mariusz-w napisał(a):... ja w tym roku patrzyłem w tamtym kierunku z Monte Baldo.
Pozdrawiam
W takim razie chyba patrzyliśmy na siebie. Zdjęcie przedstawia panoramę Dolomitów z Tieffenbachgletscher, które oddalone były tylko 100 km
mariusz-w napisał(a):... ja w tym roku patrzyłem w tamtym kierunku z Monte Baldo.
Pozdrawiam
Ewa Zuber napisał(a):Platforma wisi na stalowych linach i ma około 25 metrów długości;ściany boczne są przejrzyste, podest z desek. Myślę, że gdyby był też przejrzysty to połowa odwiedzających zrezygnowała by z wejścia na nią. Ile w dół? dokładnie nie wiem 100 może 120 metrów. Niestety nikt z nas nie odważył się wychylić i zrobić zdjęcia.
Joan65 napisał(a):Wracając na Tiffenbach....Ewa zapomniala dodać o tym jak rozgrzewaliśmy kolejnych turystów śląskimi i góralskimi pieśniami.Jeden gość to nawt nas filmował...cholewka trza było o prawa autorskie się upomnieć.
Co tam nie leciało..."Hej tam pod lasem..."Janicek, itp
Joan65 napisał(a):
Wracając na Tiffenbach....Ewa zapomniala dodać o tym jak rozgrzewaliśmy kolejnych turystów śląskimi i góralskimi pieśniami. Jeden gość to nawet nas filmował...cholewka trza było o prawa autorskie się upomnieć.
Co tam nie leciało..."Hej tam pod lasem..."Janicek, Nie lyj descu, nie lyj itp
Powrotna droga autobusem przeraziła naszą Gosię - brak barierek, wąsko a w dół przepaście że ho,ho.
Tak mile rozpoczęty i kontynuowany dzień postanowiliśmy zakończyć na Fest am Berg organizowany na Gigijoh. Giggijoch (2525 m n.p.m. jest w centrum Solden, wyjeżdża się gondolką na górę
a tam .... impreza.
Orkiestra tyrolska, fajno ludowo muzyka, chłopy w skórzanych galotkach, skarpety z dzyndzelkami no i kapelusze tyrolskie.
Ale Fest się udał, flaszeczki Jaggermaistra i browarki rozgrzały nas,
niektórzy nawet nabyli ochoty do tańców.
Szkoda tylko, że śniegu było zbyt mało , bo pojeździło by się taką maszyną
lub polatało, niekoniecznie z pomocą
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe