Franz napisał(a):To masz lepszego Tkaczyka. W moim jeszcze nie ma wzmianki o tej drodze.
... ale za to były o niej wieczorne rozmowy !
No i u Ciebie widać Catinaccio zamykające dolinę od zachodu.
Pozdrawiam.
Franz napisał(a):plavac napisał(a):I fajna na ferratka na Col Ombert,...choć pisze Tkaczyk, że krótka.
To masz lepszego Tkaczyka. W moim jeszcze nie ma wzmianki o tej drodze.
mariusz-w napisał(a):... ale za to były o niej wieczorne rozmowy !
CROberto napisał(a):
Ajajaj.....
Te góry się tak pięknie witają,czy żegnają ze słońcem..... (chociaż początek odcinka wskazuje ,że raczej to pierwsze)
plavac napisał(a):Hmmmm Dałbym sobie wyrwać resztki włosów z głowy, że przed obiadem czytałem o niej w Tkaczyku ...
Ale teraz nie ma tam o niej wzmianki
Wyrwali mi kartki
mariusz-w napisał(a):Zgodnie z regułą ... po kiepskim dniu, przyszedł piękny.
Co prawda ja zupełnie, ale to zupełnie ... nie narzekałem na poprzedni ! ...
... a wręcz cieszę się z tego jednodniowego załamania.
mariusz-w napisał(a):Wiesz ! ... że większość miejsc w oddali bez problemu już rozpoznaję ... i to nie tylko charakterystyczne Lago Fedaja, Marmoladę, Civettę czy Pelmo.
A te co bliżej, mimo iż w wielu nie byłem, też już chyba bym potrafił nazwać...
... na przykład Val di Udai, czy Lago di Antermoia.
plavac napisał(a):Pewnie, że tak Zdjęcia świetne, ujęcia niezwykłe - ja na ten przykład na zdjęciu 6. nie tyle wypatrywałem Mariusza na Passo Pordoi co wpatrywałem się w niezwykle plastyczne i nietypowe Sasso Piato.
plavac napisał(a):A wracając do Tkaczyka - jak wytłumaczysz, Wojtku, rozbieżność w ocenie ferraty Laurenzi ? Jarek Kardasz także nie mówi o niej - łatwa ... Miałeś wtedy super "biomet" czy też ferratę zaopatrzono w nowe "żelastwo" ?
Franz napisał(a):Rozbieżności? Przecież Tkaczyk określa: dosyć trudna, krótkie trudne odcinki.
Dosyć trudna - oznacza tak naprawdę raczej łatwą. Na takich się nawet nie ubezpieczam. A krótkie trudne odcinki musiały być tak krótkie, że ich nie zauważyłem.
plavac napisał(a):I wierz potem takiemu przewodnikowi Od dzisiaj stosuję auto tylko na tych ferratach, gdzie jest wycena Niełatwa wg Franza
weldon napisał(a):Tym, co lubi naturę na gorąco też się podoba