Franz napisał(a):Może po prostu udało się nam osiągnąć kompromis.
To też
mahadarbi napisał(a):Jak czytam "ferratka jest łatwa", a potem z niedowierzaniem raz jeszcze patrzę na tę "łatwiznę", to z bólem serca stwierdzam, że kłamiesz, Wojtuś, jak z nut
mariusz-w napisał(a):No właśnie .............................. to przecież widać !
Franz napisał(a):mahadarbi napisał(a):Jak czytam "ferratka jest łatwa", a potem z niedowierzaniem raz jeszcze patrzę na tę "łatwiznę", to z bólem serca stwierdzam, że kłamiesz, Wojtuś, jak z nutmariusz-w napisał(a):No właśnie .............................. to przecież widać !
Naprawdę jest łatwa.
Zgodnie z opisem Tkaczyka: "dosyć trudna". Czyli mniej więcej "B" w skali od "A" do "E". Zatem - łatwa.
plavac napisał(a):Słuchajcie, Wojtek ma rację ! Obiektywnie trudna nie jest. Skoro nawet ja tam wlazłemFranz napisał(a):Naprawdę jest łatwa.
Zgodnie z opisem Tkaczyka: "dosyć trudna". Czyli mniej więcej "B" w skali od "A" do "E". Zatem - łatwa.
plavac napisał(a):Ocena trudności dróg to niełatwa rzecz. Czytasz o takiej drodze, wyobrażasz ją sobie, porównujesz do tego, co już znasz, a potem albo się to potwierdza albo nie - bo przecież i tak o skali trudności decyduje jeszcze tyle subiektywnych okoliczności ...
plavac napisał(a):Ale najfajniejsze w takich łatwych ferratach - dreszcz emocji z obecności powietrza pod stopami i przekonanie, że dobrze obliczyło się siły na zamiary.
plavac napisał(a): Poczucie, że przekracza się własne umiejętności tylko trochę, nie stwarzając zagrożenia dla nikogo, jest bardzo komfortowym doznaniem i powoduje, że radość z przebywania w górach jest ogromna.
Tak staram się wybierać drogi dla siebie.
plavac napisał(a):A gdy do tego uda się wejść na szczyt przy pięknej pogodzie ...
plavac napisał(a): Zapraszam na czekoladę
Wystarczy dla Wszystkich
plavac napisał(a):Słuchajcie, Wojtek ma rację ! Obiektywnie trudna nie jest. Skoro nawet ja tam wlazłem
plavac napisał(a): Poczucie, że przekracza się własne umiejętności tylko trochę, nie stwarzając zagrożenia dla nikogo, jest bardzo komfortowym doznaniem i powoduje, że radość z przebywania w górach jest ogromna.
piotrf napisał(a):Już kiedyś rozmawialiśmy na temat skali . . .
Jak widac - każdy ma swoją skalę obowiązującą
mahadarbi napisał(a):Tiaaa... także tego... I wszystko jasne
plavac napisał(a):Dogoniłeś mnie , Wojtku Zapraszam na czekoladę
mariusz-w napisał(a):Do tego potrzeba doświadczenia, albo jak w moim przypadku także dobrego ... takiego jak Wy przewodnika (asekuracji).
W takim "układzie" pewnie bym się zdecydował !
Tylko co za przyjemność byłaby to dla Was ... ciągnąć taki "wór" za sobą lub popychając przed sobą.