą książkę o Skalnych Twierdzach , świeże bułeczki - 2013 .
Franz napisał(a):A to bardziej przewodnik, czy wspomnienia?
CROberto napisał(a):To jest chyba jedyna uprząż jaką dobrowolnie wielu zakłada......
plavac napisał(a):Zaczynam rozumieć zachwyt Schiarą. Skała tam jest cudowna ! Niby taka sama jak gdzie indziej, ale jakoś tak bardziej skalista ... No nie umiem tego lepiej wypowiedzieć
plavac napisał(a):A co do książki Stefano Ardito - jest to opisana przez niego historia alpinistycznego zdobywania Dolomitów, od pierwszego wejścia na Monte Pelmo w 1857 po "Drogę przez Rybę" na Marmoladzie w 2007.
Mnóstwo ciekawostek, bardzo ciepła narracja. Wreszcie wiadomo, skąd niektóre nazwy dolomitowych turni i przełęczy - i taka satysfakcja, że się widziało te miejsca, chociaż nie koniecznie wisiało się tam na linie
Franz napisał(a):Skała powoli się rozgrzewa, a widoki poszerzają. ..... a po przejściu wąskiej rynny czeka na mnie iście sielankowy obraz - ze słoneczkiem, które w końcu postanowiło wspiąć się ponad grań.