Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

DOLOMITY ... Les plus belles architectures du monde ...

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.12.2011 11:14

mariusz-w napisał(a):Ten Twój (chyba) szpak ... to mi na zadowolonego nie wygląda ! :roll:.

To zależy, po co tę nogę uniósł ;)

Nie miałeś czasami ochoty, jak tak patrzyłeś na to w realu (i nie mam tu na myśli sklepu :)), żeby ... polecieć?

Pozdrawiam :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 07.12.2011 11:14

Tak tutaj u Ciebie ładnie, że aż pokazałam Twoją relację i zdjęcia koledze w pracy.
Patrzył, patrzył,po czym powiedział: "To tam się trzeba było nachodzić". Użył też jednego niecenzuralnego słowa, którego nie będę tutaj powtarzać :D
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 07.12.2011 12:45

weldon napisał(a):Nie miałeś czasami ochoty, jak tak patrzyłeś na to w realu ................... żeby ... polecieć?

Pozdrawiam :)

A Wiesz, że tak ... i to nie tylko tam i wtedy ! 8)
Ale mówią, że marzenia jak się bardzo pragnie i im trochę pomoże ... to potrafią się spełnić !

;) 8)

Roxi napisał(a):Patrzył, patrzył,po czym powiedział: "To tam się trzeba było nachodzić". Użył też jednego niecenzuralnego słowa, którego nie będę tutaj powtarzać :D

No tak ... trochę tak. :)
Można sobie tak jak my ... ciut w tym pomagać wynalazkami.
Jednak mimo tego ... przez te dwa tygodnie "nabiliśmy" pieszo kilometrów, chyba więcej niż przez cały niewakacyjny rok. 8)

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 07.12.2011 19:13 przez mariusz-w, łącznie edytowano 1 raz
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 07.12.2011 15:35

mariusz-w napisał(a):Taką pewną relację o Dolomitach to mam "obstukaną". ;)
Zresztą jest tam też odpowiedź na Faty pytanie ... zaraz za dyskusją o ptaszkach ... ! klik ... 8) :)

Ha! Ty wiesz lepiej ode mnie, co tam można znaleźć! Ja tego już nie pamiętałem. :lol:

Pozdrawiam,
Wojtek
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 07.12.2011 16:02

Ja Twoje zdjęcia także w pracy pokazuję (najbardziej zainteresowany jest mój naczelny :lol: ) i nie kryję się z ich oglądaniem, bo wiem, że mnie nie zbeszta, tak jest nimi zachwycony :wink:

Ptasie radio - rewelacyjne! Symbioza człowieka z naturą i z krukowatymi :wink: Świetne, świetne, świetne. Wszystko. Absolutnie!
:papa:

Tylko jak na tak duże ptaszyska, cienko coś śpiewają :wink:
Ostatnio edytowano 08.12.2011 09:03 przez mahadarbi, łącznie edytowano 1 raz
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 07.12.2011 23:40

I ja się serdecznie uśmiałem przy wieszczkach - które istotnie, w każdym aspekcie w Dolomitach - rządzą :wink: :)

W pracy nie mam możliwości tak pięknie się odprężyć - ale za to ładuję akumulatory przed snem - i nazajutrz od rana biorę z miejsca wszelkie przeszkody :wink: :lol:

Pozdrawiam, dobrej nocy i cuuuuuudownych snów 8)
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 08.12.2011 11:00

mahadarbi napisał(a):Tylko jak na tak duże ptaszyska, cienko coś śpiewają :wink:

Ano właśnie tak "niekrukowato " ... w sumie zdecydowanie sympatyczniej.
... i pięknie ten dźwięk po górach się niesie .

plavac napisał(a):I ja się serdecznie uśmiałem przy wieszczkach - które istotnie, w każdym aspekcie w Dolomitach - rządzą :wink: :)

8) :)

Upłynęło trochę czasu ... jeszcze raz spoglądamy w kierunku jeziorka Laghetto Valparola.

Obrazek

Obrazek

Czas wracać ...

Obrazek

Obrazek

Zrobiło się już bardzo popołudniowo, a chcemy jeszcze zajrzeć na część góry leżącą po drugiej, wschodniej stronie schroniska ... tam gdzie były stanowiska żołnierzy austriackich.

Maszerując skrajem góry, oddalamy się coraz bardziej od krzyża.
W drodze powrotnej znajome nam już widoki, więc kto ma ich dość może nie patrzeć ... ale my podziwialiśmy je ponownie ... a i teraz z tęsknotą popatrzymy ! ;) :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 08.12.2011 11:04

mariusz-w napisał(a):
W drodze powrotnej znajome nam już widoki, więc kto ma ich dość może nie patrzeć...
Obrazek

Nie patrzeć, powiadasz? A Ty wiesz, że to prowokacja poniżej wszelkich norm?! :wink:
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 08.12.2011 11:28

Docieramy do wykutych w skale pozostałości wojennych.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po drodze mijamy wejście do galerii ... czyli zespołu tuneli biegnących w dół na Passo Falzarego.
To droga nie dla nas, tam potrzebny odpowiedni ekwipunek, a przede wszystkim latarki ... o czym informują stojące tu tablice.

Docieramy do stacji kolejki, gdzie już i inni oczekują na ostatni w tym dniu kurs wagonika.
W związku, że ostatni ... to mimo że minęła 17:00, "maszynista" daje trochę więcej czasu maruderom ... więc chwilkę oczekujemy na spóźnialskich.

Jest czas na ostatni rzut oka z wysokości !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gdyby nie już tak w sumie późna pora, zdecydowalibyśmy się na powrót pieszo szlakiem.
Nic to ... przecież my to tak trochę dzisiaj "na rekonesans", jako drugi punkt dziennego programu ... może następnym razem.

Poza tym na wędrówki mamy jeszcze cały tydzień ... nawet tydzień plus jeden dzień ! :)
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 08.12.2011 11:32

mariusz-w napisał(a):Po drodze mijamy wejście do galerii ... czyli zespołu tuneli biegnących w dół na Passo Falzarego.
To droga nie dla nas, tam potrzebny odpowiedni ekwipunek, a przede wszystkim latarki ... o czym informują stojące tu tablice.

Głównie latarka i buty, które się zanadto nie ślizgają
No cóż - w takim razie podziemna część spaceru jedynie w Skalnych Twierdzach. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 08.12.2011 11:32

mariusz-w napisał(a):Poza tym na wędrówki mamy jeszcze cały tydzień ... nawet tydzień plus jeden dzień ! :)

To jest bardzo dobra wiadomość :!: :D

pzdr :wink:
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 08.12.2011 11:50

mahadarbi napisał(a):Nie patrzeć, powiadasz? A Ty wiesz, że to prowokacja ...

8)

Franz napisał(a): Głównie latarka i buty, które się zanadto nie ślizgają
... w takim razie podziemna część spaceru jedynie w Skalnych Twierdzach. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek

Tamtą to ja nawet w laczkach i bez latarki zaliczyłem ! :lol:

longtom napisał(a):
To jest bardzo dobra wiadomość :!: :D

pzdr :wink:

Miło nam ! 8) :)

Pozdrawiam.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 08.12.2011 11:59

mariusz-w napisał(a):Tamtą to ja nawet w laczkach i bez latarki zaliczyłem ! :lol:

Chyba jednak mówimy teraz o Lagazuoi, gdzie z trasy podziemnej - jak właśnie napisałeś - zrezygnowaliście. Chyba, że coś źle zrozumiałem?

Pozdrawiam,
Wojtek
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 08.12.2011 12:01

Franz napisał(a):Chyba jednak mówimy teraz o Lagazuoi, gdzie z trasy podziemnej - jak właśnie napisałeś - zrezygnowaliście. Chyba, że coś źle zrozumiałem?

Pozdrawiam,
Wojtek

To ja źle napisałem :evil: ... czas inny winien być ! :)
Ale już nie poprawiam ... będzie szybciej może ! ;)
Ostatnio edytowano 08.12.2011 12:25 przez mariusz-w, łącznie edytowano 2 razy
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 08.12.2011 12:18

mariusz-w napisał(a):To ja źle napisałem :evil: ... czas inny winien być ! :)
Ale już nie poprawiam ... będzie szybciej może ! ;)

Nie chcąc Ci toku zakłócać, zamieściłem dwie fotki tutaj. Czyli - tam będziecie jeszcze?

Pozdrawiam,
Wojtek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

DOLOMITY ... Les plus belles architectures du monde ... - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone