napisał(a) kotbury » 17.08.2012 15:28
wojwit napisał(a):Witam użytkowników tego forum.
Wybieram się poraz pierwszy do Chorwacji i z tąd moje pytanie. Ruszam z Gdynii do Zakopanego tu mam nocleg, a potem dalej do Splitu, nawigacja pokazuje mi opcję płatną przez Austrię itd , oraz opcję taniszą, ale dłuższą czasowo przez Węgry. Czy ta różnica jest naprawdę tak duża i która drogę wybrać ?
Dzięki za podpowiedzi.
Cześć,
trzy razy jechałem do Chorwacji przez Słowację i Węgry. Ostatnim razem, wracaliśmy w dwie rodziny, ze Splitu do Wawy ja jechałem tradycyjnie dla mnie, znajomi przez Słowenię Austrię Czechy. Wróciliśmy o około 1,5 godz po nich, przy czym w trasie pomagaliśmy naprawić jakimś Włochom samochód, zaspałem pod Częstochową. Trudno ocenić jak w realu będzie się jechało tymi trasami, ale różnice czasowe nie będą powalające.
Na koniec jedna sprawa - Zakopane jest koszmarnie zakorkowane, ze dwa tygodnie temu spędziłem w korku do Zakopca około 2 godziny, przy czym miałem do przejechania ~3km. Jeśli możesz to zrób sobie objazd np przez Nowy Targ, Bukowinę, Murzasichle. Na zakopiance coś ostatnio się rozleciało, jakiś wiadukt chyba, więc dramat będzie jeszcze większy.