Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

dojazd na wyspę Hvar

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bahna
Autostopowicz
dojazd na wyspę Hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) bahna » 07.06.2006 19:40

Czy ktoś orientuje się, jak się na nią dostać? Mamy zamiar wyjechac samochodem. Do jakiego miasta dojechać i skąd popłynąć promem? Proszę o pomoc i z góry dziękuję! :)
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 07.06.2006 19:49

np. ze Splitu do Strego Gradu. Prosze też korzystać z opcji szukaj
forum/viewtopic.php?t=11247&highlight=
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 07.06.2006 20:36

bahna napisał(a):Czy ktoś orientuje się, jak się na nią dostać? Mamy zamiar wyjechac samochodem. Do jakiego miasta dojechać i skąd popłynąć promem? Proszę o pomoc i z góry dziękuję! :)

Zależy dokąd się wybierasz, jaka miejscowość.
Np ja jadę do Zavali przez Drvenik - prom - Sucuraj.
Crozdrav
J@nek
ciupag
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ciupag » 07.06.2006 20:49

A ja płynę promem z Rijeki do Starego Gradu (Hvar) :lol:
Maciej Winiecki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej Winiecki » 09.06.2006 16:02

Witam! Mnie z kolei interesuje powrót z Hvaru na stały ląd . Zamierzamy jak najszybciej rano opuścić wyspę, wypływając ze Starego Gradu do Splitu (najpóźniej przed północą musimy być w Pradze). Słyszałem, że aby załapać się na pierwszy poranny prom, trzeba się ustawiać w kolejce bardzo wcześnie, ponoć już około 4:00. Czy rzeczywiście tak jest, czy ktoś ma doświadczenia w tej kwestii ? Czy ma znaczenie dzień tygodnia ? My opuścimy wyspę we wtorek. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
padre
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) padre » 15.06.2006 10:47

Maciej Winiecki napisał(a):. Słyszałem, że aby załapać się na pierwszy poranny prom, trzeba się ustawiać w kolejce bardzo wcześnie, ponoć już około 4:00. Czy rzeczywiście tak jest, czy ktoś ma doświadczenia w tej kwestii ? .

Może tak być, pierwszy prom ze Starego Gradu wypływa o 5:30 ale pierszenstwo mają samochody ciężarowe, dopiero potem mogą wjechać osobówki.
Florcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Florcia » 15.06.2006 18:05

To zależy kiedy (początek czy szczyt sezonu) zamierzasz wracać. My wracaliśmy w zeszłym roku w pierwszy weekend lipca i wtedy bez problemu dostaliśmy się na prom. Byliśmy max 30 minut przed wypłynięciem, a chyba nawet było to później. W sezonie natomiast kolejki są z pewnością dłuższe. Wtedy lepiej wyjeżdżać nie w sobotę.
iNDEX
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) iNDEX » 16.06.2006 19:19

[quote="ciupag"]A ja płynę promem z Rijeki do Starego Gradu (Hvar) :lol:[/quote]

Czy oriętujesz się jaki jest koszt przepłynięcia promem Rijeka - Stary Grad dla samochodu+2 dorosłych?

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone