Witam serdecznie,
Przkopałem wątki o dojeździe na Istrię, ale odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem...stąd zakładam temat.
Założenia:
- podróż z dzieckiem (4lata)
- w Postojnej o ok 4-5rano,
- podróż w lipcu, w tygodniu (wtorek)
Do Postojnej wiem już jak dojechać, natomiast mam wątpliwości jaką opcję wybrać dalej.... Zależało by mi na bezproblemowej trasie o małej ilości korków z dobrą nawierzchnią . Wolę nadłożyć drogi niż tłuc się kiepskimi lokalnymi.
Moje typy:
1. Postojna - zjazd na trasę nr 6 - Pivka - Ilirska Bistrica - potem A7 - Rupa - Opatija - tunel Ucka - Susnjevica - Labin - Rabac. Czyli taka goo.gl/maps/c12QQ
2. Podobnie czyli Postojna - zjazd na trasę nr 6 - Pivka - Ilirska Bistrica - potem A7 - Rupa - Opatija - Moscenicka Draga - Labin - Rabac
(czyli omijam Tunel Ucka) Zatem tak: goo.gl/maps/T8ovi
3. Jadę dalej do Kozina - zjazd na trasę nr 7 (E61) - Pograd - potem A7 - Rupa - Opatija - Moscenicka Draga (lub przez tunel) - Labin - Rabac . Zatem goo.gl/maps/POYBe
4. Jadę jeszcze dalej - Crni Kal - Gracisice - Buzet - Roc - Pazin - Labin - Rabac . Czyli tak: goo.gl/maps/9xrt2
5. Ostatnia opcja nadkłada sporo drogi - Zatem Postojna - Koper - a następnie A9 az do Pazin - Labin - Rabac. Czyli tak: goo.gl/maps/FkCsf
Wszelkie sugestie mile widziane.