Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dojazd "pod" Dinarę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bojano
Turysta
Dojazd "pod" Dinarę

Nieprzeczytany postnapisał(a) bojano » 18.06.2010 14:28

Kolejne pytanie w stylu: Czy dojadę nie zostawiając po drodze silnika i zawieszenia?
Czy jadąc z okolic Sibenika do miejscowości Glavas (przed granicą BiH) warto skrócić sobie drogę od Siveric do Vrlika zostawiając w tyle asfalt czy wybrać drogę #33 i przez Knin i Kijevo dotrzeć do celu. Nie zawsze bliżej znaczy szybciej ;)
Tym razem nie tylko chodzi tu o nawierzchnię ale też o pokonanie wysokości na tej bocznej drodze. Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 19.06.2010 21:59

Poczytaj sobie TEN WĄTEK, opis dojazdu i zdobycia szczytu. Może coś pomoże.
Pzdr
bojano
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bojano » 19.06.2010 22:18

Dzięki :) pewnie że już czytałem ;) , ale nie ma tam niestety nic o przejeździe przez przełęcz Lemes na drodze o którą mi chodzi.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 19.06.2010 22:38

bojano napisał(a):pewnie że już czytałem

No to sorry :(

Ale w sieci znalazłem taką fotkę:

Obrazek

To droga o której piszesz, w pobliżu przełęczy Lemes. Wygląda nienajgorzej :roll:
bojano
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bojano » 19.06.2010 22:44

To jest droga pomiedzy Vukovic a Vrlika ? 8O Na mapie to tzw. droga bita ale mapę mam z przed kilku lat :?
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 19.06.2010 22:54

Zdjęcie pochodzi stąd.
Jak widać, data wykonania to 10.2006, ale widać też, że asfalt jest całkiem nowy.

W zeszłym roku byłem w Svilaji, co prawda nie jechałem tą trasą ale widziałem, że na południowym krańcu pasma też asfaltuje się szutrowe dawniej drogi, mówię tu o okolicach wioski Zelovo.
bojano
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bojano » 19.06.2010 23:12

Dzięki :) Skoro tak to będę musiał koniecznie sprawdzić... o ile wypad na Dinarę dojdzie do skutku. Pzdr.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone