Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

dojazd z Radomska do Bovec w Słoweni, powrót z Makarskiej

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piekny Józek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piekny Józek » 03.07.2012 13:13

Witam,

Wybieram się 7.07 do Chorwacji. Po drodze na tydzień jedziemy do Bovec w Słoweni. Robimy przystanek na nocleg w Czechach w Brnie.
Proszę o informację jak pokonać odcinki:

Odcinek 1) Przejazd przez Śląsk:
Wariant a) Gierkówka, następnie trasa S1, A4, A1 i do Ostrawy (tam brakuje kawałka A1, więc nie wiem, czy nie będzie się korkować)
Wariant b) Gierkówka aż do Cieszyna

Odcinek 2) Z Brna do Austrii
Wariant a) Przez Bratysławę autostradą
Wariant b) Przez Breclav
Wariant c) Przez Mikulov

W Chorwacji będziemy w okolicach Makarskiej. Powrót 28.07.
Co do powrotu chciałbym też się poradzić, czy wybrać trasę:
Trasa a) Zagrzeb - Maribor - Wieden - Brno
Trasa b) Zagrzeb - Letenye - trasa 86 - Bratyslawa - Brno

Będę bardzo wdzięczny za Wasze sugestie.
Piekny Józek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piekny Józek » 08.07.2012 20:35

Jestem już w Bovec w Sloweni.
Nikt mi nie odpowiedział, ale nie mam żalu ;D. Poczytalem trochę inne wątki na forum gdzie podobnych pytań było wiele, popytalem kolegów ze Śląska i pojechałem :
1. Przez Śląsk jadąc z Częstochowy gierkowka zjechalem w Podwarpie w kierunku na nowa autostrada A1, a nastepnie do przejścia w Chalupkach. Jechałem w sobotę o godzinie około 9. Nigdzie nie było korków.
2. Z Brna w niedziele 8.07 o 8.00 pojechałem do Austri przez Mikulov droga 52.
Przejazd przez Austrie - mały ruch. Jedynie w okolicy Wiednia trochę większy tłok, ale nigdzie nie było korków. W Austri było kilka remontów i ograniczenie prędkości do 80 a nawet 60 km/h, ale nigdzie nie było korków.

Pozdrawiam ze Sloweni.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone