Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dojazd na wyspę Pag

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arek1972
Turysta
Dojazd na wyspę Pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek1972 » 13.06.2006 20:42

Mam pytanie. Jadę samochodem po raz pierwszy do Chorwacji, a dokładniena wyspę Pag, czy ktoś mógłby mi pomóc dostać się tam najprościej? Którędy mam jechać, przez Węgry, czy Austrię, a w Chorwacji promem na wyspę czy przez most?
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 13.06.2006 20:57

Można i przez Węgry i przez Austrię, zarówno promem jak i mostem. Jeśli na Pag to każda z w/w dróg będzie dobra. Ja lubię na Pag dojeżdżać promem a wrać mostem, zwłaszcza że zwykle tam zaczynam wojaże a potem lecę na dół do Dalmacji. Najlepiej spróbuj różnych wariantów bo każdy ma swoje plusy.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 13.06.2006 20:58

Co do trasy przez Austrie czy przez Węgry sa 3 lub 4 szkoły poza szkołą że najlepiej przez Niemcy i Włochy i nie będę się rozpisywał jak jest lepiej - przejrzyj archiwum. Jak jedziesz pierwszy raz to raczej w Chorwacji nie zbaczaj z autostrad
A na samą wypę dojedziesz mostem, nie musisz czekac w kolejce na prom a most od kilku lat jest bezpłatny. Po prostu zjedziesz z autostrady za maslanickim mostem na Rażanac i jeszcze kilkadziesiąt kilometrów i jesteś na Pagu.
Jeżeli będzi eduzy ruch a w tunelach korki (co możesz sprawdzić w internecie na stronie hak.hr to zjedz z autostrady przed tunelem sw Rok i dojedziesz spokojnie drogami jak na Zadar a otem odbijesz na Pag
A jak planujesz jeszcze odwiedzić Plitvice to zjedz z autostrady w Karlovaczu i stara drogą dojedziesz do jezior
arek1972
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek1972 » 16.06.2006 16:11

Dzięki bardzo
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 16.06.2006 17:51

Ile kasują za prom? Nie znalazłem w cenniku.
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 05.07.2006 16:07

Zaprom płaci się osobno za samochód i osobno za osoby . Ja zapłaciłam 131 kun za 4 osoby + samochód :wink:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone