aga79 napisał(a):dokąd jest w tym roku autostrada jadąc do Dubrovnika
Nie wiem, ale na pewno nie zahacza - jak w temacie- o Półwysep...
aga79 napisał(a):dokąd jest w tym roku autostrada jadąc do Dubrovnika
yskyerka napisał(a):Ja preferuję autostrady więc jadę dokąd ona sięga czyli w tym roku do Ravcqa, potem do Ploce i na prom do Trpanj i po godzinie jestem na Półwyspie (zakładając oczywiście, że 2 godziny nie stoję w kolejce na prom )
FUX napisał(a):Ja dla widoków bym prom odpuścił...
Bocian napisał(a):Torac napisał(a):Myślałem o takim szlaku
Popova - Trstenik - Dingać - Podobuće?
Co Wy na to
Z głównej drogi na Pelješcu skręcasz w lewo i dobijasz do Trstenica gdzie po złożeniu lusterek jedziesz dalej do Dingač. W samym Trstenicu jak dojedziesz do poczty to tam w prawo i jedź miedzy domami (wąsko!) i miniesz zakręt w lewo na Dingać (mocno pod górę) Miniesz bo w lewo się nie złamiesz tylko jedziesz z 50 m dalej , tam zawracasz na "pętli" i jedziesz z powrotem te 50 m i w prawo skos pod górę :) Po 7 km superowej drogi masz Dingač i Borek. Droga się rozchodzi, w dół do w/w a pod górę do tunelu., 4 km. Jak miniesz tunel to moim zdaniem dojedziesz do Podobuce. Za tunelem w dół. takie są moje przewidywania.
spartan napisał(a): jak wygląda przejazd przez BiH jadąc na Ston i dalej do Orebicia? Chodzi mi o szybszą i wygodniejszą trasę, a nie widokową. google i viamichelin ignorując BiH i chcą mnie wsadzić na prom, a wyczytałem na tym forum, że droga przez Ston i półwysep jest fajniejsza.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi