OlegK napisał(a):Mam do Was następujące pytanie, a bierze się on z rozbieżności pomiędzy tym co pokazuje google mapa a tym co sugeruje nawigacja (tomtom).
Otóż wg. nawigacji powinienem zjechać z drogi E71 zjazdem nr 12 "Gospic" na drogę 534, następnie skręci w lewo w drogę 25 i tą drogą dojechać do Karlobagu. W Karlobagu powinienem skierować się na południe drogą E65 i ponownie wjechać na drogę E71 węzłem 15 "Maslenica" i kontynuować przejazd do węzła nr 16 "Posedraje" gdzie zjeżdżam w kierunku Pagu.
Wg. map google nie powinienem zjeżdżać zjazdem nr 12 z drogi E71 tylko zjazdem nr 16.
Moim zdaniem wariant googla jest lepszy bo szybszy i bardziej bezpieczny. Jaka jest Wasza opinia?
Po raz kolejny tomtom mnie zaskakuje.
Po co Ty chcesz jechać w ten sposób nie korzystając z promu?
Zjeżdżasz z autostrady na Gospić i kierujesz się na Karlobag, żeby potem znowu wrócić do autostrady i ponownie z niej zjechać , jadąc na Pag?
Jazda na Karlobag ma sens jeżeli płyniesz na wyspę promem.
Jeżeli nie, śmigasz normalnie autostradą i tu z niej zjeżdżasz..
No chyba, że na Twojej trasie są jakieś punkty must see, o których nie piszesz..
Generalnie jazda droga E65 w kierunku Posedarje do jakichś szczególnie urokliwych nie należy.
Sporo zakrętów i to dosyć ostrych, więc nie nastawiaj się tam na jazdę 60 km/h.
Wg mnie wariant zupełnie nieopłacalny (bez względu na to do jakiego punku na tym Pagu się kierujesz).
edit:
Jeżeli chcesz się koniecznie przejechać wybrzeżem, zdecydowanie lepszą opcją jest zjazd z autostrady w tym miejscu a potem drogą nr 23 do Senj.
W Senj w lewo i jedziesz wybrzeżem, mając po prawej stronie widok na Krk, Rab i inne pomniejsze wysepki.
Ale potem zalecam prom w Priznie, bo.........jak wyżej.