Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Doliną Vrbasu nad Adriatyk - wakacje 2011

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
blazejek2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) blazejek2005 » 20.04.2012 20:08

MichelNey napisał(a):Wow. Piękne zdjęcia. Wow,wow,wow. Przymierzam się właśnie do zakupu aparatu. Wybór miał paść na niedrogi kompakt, ale Twoje zdjęcia zainspirowały mnie do odczekania (może i roku), do zbierania kasy i zakupu czegoś porządniejszego. Jako podróżująca młoda mama upatrzyłam sobie aparat cyfrowy Sony . Myślicie, że taki sprzęt pozwoli mi na uzyskanie tak żywych kolorów na fotografiach? Teraz mam starszego Samsunga i barwy na zdjęciach są zdecydowanie mniej nasycone.

Witaj MichelNey. Mam ten aparat od dwóch miesięcy. Fajna zabawka.
blazejek2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) blazejek2005 » 20.04.2012 20:15

Witam. Super fajna relacja i zdjęcia. Już od 30.06. będziemy w Orebiću dwa tygodnie i większość z tych miejsc mamy zamiar zobaczyć.
Pozdrowienia
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 22.04.2012 17:25

Super relacja i fotki my też od 30.06. będziemy mogli te miejsca pozwiedzać i zobaczyć .Nasz apartament w Mlini. :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 22.04.2012 17:32

Nam też bardzo podobało się na Lokrum. Fajna odskocznia od miasta, nawet tak pięknego jak Dubrovnik :)

Powtórzę za przedmówcami - przepiękne foty i ciekawa relacja :D
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 22.04.2012 20:32

Jednym słowem CUUUUUUUUUDNIE :!: :wink:
trevia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trevia » 03.05.2012 21:49

juliaka napisał(a):Trevia, relacja znakomita, przeczytałam i obejrzałam prawie jednym tchem, zobaczyłam miejsca, w których byłam,( Peljesac, Orebić, Korcula, Dubrovnik) i te na które zabrakłao czasu ( Mostar, Medjugorje, Lokrum), a które - dzięki Twym opisom - na pewno kiedyś odwiedzę.
Zastanawiam sie na pobytem własnie w Soline i trasą prze BiH. Napisz prosze, jesli to możliwe, coś więcej na temat Waszej miejscówki,Trevia, relacja znakomita, przeczytałam i obejrzałam prawie jednym tchem, zobaczyłam miejsca, w których byłam,( Peljesac, Orebić, Korcula, Dubrovnik) i te na które zabrakłao czasu ( Mostar, Medjugorje, Lokrum), a które - dzięki Twym opisom - na pewno kiedyś odwiedzę.
Zastanawiam sie na pobytem własnie w Soline i trasą prze BiH. Napisz prosze, jesli to możliwe, coś więcej na temat Waszej miejscówki,

Soline to malutka miejscowość, która przycupnęła jakieś 10-15 km od Dubrovnika. Mieszkaliśmy poniżej malutkiego kościółka, ta część miejscowości (o ile można tak małą miejscowość jeszcze jakoś dzielić :wink:) zwała się Pod Sv Nikolem - trochę poniżej Jadranki, takze główna droga nie dokuczała, kilka domów oferujących apartamenty. Zlokalizowałam pizzerię po drugiej stronie Jadranki, do sklepu jeździliśmy do pobliskiej miejscowości - konzuma albo większego i lepiej wypadajacego cenowo Mercatora w Mlini.
Samo lokum wyglądało tak, że góra była praktycznie nasza, a na dole mieszkali właściciele. Obok apartamenty wynajmowała siostra właścicielki naszego apartamentu i kilku innych sąsiadów. Wszędzie cisza, spokój. Małym minusem była spora ilość schodów prowadzących w dół na plażę, ale szybko wyrobiliśmy sobie kondycję :D Plaża w zatoczce niezbyt duża, taka kameralna, wysypana żwirkiem, ale i tak byliśmy tam praktycznie sami (koniec sierpnia) jedynie w weekend zjeżdżała się rodzina właścicieli. Przy samym brzegu płytko, tam gdzie cumowała mała łódeczka, jeśli były dzieci to właśnie tam się pluskały, poza tym wybrzeże usiane skałami, również w wodzie, ale nam akurat to nie przeszkadzało, bo sprzyjały one wrażeniom podczas nurkowania :wink: niedaleko była plaża w 100% żwirkowa, ale z niej nie korzystaliśmy. Jeśli ktoś szukał rozrywki i knajpek musiał udać się do Cavtatu lub Dubrovnika.

blazejek2005 napisał(a):Witam. Super fajna relacja i zdjęcia. Już od 30.06. będziemy w Orebiću dwa tygodnie i większość z tych miejsc mamy zamiar zobaczyć.
Pozdrowienia

czekor68 napisał(a):Super relacja i fotki my też od 30.06. będziemy mogli te miejsca pozwiedzać i zobaczyć .Nasz apartament w Mlini. icon_biggrin.gif

Zazdroszczę! Ja nawet nie wiem, czy uda mi się wyskoczyć do Chorwacji w tym roku, ale trzeba mieć choć mgliste plany ;) Życzę udanych wakacji :D

maslinka napisał(a):Nam też bardzo podobało się na Lokrum. Fajna odskocznia od miasta, nawet tak pięknego jak Dubrovnik icon_smile.gif

Mam takie same odczucia :D

Dromader napisał(a):Jednym słowem CUUUUUUUUUDNIE

Tak Cro jest cudna i uzależnia :!: :wink:
trevia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trevia » 04.09.2012 23:02

Wyjazd

Nadszedł czas domknąć to, co powinno być skończone już dawno temu... ale dopiero teraz, naładowana nowymi pozytywnymi cro-wspomnieniami mogę zasiąść do pisania ostatniego odcinka naszej wyprawy ad 2011 :D

Prezent pożegnalny od naszej gospodyni
Obrazek

O godz. 8:30 wrzucamy symboliczne monety do Jadranu, aby zapewnić sobie powrót to tego raju, wręczamy drobny upominek gospodyni naszego apartmanu, po czym wskakujemy do samochodu i odjezdżamy w kierunku domu. Tym razem wybieramy drogę najszybszą, czyli chorwackie autostrady... trapi nas tylko jedna rzecz... nie udało się jak do tej pory nabyć rakiji... a jak bez tego wracać do domu... ? Na szczęście droga dojazdowa do wciąż powstającej autostrady prowadzi w pobliżu doliny Neretwy :wink: Zatrzymujemy się przy jednym ze stoisk z owocami, a za nami policjant... hmm pytam ukradkiem o rakije, a sprzedawca tylko wywraca oczami, policjant zagaduje do nas, żartuje, ale odjechać nie chce... musieliśmy się zadowolić słoikiem miodu :lol: :lol: próbujemy szczęścia trochę dalej, ale znów ta sama sytuacja... "nam nie wolno już sprzedawać rakiji", ale po chwili, widocznie dobrze nam z oczu patrzy, dostajemy namiary na dom, gdzie poszukiwany towar jest dostępny... a tam pan wyciąga cały arsenał różnorakich trunków 8O humory się poprawiają, robimy zapasy i ruszamy w dalszą drogę.

Obrazek

Przez wszystkie dni mieliśmy wspaniałą pogodę, dopiero przed Zagrzebiem dopadła nas ulewa...
Obrazek

Obrazek

by na Węgrzech znów wyjrzało słońce :)
Obrazek

Do domu dojechaliśmy kilkanaście minut po północy. Były to jedne z najlepszych wakacji w Cro :D Do następnych było nam czekać 359 dni :P Serdeczne dzięki wszystkim, którzy tu zaglądali i podróżowali z nami :D Do zobaczenia :papa:
Ostatnio edytowano 21.08.2013 18:24 przez trevia, łącznie edytowano 1 raz
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 10.08.2013 15:54

Hejhej. Dobra alternatywa jeżeli jedziemy do Dalmacji Południowej, piękne widoki, puste drogi. Słaba prędkość przelotowa ok. 60km/h, ale piękne widoki nam to zrekompensują. Polecam!!
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 19.06.2015 14:57

relację znalazłem przypadkiem, zdjęcia wyborne, byłem w wielu miejscach, ale jest to pomysł na jeden z urlopów, więc zakotwiczam;

ps.wielu userów, tutaj poznanych jak zauważyłem już się chyba nie udziela lub robią to rzadko
trevia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trevia » 21.06.2015 14:41

Hej te kiero :D Zdziwiłam się, że ktoś wygrzebał na wierzch moją relację :wink: Fajnie, że Cię zainspirowała :hut: polecam tą trasę :D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 27.06.2015 20:25

trevia napisał(a):Hej te kiero :D Zdziwiłam się, że ktoś wygrzebał na wierzch moją relację :wink: Fajnie, że Cię zainspirowała :hut: polecam tą trasę :D

Dolina Vrbasu w tytule zrobiła swoje w kierunku przyciągnięcia mnie :D reszta dopełniła swego :D
oczywiście relacja czeka w zakładkach do rozpatrzenia przyszłego urlopu, kiedyś :D
dorato1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorato1 » 23.08.2015 07:42

:papa:
OneDayStop
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) OneDayStop » 24.05.2016 13:51

Przez Jajce i dolinę Vrbas też jechaliśmy rok temu - to jest mega trasa, fantastyczne widoki i... jedzenie w Bośni jest wyśmienite (i tanie). Za Bania Luką (jadąc z Polski) jest knajpa Pastir, nad rzeką, przy centrum kajakowym - godne polecenia miejsce na popas!
trevia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trevia » 29.05.2016 13:49

Zdecydowanie zgadzam się ze wszystkim, co napisałeś OneDayStop :D :wink:
OneDayStop napisał(a):Za Bania Luką (jadąc z Polski) jest knajpa Pastir, nad rzeką, przy centrum kajakowym - godne polecenia miejsce na popas!

Dobrze wiedzieć :hut: Dzięki za namiar!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.07.2016 23:28

Świetna relacja i kapitalne zdjęcia.
Za 5 dni jadę do Orebic dokładnie taką trasą :)
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Doliną Vrbasu nad Adriatyk - wakacje 2011 - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies