Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokumenty pelnomocnictwa????

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Filip Wawka
Plażowicz
Dokumenty pelnomocnictwa????

Nieprzeczytany postnapisał(a) Filip Wawka » 06.03.2006 15:59

Witajcie
W tym roku wyjezdzam po raz pierwszy do Chorwacji i zastanawia mnie jedna sprawa! Czytalem na forum, ze aby poruszac sie pozyczonym samochodem po Europie, potrzebna jest pisemna zgoda wlasciciela pojazdu na jego uzywanie-to jest zrozumiale. Co jednak jesli jestem wspolwlascicielem pojazdu??? Czy w takim wypadku potrzebna jest zgoda drugiego wspolwlasciciela??? Mam nadzieje ze ktos z Was spotkal sie juz z takim problemem i bedzie w stanie mi doradzic co mam robic.
pozdrawiam
daro_
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro_ » 06.03.2006 16:26

Nigdy nie miałem takiego problemu (samochód zarejestrowany na ojca) aż w zeszłym roku przy wjeździe do Bośni przyczepił się celnik cieżko było go przekonac ale się udało,z kolei Chorwatów nic nie interesuje ,właściwie o nic nie pytają, na granicy to czasem pokazywalismy paszporty a oni nawet nie brali ich w swoje rece.Pozdrawiam
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 06.03.2006 16:35

Ostatnio byłem autem, którego jest drugim współwłaścicielem. Nie miałem problemów ani z Chorwatami, ani z Bosniakami. Wjazd-wyjazd-droga nasza.
Inaczej sytacja wygladała jak jechałem autem leasingowym, ale chyba miałem pecha, podobno nikt się nie czepia, ale ja tego powiedzieć nie mogę. Miałem wszystkie potrzebne tłumaczenia i było OK, ale kontrolowali dosyć szczegółowo. Pzdr
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 07.03.2006 08:58

Myślę, że tu można znaleźć trochę informacji:
http://www.pzmtravel.com.pl/index.php?id_strony=1328
pozdr
Filip Wawka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Filip Wawka » 07.03.2006 10:49

Dzieki serdeczne wszystkim za pomoc
Juz jest wszystko jasne-zdzwonilem do PZMu i powiedziano mi ze jezeli wpisany jestem w dowod rejestracyjny to takie zaswiadczenie nie jest potrzebne.
pozdrawiam
Macko_Wrocek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Macko_Wrocek » 07.03.2006 11:07

Wszystko zależy na kogo trafimy na granicy / podczas kontroli patrolu Policji itp.

Swego czasu jadąc na Węgry samochodem wujka to SŁOWAK na granicy zapytał mnie o upoważnienie. Miałem przy sobie takie z PZMotu i po sprawie. :D

Kolejny raz jadąc osobowym busem z familią do Cro (przez Węgry) przyczepił się do nas Słowak (lub Słoweniec - nieopamietam ale któryś z tych dwóch) i chciał upoważnienie bo auto było zarejestrowane na firmę.
Może myślał też że kierowca świadczy usługi przewozowe. Mówił że moga być problemy z wyjazdem od nich itp. Ale po jakiejść pogadance, tłumaczeniu, wyjaśnianiu pojechaliśmy dalej. Jeszcze nam powiedział że bedzie problem przy powrocie ale niebyło (może miał koles inną zmiane :twisted: )

Myśle ze jak ktoś chce mieć 100% pewność spokojnego urlopu to można sie zaopatrzyć w upoważnienie z PZMotu. :D

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone