Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

DOLOMITY ... Les plus belles architectures du monde ...

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 19.12.2011 09:34

mariusz-w napisał(a):I tak to minął pierwszy tydzień naszego tegorocznego pobytu w Dolomitach !

Wspaniały dzień kończący piękny tydzień.

mariusz-w napisał(a):Wszystkim uczestnikom naszej podróży ... życzymy Wesołych i Spokojnych Świąt !

Pewnie się jeszcze na forum zobaczymy, niemniej - dziękuję i ze swej strony życzenia odwzajemniam. :)

Pozdrawiam,
Wojttek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.12.2011 09:40

Nie wiem co Wy widzicie w tych skałach...

:?

...za to ten widok jest piękny
Obrazek

:D :wink:

Pozdrawiam i Wesołych Świąt
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 19.12.2011 10:42

mariusz-w napisał(a):I tak to minął pierwszy tydzień naszego tegorocznego pobytu w Dolomitach !

Szybko przeleciało :!: :(

mariusz-w napisał(a):Wszystkim uczestnikom naszej podróży ... życzymy Wesołych i Spokojnych Świąt !
.

I wzajemnie :!: :wink:
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 19.12.2011 11:31

Jacek S napisał(a):Nie wiem co Wy widzicie w tych skałach...

:?

...za to ten widok jest piękny
.......

Gdyby nie te widoki 8O

No właśnie :) ja też się cały czas zastanawiam co może być ciekawego w takich koszmarnych pozbawionych życia zimnych, ostrych kamieniach,
że tak do siebie przyciągają niektórych a wybrańców wciągają jak wir huraganu.

Pozdrawiamy i życzymy Zdrowych, Pogodnych i Wesołych Świąt spędzonych tak jak najbardziej lubicie !

Kulki
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.12.2011 14:29

Obrazek

Obrazek[/quote]

Co jak co kolego Mariuszu ale potwierdzam, że koleżanka Małgorzata jest bezbłędna na zdjęciach uwieczniajacych cudowne góry. Bez koleżanki Małgorzaty zdjęcia straciły by blichtr i blask. Pozdrawiam i życzę koledze i koleżance wspaniałych górskich wędrówek.
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 19.12.2011 16:21

Wydaje się, że z radością przeżywasz z nami jeszcze raz te wspaniałe dolomitowe dni :) I dobrze - po to jesteśmy :)

Tej radości, uśmiechu, pogody ducha i wewnętrznego spokoju życzę Wam w Świąteczne Dni .

Piotr
nomad
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nomad » 19.12.2011 23:35

Mariusz :) ileż to już razy :?: wygrywałeś w swojej relacji-konkursie przepięknymi zdjęciami (ocenianymi naszymi słowami).
I żal zarazem, że takie piękno zamknąłeś tylko ramami relacji i zabrakło Twoich prac w tegorocznej "galerii podróży".
To prawda, co tam konkurs, z tego miejsca pozostaną w pamięci na znacznie dłużej. :)

Chwytasz krajobrazy, ale potrafisz pozostawić miejsce dla naszych emocji, gdzie ponad górami unosi się niewidoczny, ale wyczuwalny... zachwyt.

Dziękujemy za życzenia i również Życzymy Radosnych i Wesołych Świąt. :)

Pozdrawiamy. :)
Marzenka i Piotr.
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 20.12.2011 07:39

weldon napisał(a):Coś tam, w oddali, wygląda nawet jak grudniowy śnieg :D
... ale ... wpadajcie tu jeszcze ;)

W tym roku , to go tylko szczątkowe ilości widzieliśmy ... ale tak więcej niż u nas.
Bo u nas, to jeszcze nawet płatek nie spadł ! :)

Ok ... będziemy zaglądać ! ;) :)

Franz napisał(a):

Wspaniały dzień kończący piękny tydzień.

A to się cieszę bardzo ... szczególnie, że nasze trasy ... mimo że ocieramy się o Twoje ... to to jednak nie ta "tkaczykowa" skala ! :) 8)

Jacek S napisał(a):...za to ten widok jest piękny

Taaa ... domyślam się , że szczególnie te dwa czerwone punkty/elementy ! :lol:

longtom napisał(a):Szybko przeleciało :!: :(

Hmmm ... i tak i nie.
W sumie to jak teraz "opowiadam", to stwierdzam, że "kawałek" tego miejsca udało nam się przez te 7 dni obskoczyć.

Lidia K napisał(a): No właśnie :) ja też się cały czas zastanawiam co może być ciekawego w takich koszmarnych pozbawionych życia zimnych, ostrych kamieniach,
że tak do siebie przyciągają niektórych a wybrańców wciągają jak wir huraganu.

8) :lol:

darek1 napisał(a): Pozdrawiam i życzę koledze i koleżance wspaniałych górskich wędrówek.

Dziękujemy serdecznie. :)
Fajnie, że mimo nie za dużego zacięcia do gór, masz ochotę z nami wędrować.
Może to dla tego, że nasze wędrówki są mniej ekstremalne jak Wojtka. ;) 8)

plavac napisał(a):Wydaje się, że z radością przeżywasz z nami jeszcze raz te wspaniałe dolomitowe dni :) I dobrze - po to jesteśmy :)

To prawda ... że "to powtórka z rozrywki." :)
A za to , że z nami jesteście i nam raźniej ... to podziękowania dodatkowe ! 8)

nomad napisał(a):Chwytasz krajobrazy, ale potrafisz pozostawić miejsce dla naszych emocji, gdzie ponad górami unosi się niewidoczny, ale wyczuwalny... zachwyt.

I co mam tu powiedzieć ! ? :roll:
Chyba to, że mnie to cieszy ... szczególnie, że słowa te wypowiada wielokrotny laureat foto-konkursów.
Dziękuję bardzo ... raz jeszcze. :)

Pozdrawiam.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.12.2011 08:23

mariusz-w napisał(a):
Jacek S napisał(a):...za to ten widok jest piękny

Taaa ... domyślam się , że szczególnie te dwa czerwone punkty/elementy ! :lol:

Zgadza się.
Jak zobaczyłem to zdjęcie to ...aż się złożyłem w zakręt... :wink:
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 30.12.2011 08:51

No i w końcu nadeszła druga wakacyjna niedziela.

Wyruszamy jak zwykle dość wcześnie.
Pogoda cudo, już ciepło ... znaczy będzie upał.
Zresztą taka też była prognoza, zapowiadająca temperatury w czasie dnia nawet do 30 stopni.

Jedziemy ... najpierw Cortina, później trasą na Dobiaco i po kilku kilometrach zatrzymujemy się na parkingu położonym kawałek za jeziorem Lago di Landro.

Mimo wczesnej pory parking na przeciwko leżącego tu schroniska już częściowo pełen.
Znajdujemy wygodne miejsce dla auta i to nawet w cieniu drzew.
Miejsce to jest dość popularne, z uwagi na dostępność z Dobiaco i Cortiny, oraz oczywiście z powodu rozpoczynających się stąd kilku szlaków.

Zmiana butów, plecaki na grzbiet i w drogę.

Obrazek

Obrazek

Po chwili spotykamy pierwszych "turystów" wyłaniających się z niskiego zagajnika.

.... eee to chyba nie turyści, a przedstawiciele lokalnej "społeczności" wybierający się na śniadanie.

Obrazek

Przez chwilkę obserwujemy się z zaciekawieniem. 8)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No tak oni/one są już u celu ... my dopiero na początku drogi ! :)

Obrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.12.2011 08:59

mariusz-w napisał(a):No i w końcu nadeszła druga wakacyjna niedziela.

A my się chyba tylko na jedna załapaliśmy :D

mariusz-w napisał(a):.... eee to chyba nie turyści

Nie dość, że można spaść, to jeszcze można ... wdepnąć :roll:

Ech, te góry :D
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 30.12.2011 09:33

mariusz-w napisał(a):.... eee to chyba nie turyści, a przedstawiciele lokalnej "społeczności" wybierający się na śniadanie.

Śniadanie, obiad i kolację.
Gdzieś tam jeszcze podwieczorek da się upchnąć.

Pozdrawiam,
Wojtek
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 30.12.2011 09:38

Ufff - ulżyło :D Przed godzinę przeglądałem w spisie relacji, czy nie umknęło mi , co się dzieje na "odcinku architektonicznym" :wink:
Czasem ( pewnie z winy serwera ) nie dostaję powiadomień od admina o kontynuacji tematu i budzę się z ręką w nocniku po kilkunastu dniach :?

Zatem - ufff 8)

Chociaż nie wiem, czy jest się z czego cieszyć, bo widok błękitu nieba i zielonych hal lekko mnie zdenerwował w konfrontacji z mżawką za oknem :wink:

Cudnie jest :!: Wchodźmy w Nowy Rok prześwietleni słońcem i optymizmem.
Nawet z pamiątka na podeszwie buta :wink: :lol:

pozdrawiam 8)
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 30.12.2011 11:41

weldon napisał(a):Nie dość, że można spaść, to jeszcze można ... wdepnąć :roll:

Ech, te góry :D

No tak ... Dolomity oferują wszystko ! ;)

Franz napisał(a):
mariusz-w napisał(a):.... eee to chyba nie turyści, a przedstawiciele lokalnej "społeczności" wybierający się na śniadanie.

Śniadanie, obiad i kolację.
Gdzieś tam jeszcze podwieczorek da się upchnąć.

Pewnie tak ! :)
My załapaliśmy się tylko na śniadanie.
Jak wracaliśmy to już zapadał zmrok ... już ich nie widzieliśmy, tylko słyszeliśmy, że odpoczywają w zagajniku. 8)

plavac napisał(a):Ufff - ulżyło :D Przed godzinę przeglądałem w spisie relacji, czy nie umknęło mi , co się dzieje na "odcinku architektonicznym" :wink:
Czasem ( pewnie z winy serwera ) nie dostaję powiadomień od admina o kontynuacji tematu i budzę się z ręką w nocniku po kilkunastu dniach :?

Zatem - ufff 8)

Tym razem to Święta i "gorączka" ostatnich dni roku ! :)

plavac napisał(a):Chociaż nie wiem, czy jest się z czego cieszyć, bo widok błękitu nieba i zielonych hal lekko mnie zdenerwował w konfrontacji z mżawką za oknem :wink:

U nas też okropieństwo ... lało i leje ! brrrr ! :evil:

plavac napisał(a):Nawet z pamiątka na podeszwie buta :wink: :lol:

... i jaki "swojski" zapach roztaczał się dokoła ! :lol:

Pozdrawiam.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 30.12.2011 12:18

Żebym kurczę wiedział, ze będziecie w Dobiacco- to bym Was poprosił o pozdrowienie kogoś.... :)

Tyle wspomnień z tego miejsca... a ta dolina z jeziorkiem to był mój pierwszy kontakt z Dolomitami (1997r)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe