Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dojazd

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Robert36
Globtroter
Dojazd

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robert36 » 20.10.2010 11:08

Do kolegów którzy byli w Villi Mrvic w Marusici, czy dojadę pod sam dom BMW E39 zawieszenie nieobniżane? Kont nachylenia może być 30 stopni ale żeby nie było garbów.
Pozdrawiam
Robert
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 20.10.2010 12:34

Byliśmy w Marusici, ale obok Villi Mrvic, kierowcą VW Golfa 6 była "koleżanka" :wink:
Hm, nachylenie terenu w granicach normy bez "garbów" zwalniających :wink:
Robert36
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robert36 » 20.10.2010 12:58

Bonar, zjeżdżałeś tą samą drogą w dół? A tak poza tym podobało sie Tobie w Marusici?
Dzięki za odpowiedz
Robert
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.10.2010 09:21

Ja byłem w Marusici Octavią, też ma niskie zawieszenie i zjeżdżałem nią na sam dół. W jednym miejscu (m/w w połowie zjazdu ,za zakrętem) jest "dołek" i trzeba go brać bokiem, po za tym bez problemów. :wink:
A Marusici to senna miejscowość tylko do odpoczynku, ładne plaże tylko duuuuużżżżżżżżżżooooooooo schodków do plaży, ja miałem 139 :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 21.10.2010 09:39

Robert36 napisał(a):... Kont nachylenia może być 30 stopni ale żeby nie było garbów....

Nie bardzo wiem czy wiesz o jakim nachyleniu piszesz... Samochody terenowe typu Toyota LandCruiser LJ 70 z napędem na 4 koła i redukcją przełożenia ma max podjazd 35 stopni, a gdzie KĄT rampowy :?: bo piszesz że nie obniżany - kąt między podjazdem, a poziomym lub w miarę poziomym parkingiem ;)

Generalnie jeśli Chorwaci dają radę to i Ty powinieneś ;) najwyżej zużyjesz ciut więcej sprzęgła ;)
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 21.10.2010 20:13

robert36 spokojnie :) W Mariusici widywałem także i dość niskie furki, więc nie ma się co bać :)

A samo Marusici ?? Jak dla nas okazała się strzałem w "10" !! Ogólnie cisza i spokój, a jak masz ochotą na wieczorne wyjście, to wypad do Breli, Omisia to chwila moment :)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone