plavac napisał(a):Mariuszu - w górach najbardziej lubię wilcze ścieżki ...
Piotrze ! ... no to jest już nas cała wataha !!!
Pozdrawiam.
plavac napisał(a):I taki mały wstyd, że choćbyś nawet i chciał być wspinaczem-purystą, to i tak ten stopień to często metalowa klamra, a chwyt - pewna, zawsze obecna obok ciebie stalowa lina.
plavac napisał(a):Cieszę się, że wróciłeś z ... Właśnie - gdzie zostawiłeś swoje ślady ?
plavac napisał(a):Cieszę się,że sprawiłem przyjemność. A jaką sobie sprawiłem, mogąc przejść ferratę S.P. raz jeszcze na Twoim dolomitowym wątku, łatwo sobie wyobrazić
plavac napisał(a):Teraz wędruję z moim kolegą po Pale San Martino ...
Dziś przeszli Bolver-Lugli ...
pcpharm napisał(a):Witam serdecznie. ...... Zapytam o ładne widokowo ale krótkie, nietrudne trasy w Dolomitach. Będę spacerował z 6-latkiem zaprawionym w Tatrach. Praktycznie szukam więc bezpiecznych szlaków na max 5-6h. Najlepiej gdyby zaczynały się i kończyły przy jednym parkingu. Czy mając tak mało czasu uda się dojść do ładnych widokowo punktów (niekoniecznie szczytów)? Może warto skorzystać z konkretnych wyciągów/kolejek?
Bardzo proszę o sugestie,
pcpharm napisał(a):Będę spacerował z 6-latkiem zaprawionym w Tatrach. Praktycznie szukam więc bezpiecznych szlaków na max 5-6h.
pcpharm napisał(a):Zamiast Alp Julijskich i Chorwacji wybiorę Dolomity i może nieco włoskiego wybrzeża.
pcpharm napisał(a):...Zapytam o ładne widokowo ale krótkie, nietrudne trasy w Dolomitach. Będę spacerował z 6-latkiem zaprawionym w Tatrach. Praktycznie szukam więc bezpiecznych szlaków na max 5-6h. Najlepiej gdyby zaczynały się i kończyły przy jednym parkingu. Czy mając tak mało czasu uda się dojść do ładnych widokowo punktów (niekoniecznie szczytów)? Może warto skorzystać z konkretnych wyciągów/kolejek?
Bardzo proszę o sugestie, w których miejscach Dolomitów mogę dać synkowi niezapomniane wrażenia nie zamęczając przy tym rodziny. Ferraty odwiedzę samotnie, ale wybór rejonu wspinania uzależniam właśnie od tras "dziecięcych"
Interseal napisał(a):Czy ten wątek nigdy się nie skończy...? Sto jedenaście kart, a ja ciągle mam oczy jak ten emotikon obok. ...
plavac napisał(a):Mam taką nadzieję
Franz napisał(a):Interseal napisał(a):Czy ten wątek nigdy się nie skończy...? Sto jedenaście kart, a ja ciągle mam oczy jak ten emotikon obok. ...
Przykro mi, że niosę Hiobową wieść... Jeszcze przed nami więcej, niż za nami.