Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

DOLAC obok Primostenu

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
emiro
Globtroter
DOLAC obok Primostenu

Nieprzeczytany postnapisał(a) emiro » 30.05.2009 11:52

Witam.
Pytanie kieruję do osób które wypoczywały w tej miejscowości a mianowicie:
- Czy jest sens zabierać ze sobą rowery w tamte okolice bo jeżeli
jedyną trasą do jazdy jest Jadranka to odpuszczamy.
- Jaka jest Państwa ogólna opinia o tej miejscowości oraz pobliskich
plażach

(czy to bardzo ''głęboka dziura'' mimo iż położona 2,5km. od Primostenu)

Dziękuję. Pozdr.
emiro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) emiro » 12.07.2009 19:16

Witam.
Odnośnie rowerów to pomału mi przechodzi natomiast na pozostałe
informacje ciągle czekam.
Pozdr.
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 13.07.2009 13:44

Witam
Dolac to mała, kameralna miejscowość, w której nie ma nawet sklepu. Najbliższy na pobliskim kempingu. W rejonie nadmorskiej promenady dwie knajpki, w których można całkiem przyzwoicie zjeść. Plaże małe i urokliwe. W lipcu i sierpniu, zwłaszcza w weekendy sporo na nich plażowiczów.
Rowery bym sobie raczej darował.
My właśnie szukamy takich, jak to określiłeś, głębokich dziur.
Pozdrawiam
Rafał
emiro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) emiro » 13.07.2009 21:45

Witam.
Dziękuję za informację chociaż przyznaję że po jej przeczytaniu
wszystko mi opadło (nawet sklepu !? )
Zaliczka wpłacona.......może jakoś przeżyjemy.

pozdrawiam.
kincior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kincior » 30.10.2009 14:30

Witam,

Dolac k. Primosten (App. MIKELIN) to jedna z opcji na nasze wakacje w 2010. Zdaję sobie sprawę, że to mała dziura, ale o coś takiego nam chodzi. Żeby był spokój, fajne morze, dobra plaża dla dorosłych i dla dzieci 4-5 lat oraz żeby można było wykorzystać ABC. Może ktoś opisać miejsce, plaże, najbliższe punkty (bankomat, sklep itp.)? Wiem, że nieopodal jest chyba Camp Adriatica (Dolac to te okolice raczej).
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 30.10.2009 21:34

kincior napisał(a):... Zdaję sobie sprawę, że to mała dziura, ale o coś takiego nam chodzi. Żeby był spokój, fajne morze, dobra plaża dla dorosłych i dla dzieci 4-5... lat.
Może ktoś opisać miejsce, plaże, najbliższe punkty (bankomat, sklep itp.)? .

Witam.
Czegoś nie jarzę.
Wiecie czego sie tam spodziewać, bo o takie miejsce Wam chodzi, ale chcecie opisu...
Plaża, to pojęcie względne w tamtych stronach... :wink:
Właściwie wszystko co nie wymaga schodzenia po skałach do wody jest w Chorwacji plażą. :lol:
Fajne morze? Juz je tam macie, ale niekoniecznie fajne widoki będą z każdego miejsca na te morze.
Wydaje się, że najlepsza ocena własna i tak nastąpi po przyjeździe.
Czy aby na pewno bliskość bankomatu i sklepu jest nieodzowna???
Przecież w kasę mozna się zaopatrzyć w każdym innym miejscu, a sklepu nawet jak nie ma za rogiem, to jest w każdej nadmorskiej miejscowości (poza małymi osadami). Poza tym, chyba nie będziecie co chwilę latać po pieniądze... :wink: :)

Wybierając małe wioski nadmorskie, gdzie nie ma tłumu, zawsze trzeba się liczyć z ograniczeniami- to jasne. Myślę jednak, że skoro z góry zakładacie pobyt w takiej "dziurze" , to pewne braki nie powinny stanowić dla Was kłopotu. Poza tym, do nastepnych wakacji nieco może się zmienić (nowa knajpa, nowy sklep, bądź likwidacja starego). :wink:

Pozdrawiam.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.10.2009 21:51

kincior napisał(a):Witam,

Dolac k. Primosten Może ktoś opisać miejsce, plaże, ).

Piękna zatoczka z ostrymi skałkami i... jeżowcami niestety.Przyjeżdżają tam nawet z Primostenu bo nie ma tyle ludzi. Miejsca do parkowania przy Jadrance niewiele,ale da się zrobic.
kincior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kincior » 31.10.2009 09:37

Bankomat to problem niewielki, ale sklep to już może być ... Pamiętam sytuację, jak 2 lata temu piłem sobie Karlovacko i po opróżnieniu butli zaglądam do lodówki, a tam ... pusto. Do sklepu miałem z 1km, trochę daleko, ale chęć na piwko była tak duża, że poleciałem.
Cóż, większe zapasy trzeba będzie robić. Jakoś damy radę (jeśli się zdecydujemy). Mam jeszcze pytanie: czy to jest zatoczka? Plaże w miarę dla dzieci? Nie oczekuję piasku, skałki i sztuczny żwirek raczej odpada, najlepsze kamyczki.
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 31.10.2009 09:48

kincior napisał(a):Nie oczekuję piasku, skałki i sztuczny żwirek raczej odpada, najlepsze kamyczki.

......a jakie wymiary kamyczków P.interesują :?:
kincior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kincior » 31.10.2009 11:54

paolooo napisał(a):
kincior napisał(a):Nie oczekuję piasku, skałki i sztuczny żwirek raczej odpada, najlepsze kamyczki.

Takie, żeby 4 letnie dziecko się nie wypier....o i nie rozcięło głowy lub nogi o ostry kamień!
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 31.10.2009 21:23

kincior napisał(a):
paolooo napisał(a):

Takie, żeby 4 letnie dziecko się nie wypier....o i nie rozcięło głowy lub nogi o ostry kamień!

Bedzie kłopot ja nawet sie wypierdzieliłem (po browarku)pozostaje ci Jurata,Balaton,Kokino nero ,Nei pori,Playa de pals,Cala Dor,Cala Egos,Drobnij piasok,Myrthos itd.
Pozdrawiam.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 31.10.2009 21:32

kincior napisał(a):
paolooo napisał(a):

:D tam wszędzie głęboko jest od razu , to może do Ruskamen ?
kawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 31.10.2009 21:48

Polecam Nin k. Zadaru, dziura ale ze sklepem, plaże z drobnymi kamyczkami i niezbyt szybko schodząca glębokość.
ja byłem osobi
emiro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) emiro » 31.10.2009 22:39

Dolac k. Primosten (App. MIKELIN) to jedna z opcji na nasze wakacje w 2010. Zdaję sobie sprawę, że to mała dziura, ale o coś takiego nam chodzi. Żeby był spokój, fajne morze, dobra plaża dla dorosłych i dla dzieci 4-5 lat oraz żeby można było wykorzystać ABC. Może ktoś opisać miejsce, plaże, najbliższe punkty (bankomat, sklep itp.)? Wiem, że nieopodal jest chyba Camp Adriatica (Dolac to te okolice raczej).

Witam.
W sierpniu miałem zarezerwowane miejsce w DOLACU właśnie w app.
MIKELIN. Po dojechaniu i obejżeniu tego niby "spokojnego,
cichego i przytulnego " miejsca zrezygnowałem z wpłaconej zaliczki i w
te pędy na Riwierę Makarską. 90E przepadło ale podiętej decyzji nie żałuję
Był to mój czwarty urlop w CRO ale po raz pierwszy i ostatni dokonałem
przedpłaty. Tylko w ciemno.

Pozdrawiam........
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 31.10.2009 23:17

emiro napisał(a):

Witam.
W sierpniu miałem zarezerwowane miejsce w DOLACU właśnie w app.
MIKELIN. Po dojechaniu i obejżeniu tego niby "spokojnego,
cichego i przytulnego " miejsca zrezygnowałem z wpłaconej zaliczki i w
te pędy na Riwierę Makarską. 90E przepadło ale podiętej decyzji nie żałuję
Był to mój czwarty urlop w CRO ale po raz pierwszy i ostatni dokonałem
przedpłaty. Tylko w ciemno.

Pozdrawiam........

Znaczy się prowokacja intelektualna. :D
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne